Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó. Örültem mikor elkerültem egyetemre, mert úgy éreztem otthon haldoklok és végre fellélegezhetek kicsit. Apám alkoholista, néha nagyon meg tud bántani, állandóan parancsolgat, hogy mit csináljak, alap dolgokat, pl. hogy hova rakjak le ezt, hova rakjak azt, pakoljak el, mégha ő is tette oda azt a dolgot, melyik úton menjek haza, melyik járművel hánykor induljak el, anyám állandóan ellenőriz, úgy érzem megfulladok, ha kimegyek a konyhába, hogy csináljak valamit, már ott van állandóan figyeli mit csinálok, ha nem úgy csinálom, ahogy ő szokta rögtön beleköt. Azt akarják, hogy jöjjek haza, annyi keresetem van, hogy épp fent tudom tartani az albérletet(ők nem tudják, hogy dolgozom, csak azt hogy korrepetálok). Nem bírok itt lenni, akkor inkább öngyilkos leszek, azt érzem, hogy megfullasztanak, nem hagyják, hogy önálló legyek, még mindig úgy kezelnek, mint egy gyereket, miközben annyira gyerekesek. Amúgy is elegem van már mindenből, fáj, hogy annyit küszködtem az egyetemmel mégsem akar összejönni, ezt is a szememre hányják amikor csak tudják. Úgy érzem ha hazajövök, annyira mélyre fogok süllyedni, hogy onnan már nem fogok tudni kimászni. 25 éves vagyok és zavar, hogy ennyire rám vannak mászva. Anyagilag nem kérem, hogy segítsenek, Karácsonyra adtak ajándék gyanánt 70000 forintot, de azt sem kértem. Nem tudom hogy vészelem ezt át, nem vagyok jól lelkileg amúgy sem és ők sem sgítenek rajta. A kommunikáció nálunk nem működik, sosem tudtam velük semmit megbeszélni, mikor igazán szükségem lett volna rájuk nem voltak ott. Azt is mondták, ha már az egyetemet nem tudom elvégezni akkor menjek férjhez, miközben egy férfiban sem tudnék megbízni pont az apám miatt. Mihez kezdjek?

2023. márc. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
64%

A TO tudod miben tud segíteni? Átírja a lakvímváltozásod a rendszerben, meg aláírhatod a doktori szerződést. Két óra várakozás után, olyan kik.rt nagy sor van mindig, mert ugye van napi kábé 2 óra ügyfélfogadás, totál nincsképben Magdikákkal. Engem arról akartak meggyőzni, hogy a szakomon nincs gyakorlat.. érted :D hogy nem kell... what..

Na de jobb ötlet: írhatna a Neptun üzemeltetőknek is a lelki dolgokkal. Elvégre happy felhasználó, happy Neptun, nem?

2023. márc. 5. 16:31
 42/75 anonim ***** válasza:
0%
#40 mondjuk abban az időben alakíthatnál ki emberi viszonyokat, amit amúgy el gyk-zol :D
2023. márc. 5. 16:39
 43/75 anonim ***** válasza:
74%

Neked a tucatnyi rajtad röhögő válaszon úgy tűnik, hogy csak az ELTE-ÁJK más? :D

Te beteg vagy.

2023. márc. 5. 16:40
 44/75 anonim ***** válasza:
64%
43, szerintem nekem sokkal több normális emberi kapcsolatom van, mint neked, aki a tanár diplomáddal valami ho ügyfélszolgálaton nyomod, és annak örülsz, hogy barmilyen magánéleti gondod miatt meetinget tarthatsz. Nekem ehhez nem kell kolléga, vannak barátaim.
2023. márc. 5. 16:46
 45/75 anonim ***** válasza:
72%
Nemkicsit vagy félrecsúszva értékrendileg, kapcsolatilag, magánéletileg, ha szerinted helyénvaló lelkizni egy meetingen vagy egy főnök-beosztott kapcsolatban, vagy a tanulmányi osztályon...
2023. márc. 5. 16:51
 46/75 anonim ***** válasza:
4%

#45 amúgy kíváncsi lennék milyen szakon tolod. Mert az egész érvelési módod nagyon esik kel. Simán következtetsz a saját tapasztalataidból arra, hogy minden máshol is az van. írod, hogy nincs időd beszélni hallgatóval, válasz, hogy gyk időben lehetne. Erre a válaszod személyeskedés és az, hogy vannak barátaid. őőőő. ok.

Szeretnél ott dolgozni ahol én :D Amúgy leírok még egy sztorit csak, hogy tovább élezzem a dolgot. Volt olyan is, hogy nem emlékszem miért nem volt jó nekem egyik vizsgaidőpont sem, amire mondta a tanár, hogy ő tanít egy másik egyetemen külföldön és csak 23án jön vissza, de ha gondolom menjek fel hozzá december 24-én délelőtt és levizsgáztat. és család ott tette vette a karácsonyi dolgokat bementünk egy szobába és levizsgáztatott, meg el is beszélgetett velem kicsit :D És én meg baromi jó érzéssel és fellelkesülve mentem haza, hogy ilyen is van, így is lehet egy idegennel bánni. Nyilván a fantázia egyetememen.

2023. márc. 5. 16:58
 47/75 anonim ***** válasza:
5%
#46 haha tényleg ilyen rend a lelke tekintély elvű arc lehetsz. Elmondom, hogy van ez a meeting a kamu munkahelyemen. Van egy kis kód, ami minden héten összesorsolja azokat, akik akarnak így szabadon dumálni. Kb a helyett, mintha amikor kimegyünk kávézni beszélnénk. És akkor egyikünk betesz egy meetinget a másik naptárába ahol van hely és toljuk. És ha a főnököm akkor vele. Aki amúgy közben elmegy sétálni is munkaidőben, hogy mozogjon kicsit. Amire szintén a fantázia cégem bátorít minket, hogy ha olyan meetingünk van, ahol nem kell a képernyő, akkor álljunk fel a székből és mozogjuk. és ezen a meetingen direkt nem téma a munka :). írónak kellett volna mennem, annyira jó dolgokat találok ki :D
2023. márc. 5. 17:02
 48/75 anonim ***** válasza:
5%
A közömbös egyetemre, közömbös munkahelyre járok egyszerűen nem értik, hogy nem a konkrét lelki probléma feloldása miatt javasoltuk, hogy beszéljen ott valakivel, hanem hogy ne ússzanak el az egyetemi évei és igen a rektornak indokolni kell egy ilyen témájú kérvényt. Mint ahogy egy munkahelyen is pl.ha a gond miatt fizetetlen szabadságra mennél...mit nem lehet ezen érteni?:D Ráadásul ezeket az extrém helyzeteket leszámítva nem csak az egyetemen de a munkahelyemen is érdekli a főnököm az összes dolgozójának a lelki jóléte.:) Sajnálni való tényleg, hogy olyan világ is van,ahol ezt még ki is nevetik.
2023. márc. 5. 17:03
 49/75 anonim ***** válasza:
80%

47, szerintem gyakorolj szövegértést. Van egy munkaidőm, amit a munkámmal töltök. Van szabadidőm, amit mással.

De ha lenne üres munkaidőm, akkor sem tanácsadás lenne belőle. A magyarázatot lásd előbb.

2023. márc. 5. 17:13
 50/75 anonim ***** válasza:
88%
Jaja, dec 24-én vizsgázni, mikor van még egy hónap a vizsgaidőszakból. Biztos marha sürgős volt. Nem voltál te egyetemista. Különben nem okoskodnál márciusban, hogy majd a to megoldja.
2023. márc. 5. 17:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!