Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?
16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.
A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.
De ha felhívlak, hogy "anya, gyere értem, mert 6-an körbevettek", akkor azt is el tudom mondani, hogy "itt vagyok a Bazilikánál".
A nyomkövető nem ér semmit, ha nem tudod, hogy gáz van. Itthon lehetek a telefonommal, és elcsúszhatok a kádban, megrázhat az áram, kaphatok szívinfarktust, és aki nézegeti, hol vagyok, az meg van nyugodva, hogy otthon punnyadok, miközben órák óta halott vagyok.
#52 persze lehet 1000 érvet, ellenérvet felhozni. Leírhatom 1000szer, hogyha nem ér haza, és nem veszi fel a telefont legalább látom merre keressem.
Nem?
#55 nem vagyok sem beteges, sem kontrollmániás. Nem ellenőrzöm. Pláne mivel már elmúlt 18.
Kikérem magamnak!
Engem komolyan érdekel, aki szerint normális a gyerekének, pláne a 16 éves gyerekének az üzeneteit olvasni, az milyen mentális aberrációban szenved? Ennyi erővel rárakhatnál egy hangrögzítőt, hogy a személyes beszélgetéseit is meghallgathasd. Pont ugyanolyan beteg dolog mind a kettő. Hú, bmeg, remélem nem szaporodtok.
Egyébként az a baj a nyomkövetővel, hogy pont nem azok a szülők használják, akik normális értelmi és érzelmi működéssel vannak megáldva, hanem az ilyen defektes, degenerált selejtek, akikre egy döglött molyt nem bíznék rá, nem még gyereket. Nagyon speciális eseteket leszámítva, ez paranoia, vagy kontrollmánia, a gyerekkel való bizalmi kapcsolat kiépítésének a hiányát mutatja.
Na meg ezek a nyomkövetők nem hatnak. Gyerek inkább lemond a telefonról, és majd segítséget se tud hívni, megtanulja kijátszani, valahogy beszerez egy másik telót. Arról meg nem is beszéltünk, hogy sokszor nem segít. Mondjuk szülők napokig távol valami oknál fogva,, gyerek elég idős, hogy ha van nyomkövető, akkor már nem küldenek senkit lecsekkolni, otthonra betörnek, leszúrják a gyereket, szülők csekkolik a telót, azt hiszik otthon van nyugiban, közben meg egyébként halott. Ha elrabolnak elsőnek a telót veszik el amúgy is.
Egyébként meg a kamaszok használnak social médiát, van ami kiírja a helyadatokat nagyjából. Pl Snapchat. Sokkal praktikusabb lenne jó viszonyt kialakítani, meg fiatalosan nyitni a gyerek dolgai felé. És akkor mondjuk Snapen felveszitek egymást barátnak, már tudod figyelni, hogy hol van. Még jófej, fiatalos szülő is lennél, nem pedig valami creepy kontrollmániás gyökér. Ja, hogy ehhez előtte bizalmi, jó kapcsolat kellene a saját gyerekkel? Hát, bmeg... Ennyi energiát nem ér meg, inkább használom a semmire sem jó nyomkövetőket, gyerek meg jobban elzárkózik legalább, EZ A JÓ SZÜLŐI MEGOLDÁS!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!