Nem bírom tovább, mihez kezdjek?
Nem világos, hogy az egyetemről elbocsátanak? Ha igen, akkor is jelentkezhetsz újra jövőre, ha akarsz.
Munkád van, ha nem akarsz tanulni, keress másikat vagy mellé egy másik félállást, hogy több pénzed legyen.
Nem kell hazaköltöznöd, felnőtt vagy, lábra tudsz állni.
De nem értem, hogy mi köze van annak, hogy egy vizsgád nem sikerült, a többi dologhoz, amit leírtál!?
Ha egyetemre jársz, bérleményben élsz és dolgozol, akkor - gondolom - felnőtt ember vagy.
Miért következik egy sikertelen vizsgából, hogy haza kellene menni? Majd megcsinálod a tárgyat a következő félében/jövőre. És akkor mi van!? Minden egyetemistával előfordulhat és a legtöbbel ténylegesen elő is fordul.
Nem értem ezt a drámázást, komolyan.
#3 "nem sikerült egy egyetemi vizsgám, pedig rengeteget tanultam rá, ez volt az utolsó." Ezt kellene értelmezni.
Ha nem utolsó esélyt jelent, akkor nincs miért drámázni, majd megcsinálod kérdező. Sajnos az egyetemi évek stresszesek, ez van. Tarts ki, ha végzel jobb lesz...
Én az utolsó esélyt úgy értelmeztem, hogy mondjuk az adott félévben háromszor lehet próbálni, és ez volt a harmadik. Ez nem jelenti azt, hogy az egyetemről kitennék, csak azt, hogy a tárgyat a félévben nem tudta teljesíteni, tehát legközelebb (következő félévben, vagy ha nincs belőle keresztféléves, akkor jövőre) fel kell venni újra. Ez adott esetben csúszást is eredményezhet, ha emiatt ráépülő tárgyat sem tud felvenni, de attól még mindig nem rakják ki az egyetemről, hacsak nem érte el a maximális félévek számát, ami alatt az adott szakot teljesíteni kellene.
Szóval, igazából a Kérdező nem fejtette ki eléggé, hogy hogy érti azt, hogy "ez volt az utolsó", viszont bármi is volt, 25 évesen akkor sem KELL hazaköltöznie, ha nem akar.
Azt nem értem, egyáltalán hogy merült fel az, hogy visszaköltözz a szüleidhez. Azt írod, dolgozol, saját albérletet tartasz fenn, és emellett egyetemre jársz. Ha az egyetemen csúszol is a sikertelen vizsga miatt, ez miben akadályozza a munkádat és az albérleted fenntartását?
Én annak idején levelezőn végeztem az egyetemet, már külön laktam, én is csúsztam sikertelen vizsga miatt, de eszembe se jutott, hogy eladjam a lakásomat, felmondjak a munkahelyemen és visszaköltözzek a szüleimhez a régi gyerekszobámba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!