Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért nem érti meg, hogy...

Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.

A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.

2023. febr. 3. 18:02
 71/93 anonim ***** válasza:
6%

"nem várnak annyit a kereséssel"

"arra hivatkozni, hogy mi lesz eltűnés esetén, tök felesleges"

Apuka még "annyit" sem akarna várni, amennyit a rendőrség kiskorú esetén várna. Mi nem érthető ezen?

"Akkor hívja fel, és kérdezze meg tőle. Bizalom is van a világon, és ahogy a kérdezőt leszűrtem, nem szolgáltatott okot a bizalmatlanságra."

Csakhogy apuka egy icipicit jobban ismeri, és ő meg azt szűrte le, hogy bizony valamiért hasznos lenne egy ilyen nyomkövető...

2023. febr. 4. 12:32
 72/93 anonim ***** válasza:
69%

"Apuka még "annyit" sem akarna várni, amennyit a rendőrség kiskorú esetén várna. Mi nem érthető ezen?"

Kiskorú esetén nem vár a rendőrség. Kicsit jobban tudom, mint te.

2023. febr. 4. 12:57
 73/93 anonim ***** válasza:
78%

"Csakhogy apuka egy icipicit jobban ismeri, és ő meg azt szűrte le, hogy bizony valamiért hasznos lenne egy ilyen nyomkövető..."

Apuka igyekezzen olyan kapcsolatot kialakítani a lányával, hogy ilyesmikre ne legyen szükség.

A kérdező leírta, hogy az üzeneteit is olvasgatta.

Ezzel az ellenkezőjét fogja elérni a kedves apuka. Akár anyát, akár apát ismertem ilyen hozzáállással, ott az lett vége, hogy a leányzó amint kis szabadsághoz jutott (elment pl. koleszba), mindenkinek széttette a lábát, aztán kikötött egy agresszív faszi mellett, akinek 20 éves kora előtt gyereket szült. Ide vezetett anyuka/apuka kontrollmániája.

2023. febr. 4. 13:00
 74/93 anonim ***** válasza:
7%

"Kiskorú esetén nem vár a rendőrség."

Nem azt mondom, hogy direkt "vár", de a rendőrséghez képest az apuka mégiscsak lépéselőnyben van, hiszen csak tőle fogja megtudni a rendőrség, hogy mi újság - és persze, hogy bejelenti azonnal, de addig is tudni akarja, hogy mi lehet, amíg tárcsázza a rendőrség számát. Egy kis empátiával érthető.

2023. febr. 4. 13:34
 75/93 anonim ***** válasza:
72%

Persze, lehet empátiával kezelni azt, aki a saját lánya felé semmi empátiát nem érez, nem kezeli önálló lényként, hanem ő akarja birtokolni, felügyelni, mert nem bírja felfogni, hogy neki már 16 évesen igénye van olyan privát szférára, amire apukának nem kell 0-24-ben rálátnia.

2023. febr. 4. 13:38
 76/93 anonim ***** válasza:
84%

Érdekes, hogy töröltette valami szerencsélten a kommentemet, amiben amúgy pont arról írtam, hogy miért nem hatásos a nyomkövető emberrablás esetén. Gondolom fájt az illetőnek a kis személyleírás, meg az, hogy szóvá tettem a szelektív reagálását. Na de akkor vissza ahhoz, amit akkor írtam, ugyanis ez releváns, csak valakinek fájt az igazság, ezért ráfeküdt a jelentés gombra.

A telefontól fog megszabadulni először az emberrabló. Apuka semmivel nincs beljebb azzal, hogy fáziskéséssel rájön,hogy hol iktatták ki a telót. Márpedig fáziskéséssel fogja látni, ha valami nem stimmel, mert hacsak nem 0-24 lesi, hogy hol a gyerek, meg nem pár perces késésekre kezd gyanakodni, hanem mondjuk egy minimum fél-egy órásakra, máris nem segített a nyomkövető. Annyi idő alatt kocsival már jó messze járnak a gyerekkel, ha elrabolták. Civilként nincsenek meg azok az eszközei, ami a rendőrségnek megvan. Apuka nem tud önálló nyomozásba kezdeni még a zsaruk előtt. Például a térfigyelő kamerák felvételeit elkérni sem tudja, ami ilyenkor segíthetne.

2023. febr. 4. 13:44
 77/93 anonim ***** válasza:
92%

38-as:

A 36-os teljesen normális stílusban írt, nem értem, mit hözöngsz.

Másrészt:

"Mint írtam felhívott!

De, ha nem hív!

Ha nem jön haza, akkor látom merre van! Esetleg hívom, és többször nem veszi fel, tudom merre keressem.

Jah!

És ez már késő este volt!"

Ha nem hívott volna fel, akkor még egy ideig eszedbe sem jutott volna keresni, másrészt ha netán tudtad volna is, hol van, legfeljebb tudod, hol lett megeröszakolva, semmit nem tudtál volna segíteni neki, amivel megelözhetted volna.

Meg ha késö este mászkál a 17 éves lányod egyedül, akkor azért csak nem stimmel valami a neveléseddel!

2023. febr. 4. 14:49
 78/93 anonim ***** válasza:
81%
#77 az nem neki szólt! Az a hozzászólás közben törölve lett!
2023. febr. 4. 15:30
 79/93 anonim ***** válasza:
88%
Bocs, ezt nem tudtam
2023. febr. 4. 15:48
 80/93 anonim ***** válasza:
91%

A nyomkövetős szülőknek ajánlom a Black Mirrornak azt a részét, amikor a csaj szétveri (joggal!) az anyja fejét, és örökre távozik. Ugyanis a tudta nélkül kapcsolta rá a nyomkövetőt, igaz, ott a szemébe volt építve a lánynak egy kamera, kvázi mindent látott, amit a lány.

Szép jövő!

Azért azt megválaszolhatná valamelyikőtök, hogy mégis meddig követnétek a gyereket? 18, 20, 22 éves koráig? Mert aki 16 évesnek nyomkövetőt telepít, abból az lesz, hogy majd a munkahelyre is ő fogja bevinni? Volt ilyen kolléganőm, hol az apja, hol az anyja hozta dolgozni 25 évesen...

2023. febr. 4. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!