Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó. Örültem mikor elkerültem egyetemre, mert úgy éreztem otthon haldoklok és végre fellélegezhetek kicsit. Apám alkoholista, néha nagyon meg tud bántani, állandóan parancsolgat, hogy mit csináljak, alap dolgokat, pl. hogy hova rakjak le ezt, hova rakjak azt, pakoljak el, mégha ő is tette oda azt a dolgot, melyik úton menjek haza, melyik járművel hánykor induljak el, anyám állandóan ellenőriz, úgy érzem megfulladok, ha kimegyek a konyhába, hogy csináljak valamit, már ott van állandóan figyeli mit csinálok, ha nem úgy csinálom, ahogy ő szokta rögtön beleköt. Azt akarják, hogy jöjjek haza, annyi keresetem van, hogy épp fent tudom tartani az albérletet(ők nem tudják, hogy dolgozom, csak azt hogy korrepetálok). Nem bírok itt lenni, akkor inkább öngyilkos leszek, azt érzem, hogy megfullasztanak, nem hagyják, hogy önálló legyek, még mindig úgy kezelnek, mint egy gyereket, miközben annyira gyerekesek. Amúgy is elegem van már mindenből, fáj, hogy annyit küszködtem az egyetemmel mégsem akar összejönni, ezt is a szememre hányják amikor csak tudják. Úgy érzem ha hazajövök, annyira mélyre fogok süllyedni, hogy onnan már nem fogok tudni kimászni. 25 éves vagyok és zavar, hogy ennyire rám vannak mászva. Anyagilag nem kérem, hogy segítsenek, Karácsonyra adtak ajándék gyanánt 70000 forintot, de azt sem kértem. Nem tudom hogy vészelem ezt át, nem vagyok jól lelkileg amúgy sem és ők sem sgítenek rajta. A kommunikáció nálunk nem működik, sosem tudtam velük semmit megbeszélni, mikor igazán szükségem lett volna rájuk nem voltak ott. Azt is mondták, ha már az egyetemet nem tudom elvégezni akkor menjek férjhez, miközben egy férfiban sem tudnék megbízni pont az apám miatt. Mihez kezdjek?

2023. márc. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez a fenti válaszoló tanárképzésben végzett, max ott tudom elképzelni hogy ezt tanítják, mert ott tényleg tanítónéniként jelen vagy a gyerek életében, ha valami problémája van, elmondhatja neked, munkakörből fakadóan tök jogos.

Iskolában. Gyerekeknél. Mindenhol máshol meg kvára nem, és nem is elvárható vagy életszerű.

2023. márc. 5. 15:35
 32/75 anonim ***** válasza:
32%

Ha azt is elmondom, hogy sörözni is voltam tanárokkal, akkor még jobban a kamu egyetem kategóriába kerülök? :D És többet nem is írok, hogy mikben kaptam segítséget, mert nem hinnétek el

Nagyon szomorú, ahogy leírjátok ezt a helyet. Mint valami futószalag gyár, ahol mindenki egy mozdulatot tud és ennyi.

Az meg, hogy azt hiszitek, hogy ez mindenhol ilyen meg tök abszurd. És az, hogy az egyetemnek és tanárainak nem közös célja a hallgatók diplomaszerzése meg már nem is tudom mit mondjak. Nagyon szomorú kis világ lehet.

És a főnökömmel simán beszélhetek ilyenekről. Sőt nálunk a home office óta lehet random is meetingelni emberekkel, ahol nem a munka a téma, hogy legyen személyesebb kapcsolat és kb bármiről beszélgetünk főnökömmel is ilyenkor. Meg az, hogy a cégnek szempont az alkalmazottak pszichológiai biztonsága is gondolom mese szerűnek hangzik nektek. Mondjuk jó cég eléggé. De vannak jó egyetemek is. nem csak ahol ti toljátok.

Kérdező ítéld meg, hogy te milyen helyre jársz és úgy dönts hol kérsz segítséget, de szerintem mindenképp kellene valakivel beszéled erről az egyetemen, ha a tanáraid ilyenek, akkor tanulmányi osztály vagy valami diák izé nem tudom.

2023. márc. 5. 15:38
 33/75 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem akkor is a pénztáros néni lesz a legjobb, ő eleve a kasszában ül, elkezded mondani neki az élettörténeted, el sem tud menekülni előled, mert hova futna?

Tedd ezt.

2023. márc. 5. 15:42
 34/75 anonim ***** válasza:
15%
Ne is írj többet, mert már kimaxoltad a trollkodást. Bizony, kamu egyetem egy kamus embernek.
2023. márc. 5. 15:46
 35/75 anonim ***** válasza:
29%

#35 figy nem csak ilyen tekintélyelvű hivatalnokképzők léteznek, ahogy most lejön ez a hely. de amúgy nem gondoltam volna, hogy ilyen az ELTE-ÁJK. igazából azaz érzésem, hogy csak te vagy ilyen. és az is egy dolog, ha nálatok ennyire egyéni sport az egész, és pusztuljon, akinek valami baja van. de az, hogy ezt az egyetlen lehetséges útnak is tartani...

és és párosulva a gykn való magaslóról okoskodással, a másik tapasztalatainak megkérdőjelezésével jááj.

tényleg valami nagyon beszűkült, alig tapasztalt, keserű dolognak érződik.

a gyk családi kapcsolatokba miért írtok amúgy? itt értetek hozzá? :D

2023. márc. 5. 15:55
 36/75 anonim ***** válasza:
75%

#32, te élőben még soha nem láttál egyetemet belülről... A leírásod egy gagyi amerikai romantikus tinifilmre illik, ahol a lányok a professzornő vállán zokogják el, hogy megcsalta őket a pasijuk.

A tanulmányi osztály, amint tanácsot ad a családi problémák megoldására a hallgatóknak, az kemény :D

2023. márc. 5. 16:10
 37/75 anonim ***** válasza:
64%
20, persze. Úgy segítettek, hogy nem szóltál. Gondolom, közszájon forogtak a problémáid, hogy még a tanár is tudott róla anélkül, hogy elmondtad volna.
2023. márc. 5. 16:12
 38/75 anonim ***** válasza:
14%
#37 nem csak a családi dolgokról van szó, hanem arról, hogy valamiért azt gondolja, hogy ezzel a bukással ennek annyi. És abban a tanulmányi osztály tud szerintem segíteni, hogy milyen út van innen tovább. pl amit említettem, hogy dékáni engedély. és nem vágom annyira, de mintha ott pont kellene valami indoklás, hogy miért méltányos, hogy felvehesse még a tárgyat. ha nem ennyire rosszindulatúan állnál a dolgokhoz lehet egyszerűbb lenne az élet.
2023. márc. 5. 16:18
 39/75 anonim ***** válasza:
90%

32, te egyetemet max fotón láttál. Nem a tanárok és nem a to feladata a diákok lelkisegélye. Van mindenhol erre szakképzett segítő, pszichológus.

Nekem egy félévében van több száz hallgatóm. Mikor oktassak, kutassak és készüljek az órára, ha azzal foglalkozom, hogy anyuka nem szereti? Nem az én dolgom, nem értek hozzá, és felelőtlenség szakértelem nélkül tanácsot adni. Nem vállalom fel, ha félreérti és esetleg rossz követkrzménye lesz. Van erre külön szakma.

2023. márc. 5. 16:21
 40/75 anonim ***** válasza:
27%
39, március van. Hetek óta megy a félév. Gondolod, nincs túl rég azon, hogy felvegeti újra vagy sem?
2023. márc. 5. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!