Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó. Örültem mikor elkerültem egyetemre, mert úgy éreztem otthon haldoklok és végre fellélegezhetek kicsit. Apám alkoholista, néha nagyon meg tud bántani, állandóan parancsolgat, hogy mit csináljak, alap dolgokat, pl. hogy hova rakjak le ezt, hova rakjak azt, pakoljak el, mégha ő is tette oda azt a dolgot, melyik úton menjek haza, melyik járművel hánykor induljak el, anyám állandóan ellenőriz, úgy érzem megfulladok, ha kimegyek a konyhába, hogy csináljak valamit, már ott van állandóan figyeli mit csinálok, ha nem úgy csinálom, ahogy ő szokta rögtön beleköt. Azt akarják, hogy jöjjek haza, annyi keresetem van, hogy épp fent tudom tartani az albérletet(ők nem tudják, hogy dolgozom, csak azt hogy korrepetálok). Nem bírok itt lenni, akkor inkább öngyilkos leszek, azt érzem, hogy megfullasztanak, nem hagyják, hogy önálló legyek, még mindig úgy kezelnek, mint egy gyereket, miközben annyira gyerekesek. Amúgy is elegem van már mindenből, fáj, hogy annyit küszködtem az egyetemmel mégsem akar összejönni, ezt is a szememre hányják amikor csak tudják. Úgy érzem ha hazajövök, annyira mélyre fogok süllyedni, hogy onnan már nem fogok tudni kimászni. 25 éves vagyok és zavar, hogy ennyire rám vannak mászva. Anyagilag nem kérem, hogy segítsenek, Karácsonyra adtak ajándék gyanánt 70000 forintot, de azt sem kértem. Nem tudom hogy vészelem ezt át, nem vagyok jól lelkileg amúgy sem és ők sem sgítenek rajta. A kommunikáció nálunk nem működik, sosem tudtam velük semmit megbeszélni, mikor igazán szükségem lett volna rájuk nem voltak ott. Azt is mondták, ha már az egyetemet nem tudom elvégezni akkor menjek férjhez, miközben egy férfiban sem tudnék megbízni pont az apám miatt. Mihez kezdjek?

2023. márc. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
22%

#17 de a gykn észt osztani az a dolgod mi? :D

amúgy nekem is vannak barátaim, akik tanítanak egyetemen és mondtak olyasmiket hogy elég kegyetlen tud lenni, pláne phd szinten. ez a ridegen hang hang ez kb illik ebbe a képbe, ez a nem az én dolgom. abszurd, hogy egy jó multi cégnél emberibb tud lenni a dolog, mint az akadémiai közegben.

2023. márc. 5. 15:13
 22/75 anonim ***** válasza:
81%
Ember, nem tudok neki segíteni :D nem vagyok szakember vagy pszichológus, miért hozzám fordulna? A penztáros nénihez is fordulhat ilyen erővel. Az is épp ott van.
2023. márc. 5. 15:16
 23/75 anonim ***** válasza:
91%

"ezért tudom, hogy minden tanárnak van fogadóórája, amikor oda lehet menni beszélni velük és nem kötött, hogy miről."

Hát akkor a mi egyetemünket bizonyosan nem ismered.

Nincs fogadóóra, és pláne nem lehet a professzorokkal bármiről beszélni. Ez nem az óvoda; a kutyát nem érdekli, hogy kinek mi a baja. Bejönnek leadni az órákat, majd elmennek, ugyanis a tanítás mellett a legtöbben ügyvédként, jogtanácsosként, közjegyzőként, stb. dolgoznak.

Aki meg a tanszéken dolgozik, az is publikál, könyvet ír... nem azért van ott, hogy pszichológust játsszon a felnőtt hallgatóknak.

2023. márc. 5. 15:16
 24/75 anonim ***** válasza:
89%

Fogadóórán ráadásul nem is ül benn senki minden héten, hogy fszt meresztve várja hátha valaki beesik lelkizni...

Ha akarunk menni az adott fogadóórára, akkor írunk neki, és a héten abban a kijelölt időpontban akkor ott lesz. Ennyit jelent...

2023. márc. 5. 15:18
 25/75 anonim ***** válasza:
93%

Én még a szakdolgozat-íráshoz is alig tudtam "elkapni" a témavezetőmet összesen talán kétszer 10 percre.

A "lelkizés" annyi volt, hogy "Jól halad? Szuper. Viszlát."

2023. márc. 5. 15:22
 26/75 anonim ***** válasza:
19%

Örülök, hogy nem oda jártam, ahol ti léteztek.

Az is, hogy egy sima égnél is ha beteg a gyerek, vagy ki vagy égve vagy akármi van, ami akadályoz a feladataidban és szólsz a főnöködnek, hogy beszélnék vele, mondhatná ezt, hogy nem érdekel nem vagyok pszichológus. De ott ahol van egy közös cél, ami egy egyetemen a hallgatók képzése és életben boldogulása kellene, szerintem nagyon szűklátókörű ez a ne kérdezzek semmit csak az egy dologról amihez értek, de inkább azt se, mert megvan a magam dolga hozzáállás.

2023. márc. 5. 15:23
 27/75 anonim ***** válasza:
30%
Hát, én is örülök, hogy nem az ELTE-ÁJK-ra jártál - ilyen hozzáállással.
2023. márc. 5. 15:26
 28/75 anonim ***** válasza:
71%

Nem közös célunk a hallgatókkal a diplomaszerzés. Ez az ő céljuk.

Nem fogom a kezüket, nem általános iskola.

A főnököddel sem osztod meg hogy anyukád kiakasztó és rottyon vagy. Kérsz szabit és megoldod a lelki életed a CEO-val való lelkiterápia nélkül.

2023. márc. 5. 15:26
 29/75 anonim ***** válasza:
77%

"Örülök, hogy nem oda jártam, ahol ti léteztek."

Te valami kamu "egyetemre" járhattál, ahol a diákok együtt cigiznek órán a tanárral és röhögcsélnek az udvaron tanulás helyett.

A komolyabb egyetemeken egy évfolyamon van kb. 300 ember. Egy professzor bejön az előadóba, elmondja a mondadóját, majd kimegy.

Vannak persze szemináriumok, ahol mondjuk 15-20 fő van csak, de ott sem időzik és beszélget senki.

De ezt kár is neked magyarázni; szemmel láthatóan valami teljesen más világban élsz.

2023. márc. 5. 15:29
 30/75 anonim ***** válasza:
72%
Megnézném, hogy mondjuk dolgozol egy multinál, és felhívod a nagyfőnököt, hogy elmondanád neki a családi problémáidat, mert ugye mindkettőtök célja hogy ez a cég flottul működjön, ehhez fontos hogy ő meghallgassa a lelki problémáidat :D nem röhögne visítva tuti.
2023. márc. 5. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!