Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Nem bírom tovább, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó. Örültem mikor elkerültem egyetemre, mert úgy éreztem otthon haldoklok és végre fellélegezhetek kicsit. Apám alkoholista, néha nagyon meg tud bántani, állandóan parancsolgat, hogy mit csináljak, alap dolgokat, pl. hogy hova rakjak le ezt, hova rakjak azt, pakoljak el, mégha ő is tette oda azt a dolgot, melyik úton menjek haza, melyik járművel hánykor induljak el, anyám állandóan ellenőriz, úgy érzem megfulladok, ha kimegyek a konyhába, hogy csináljak valamit, már ott van állandóan figyeli mit csinálok, ha nem úgy csinálom, ahogy ő szokta rögtön beleköt. Azt akarják, hogy jöjjek haza, annyi keresetem van, hogy épp fent tudom tartani az albérletet(ők nem tudják, hogy dolgozom, csak azt hogy korrepetálok). Nem bírok itt lenni, akkor inkább öngyilkos leszek, azt érzem, hogy megfullasztanak, nem hagyják, hogy önálló legyek, még mindig úgy kezelnek, mint egy gyereket, miközben annyira gyerekesek. Amúgy is elegem van már mindenből, fáj, hogy annyit küszködtem az egyetemmel mégsem akar összejönni, ezt is a szememre hányják amikor csak tudják. Úgy érzem ha hazajövök, annyira mélyre fogok süllyedni, hogy onnan már nem fogok tudni kimászni. 25 éves vagyok és zavar, hogy ennyire rám vannak mászva. Anyagilag nem kérem, hogy segítsenek, Karácsonyra adtak ajándék gyanánt 70000 forintot, de azt sem kértem. Nem tudom hogy vészelem ezt át, nem vagyok jól lelkileg amúgy sem és ők sem sgítenek rajta. A kommunikáció nálunk nem működik, sosem tudtam velük semmit megbeszélni, mikor igazán szükségem lett volna rájuk nem voltak ott. Azt is mondták, ha már az egyetemet nem tudom elvégezni akkor menjek férjhez, miközben egy férfiban sem tudnék megbízni pont az apám miatt. Mihez kezdjek?

2023. márc. 5. 11:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
100%

Nem világos, hogy az egyetemről elbocsátanak? Ha igen, akkor is jelentkezhetsz újra jövőre, ha akarsz.

Munkád van, ha nem akarsz tanulni, keress másikat vagy mellé egy másik félállást, hogy több pénzed legyen.

Nem kell hazaköltöznöd, felnőtt vagy, lábra tudsz állni.

2023. márc. 5. 11:19
 2/75 anonim ***** válasza:
95%
Menj minél messzebbre és a lehető legritkábban tartózkodj szüleidnél.
2023. márc. 5. 11:24
 3/75 anonim ***** válasza:
94%

De nem értem, hogy mi köze van annak, hogy egy vizsgád nem sikerült, a többi dologhoz, amit leírtál!?

Ha egyetemre jársz, bérleményben élsz és dolgozol, akkor - gondolom - felnőtt ember vagy.

Miért következik egy sikertelen vizsgából, hogy haza kellene menni? Majd megcsinálod a tárgyat a következő félében/jövőre. És akkor mi van!? Minden egyetemistával előfordulhat és a legtöbbel ténylegesen elő is fordul.

Nem értem ezt a drámázást, komolyan.

2023. márc. 5. 11:32
 4/75 anonim ***** válasza:
96%

#3 "nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó." Ezt kellene értelmezni.

Ha nem utolsó esélyt jelent, akkor nincs miért drámázni, majd megcsinálod kérdező. Sajnos az egyetemi évek stresszesek, ez van. Tarts ki, ha végzel jobb lesz...

2023. márc. 5. 11:40
 5/75 anonim ***** válasza:
98%
Ha utolsó esélyt jelentett, akkor ujrafelveteli. Ha az elején vagy, akkor érdemes átgondolni, hogy valóban jó pályan vagy-e.
2023. márc. 5. 11:44
 6/75 anonim ***** válasza:
98%

Én az utolsó esélyt úgy értelmeztem, hogy mondjuk az adott félévben háromszor lehet próbálni, és ez volt a harmadik. Ez nem jelenti azt, hogy az egyetemről kitennék, csak azt, hogy a tárgyat a félévben nem tudta teljesíteni, tehát legközelebb (következő félévben, vagy ha nincs belőle keresztféléves, akkor jövőre) fel kell venni újra. Ez adott esetben csúszást is eredményezhet, ha emiatt ráépülő tárgyat sem tud felvenni, de attól még mindig nem rakják ki az egyetemről, hacsak nem érte el a maximális félévek számát, ami alatt az adott szakot teljesíteni kellene.

Szóval, igazából a Kérdező nem fejtette ki eléggé, hogy hogy érti azt, hogy "ez volt az utolsó", viszont bármi is volt, 25 évesen akkor sem KELL hazaköltöznie, ha nem akar.

2023. márc. 5. 11:50
 7/75 anonim ***** válasza:
93%

Azt nem értem, egyáltalán hogy merült fel az, hogy visszaköltözz a szüleidhez. Azt írod, dolgozol, saját albérletet tartasz fenn, és emellett egyetemre jársz. Ha az egyetemen csúszol is a sikertelen vizsga miatt, ez miben akadályozza a munkádat és az albérleted fenntartását?

Én annak idején levelezőn végeztem az egyetemet, már külön laktam, én is csúsztam sikertelen vizsga miatt, de eszembe se jutott, hogy eladjam a lakásomat, felmondjak a munkahelyemen és visszaköltözzek a szüleimhez a régi gyerekszobámba.

2023. márc. 5. 12:11
 8/75 anonim ***** válasza:
13%
Keresel albit stb, ennyi idösen nem lehetetlen.
2023. márc. 5. 12:14
 9/75 anonim ***** válasza:
97%
Ha ki is raknak egyetemről, miért kéne hazamenned? Fenn tudsz tartani egy albit, van munkád, mégis, hogyan merült fel a visszaköltözés? Nem értem.
2023. márc. 5. 12:27
 10/75 anonim ***** válasza:
94%
Kérj időpontot az egyetemi pszichológustól, illetve panaszkodd ki magad a barátaidnak. Nem egyedül kell elvinni a terheket.
2023. márc. 5. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!