Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó. Örültem mikor elkerültem egyetemre, mert úgy éreztem otthon haldoklok és végre fellélegezhetek kicsit. Apám alkoholista, néha nagyon meg tud bántani, állandóan parancsolgat, hogy mit csináljak, alap dolgokat, pl. hogy hova rakjak le ezt, hova rakjak azt, pakoljak el, mégha ő is tette oda azt a dolgot, melyik úton menjek haza, melyik járművel hánykor induljak el, anyám állandóan ellenőriz, úgy érzem megfulladok, ha kimegyek a konyhába, hogy csináljak valamit, már ott van állandóan figyeli mit csinálok, ha nem úgy csinálom, ahogy ő szokta rögtön beleköt. Azt akarják, hogy jöjjek haza, annyi keresetem van, hogy épp fent tudom tartani az albérletet(ők nem tudják, hogy dolgozom, csak azt hogy korrepetálok). Nem bírok itt lenni, akkor inkább öngyilkos leszek, azt érzem, hogy megfullasztanak, nem hagyják, hogy önálló legyek, még mindig úgy kezelnek, mint egy gyereket, miközben annyira gyerekesek. Amúgy is elegem van már mindenből, fáj, hogy annyit küszködtem az egyetemmel mégsem akar összejönni, ezt is a szememre hányják amikor csak tudják. Úgy érzem ha hazajövök, annyira mélyre fogok süllyedni, hogy onnan már nem fogok tudni kimászni. 25 éves vagyok és zavar, hogy ennyire rám vannak mászva. Anyagilag nem kérem, hogy segítsenek, Karácsonyra adtak ajándék gyanánt 70000 forintot, de azt sem kértem. Nem tudom hogy vészelem ezt át, nem vagyok jól lelkileg amúgy sem és ők sem sgítenek rajta. A kommunikáció nálunk nem működik, sosem tudtam velük semmit megbeszélni, mikor igazán szükségem lett volna rájuk nem voltak ott. Azt is mondták, ha már az egyetemet nem tudom elvégezni akkor menjek férjhez, miközben egy férfiban sem tudnék megbízni pont az apám miatt. Mihez kezdjek?

2023. márc. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
0%

Annyit mondok, hogy jól jegyzett egyetem. Aki belemegy a fogadásba megtudja. Ha ilyen biztosak vagyok, miért nem álljátok? Amúgy vicces, hogy eddig az ment, hogy nem jártam egyetemre, aztán az, hogy rossz főiskola, most már az, hogy színvonaltalan egyetem :D

#61 simán lehet, hogy nem tudja, hogy lehet ilyet kérni. Ha nem jött le még, hogy emberek folyamatosan hibákat követnek el és nem tudnak dolgokról, a legjobbak is, akkor még kell tapasztalatokat szerezni. Lásd az össze nagy cég ahol beszívják sorra ezeket a zsarolóvírusokat. Általában emberi hibákból. Folyamatosan hibázunk az a kérdés milyen gyorsan derül ez ki és utána mit lehet tenni, hogy mehessünk tovább.

és te nem érted: még mindig nem volt jobb tanács szerintem, hogy beszéljen valakivel az egyetemről, hogy mik a lehetőségek. akár egy tanárával, vagy ha azok suttyók, akkor és/vagy tanulmányi osztály vagy valami diák mit tudom én mi ahol infokat lehet kérni.

és az egész vita, ami amúgy szórakoztató volt, abból jött, hogy itt neki álltatok izmozni, hogy ez baromság és nem láttam még egyetemet stb. pedig pl a dékánis javaslatomra azt is lehetett volna íni, hogy jó javaslat, de kicsúszott az időből. és nem itt megpróbálni erőből szétfikázni, meg személyeskedni, hogy egy senki vagyok. ami meg nem jön össze, mert ilyen szempontból rendben vannak a dolgaim szóval az egészen csak nevetek. (és önmérsékletet tanúsítok, hogy ne írjak több egyetemi sztorit :D)

2023. márc. 5. 19:39
 62/75 anonim ***** válasza:
74%
Az önmérsékléseddel inkább tűnj el innen.
2023. márc. 5. 19:43
 63/75 anonim ***** válasza:
60%

Jól jegyzett egyetem. Nyilván. Ugye nem haragszol meg, ha ezt nem hiszem el?

Azt igen, hogy van diplomád. Azt nem, hogy nagyhírű egyetemen szerezted.

Nevetséges vagy.

2023. márc. 5. 19:51
 64/75 anonim ***** válasza:
59%

"simán lehet, hogy nem tudja, hogy lehet ilyet kérni."

Ismétlem: akkor semmi keresnivalója ott. Ezt egy normális hallgató akkor is tudja, ha az életben nem kell élnie ezzel a lehetőséggel. Ha valaki a kérdező helyzetében nem járt utána, akkor nem véletlenül nem tart sehol.

2023. márc. 5. 20:01
 65/75 anonim ***** válasza:
39%
Azért próbáljátok végig gondolni, hogy mi értelme volt ennek a vitának amit ide generáltatok.
2023. márc. 5. 21:48
 66/75 anonim ***** válasza:
69%
Te próbáld meg végiggondolni, miért vagy még mindig itt, mikor látszik, hogy senki nem ért veled egyet.
2023. márc. 5. 21:59
 67/75 anonim ***** válasza:
0%
#66 megint logikai hiba. egyrészt túláltalánosítasz. másrészt észre sem veszed az elméletednek ellentmondó tényeket. amik itt azok a hszek, akik egyetértettek velem.
2023. márc. 6. 13:24
 68/75 anonim ***** válasza:
0%
ja és ez az erőből megoldani, hogy fogd be és húzz el sem az a tipik tudományos attitűd.
2023. márc. 6. 13:25
 69/75 anonim ***** válasza:
84%
Ki értett veled egyet? Senki. :D Csak te magaddal.
2023. márc. 6. 13:44
 70/75 anonim ***** válasza:
100%

"Belé lehet folytani"

Tudom tudom, egymás mellett van a billentyűzeteden a j meg az ly és a telefon is javította.. meg amúgy sem ez a fontos hanem hogy a TO segítsen.

2023. márc. 6. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!