Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért nem érti meg, hogy...

Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.

A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.

2023. febr. 3. 18:02
 61/93 anonim ***** válasza:
87%

Nem azzal van a baj, hogy a gyereknek tuti titkolni valója van, azért nem akarja. Azzal van a baj, hogy a szülő annyira nem bízik a gyerekben, hogy kvázi egy olyan titkos ügynököt akar ráállítani, aki folyton csak figyel és magánéleti infókat közvetít, de ha tényleg baj van, nem segít.

Ez a magánélet megsértése és igenerős és durva módja annak, hogy tudtul add, hogy annyira picit sem bízol a gyerekedben, hogy az a ttudtod nélkül egy szót is akár csdak cseten is írhasson valakinek. Na ezzel van itt baj.

2023. febr. 3. 22:05
 62/93 anonim ***** válasza:
83%

#59 Én már nagykorú vagyok, szóval nekem már mindegy, de valahogy van annyi eszem, hogy értsem, mi a baja a kérdezőnek.

Ez nem a titkolnivalóról szól, hanem a bizalomról. Ha én őszintén beszámolok a szüleimnek, ők meg rámbsznák a nyomkövetőt, amivel ráadásul még többet is nézhetne, mint hogy hol vagyok(és tudom, hogy nézné), az bizony rosszul esne. ÉS nem hagynám. NEM azért mert titkolni akarok bármit is, hanem mert nem gondolnám, hogy adtam rá okot.

Engem is kérdőjeleztek meg a szüleim, sokszor még nagykorúként is, és ha volt lehetőségem nem megmutatni azt, ami igazolná, hogy amúgy alaptalan a feltételezés, akkor nem mutattam meg. Szimplán mert már maga a feltételezés bizalmatlanságra utal ÉS ezen nem segít az, ha belemegyek a játékba, mert azt lehet észrevenni idővel, hogy belezsarol abba, hogy mutogasd neki a bizonyítékokat, hogy téved, de a gyanúsítgatások nem lesznek ritkábbak. Tehát ha megmutatod, ha nem, nem fog jobban bízni.

2023. febr. 3. 22:10
 63/93 anonim ***** válasza:
98%
#49 nem megy a 112-re hívás, ha nem azt állítod be.
2023. febr. 3. 22:37
 64/93 anonim ***** válasza:
99%
Mellesleg ha attól tartasz, hogy "véletlen" felhívódik a 112, akkor nem kötelező kipróbálni. Ha használni kellene (ne kelljen) akkor működni fog, működnie kell. A kocsiban se próbáljuk ki a légzsákot, hogy működik-e. :D
2023. febr. 3. 22:42
 65/93 anonim ***** válasza:
16%
16 éves gyerek még csak, egy tini. Az lenne a normális, ha az apja döntené el is, hogy használhat e telefont egyáltalán,( nem életszerű, hogy ne legyen telefonja) internetet, mikor mennyit. Elég baj, az,hogy ilyen kisgyerekek korlátlanul használhatnak internetet.
2023. febr. 4. 07:37
 66/93 anonim ***** válasza:
79%
Egy 16 éves mióta kisgyerek? Jesszusom! 🤦‍♀️
2023. febr. 4. 11:40
 67/93 anonim ***** válasza:
82%

"Másrészt: rengeteg fiatal lány tűnik el, érthető, hogy apád félt téged és nem értem, hogy mi olyat láthatna, amit nem szabad?!"

A rendőrség simán be fogja méretni apuka programja nélkül is a telefont, meg minden egyéb adatot kiad a szolgáltató, szóval erre hivatkozni ostobaság. Apuka csak kontrollmániás, aki nek tiszteli a gyereke magánéletét.

2023. febr. 4. 11:47
 68/93 anonim ***** válasza:
8%

"A rendőrség simán be fogja méretni apuka programja nélkül is a telefont ... Apuka csak kontrollmániás..."

Vagy csak szeretné már azelőtt tudni, hogy merre jár a gyereke, mielőtt a rendőrség kezdené keresni...

2023. febr. 4. 12:00
 69/93 anonim ***** válasza:
80%

#68 Kiskorúnál nem várnak annyit a kereséssel, szóval már itt megdőlt a dolog.

Amúgy meg, remekül ignoráltál fontos megjegyzéseket, hogy a saját agyalágyúlt "igazságodat" bizonygasd. Többen is írták, hogy a telefonos nyomkövető többnyire segít. Ha elrabolnak valakit, attól amint lehet veszik is el a telefont, szabadulnak meg tőle, pontosan azért, hogy a rendőrség minél későbbi adatot lásson az elrabolt személy hollétéről. Semmivel többet nem fog tudni az apuka.

2023. febr. 4. 12:12
 70/93 anonim ***** válasza:
81%

"Vagy csak szeretné már azelőtt tudni, hogy merre jár a gyereke, mielőtt a rendőrség kezdené keresni..."

Akkor hívja fel, és kérdezze meg tőle. Bizalom is van a világon, és ahogy a kérdezőt leszűrtem, nem szolgáltatott okot a bizalmatlanságra.

A rendőrséget azért emeltem ki, mert eltűnés esetén ők ilyen apuci féle progik nélkül is tudni fogják, mit csináljanak. Tehát arra hivatkozni, hogy mi lesz eltűnés esetén, tök felesleges.

2023. febr. 4. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!