Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?
16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.
A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.
Hát ez baromi kellemetlen lehet. Ha bajba vagy max felhívod és kész…
Na de azt hogy olvassa az üzeneteket? Az elég gáz szerintem….
Bármiről beszélhetsz a barátnőiddel amihez neki mondjuk semmi köze…
Ő vette neked a telefont? Ő ad pénzt a fenntartására? Az ő nevén van? Ha igen, akkor lehet beleszólása, nem?
Viszont ha beszerzel magadnak egy saját telefont saját zsebből, amit te magad tartasz fenn, akkor azt csinálsz majd vele, amit akarsz.
Ha nincs semmi titkolnivalód, akkor miért is nem lehet felrakni? :)
Másrészt: rengeteg fiatal lány tűnik el, érthető, hogy apád félt téged és nem értem, hogy mi olyat láthatna, amit nem szabad?!
És ha belenéz a beszélgetéseidbe, akkor meg mi van ?!
Kiskorú vagy, ő tart el, nála laksz és valszeg a telót is ő vette.
Ha majd önálló felnőtt leszel, akkor azt csinálsz, amit akarsz, de így viszont örülj, hogy van még, aki félt téged és akire számíthatsz a bajban!
Na, szülők!
Ebből okulva nem kell szólni a gyereknek, hanem csak fel kell rakni a telóra, amíg ő alszik és kész, problem solved! :)
Add el a telód. Vegyél egy újat.
Avagy jelentsd ki határozottan, hogy 16 évesen van magánéleted, amit nem kívánsz feladni. Nekem turkálnának a telómban nem hagynám szó nélkül az fix, pedig én is itthon lakok még. Hozd fel azt, ha bízik benned erre igazán nincs szükség és hogy eddig is jó gyerek voltál. Esetleg említsd meg ha ő belekíván látni ezekbe a dolgokba akkor te is szeretnéd látni mit csinál a telefonján. ;)
18/L
Ja, már eleve csak olyan telót kell adni a gyereknek, amin rajta van! :)
Másrészt most nem azé, de látott már olyat apád, kedves kérdező, bármit is titkolnál el, nem nagy szám! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!