Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért nem érti meg, hogy...

Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.

A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.

2023. febr. 3. 18:02
 41/93 anonim ***** válasza:
80%

39

Így van. Felhívott. Ha nem lett volna nyomkövető, akkor is felhívott volna. Tehát nincs releváns összefüggés a nyomkövető és aközött, hogy kik és hányan állják körbe a lányodat.

2023. febr. 3. 20:01
 42/93 anonim ***** válasza:
86%
Hatalmas probléma. Amikor én voltam középiskolás, nem is voltak mobiltelefonok egyáltalán, és marha jól megvoltunk nélküle.
2023. febr. 3. 20:03
 43/93 anonim ***** válasza:
6%

#37 nem hivogatom 20 percenként.

Igen, szerencse volt, hogy tudott hívni. Ahogyan írtam, ha nem hív, és nem ér haza látom merre van. Max rácsörgök mi a helyzet.

2023. febr. 3. 20:04
 44/93 anonim ***** válasza:
20%

#42 de van!

Mi van, ha nem tud felhívni?

Ha nem tud hívni, és nem ér haza, látom merre van. Tudom hol keressem.

2023. febr. 3. 20:06
 45/93 anonim ***** válasza:
50%

45

És nyilvánvaló, hogy 6-an fogják körbeállni 8 órán keresztül.

Ti komolyan szatyorban éltek???

2023. febr. 3. 20:11
 46/93 anonim ***** válasza:
96%

Senki nem gondolt a telefonokba épített vészjelző funkcióra, a legtöbb androidban is van és fix, hogy iPhone-ban is.

3x gyorsan megnyomva a bekapcsológombot elindul egy vészjelzés a korábban megadott telefonszámokra.

Az enyém (S10+) vészjelzés indításakor automatikusan hívást kezdeményez, képet készít az elő-és hátlapi kamerával, és 5 mp-nyi hangfelvételt is rögzít, amiket aztán csatol mellékletként a címzettnek.

Nyomkövetés helyett ezt kéne megtanítani a gyereknek, hogy hogy kell használni. Sajnos az emberek 99%-a nem tudja, hogy van ilyen funkció.

2023. febr. 3. 20:19
 47/93 anonim ***** válasza:
87%
Tegyél rá applockot és jelszót
2023. febr. 3. 20:19
 48/93 anonim ***** válasza:
61%

Oszd meg vele a pozidat vele a Google Mapsen keresztül. Az más infót nem továbbít rólad, ellentétben a Family Linkkel.

Egyébként jogilag sztem megteheti, h monitorozza az internetes tevékenységedet 18 éves korodig, sőt, felelős szülőként nagyjából ajánlatos is neki.

2023. febr. 3. 20:23
 49/93 anonim ***** válasza:
24%

"ezt kéne megtanítani a gyereknek, hogy hogy kell használni"

Hogy lehet ezt megtanítani? Ki lehet próbálni többször is egymás után, hogy megtanulja? De olyankor nem megy ki valami segélyhívás a 112-re is?

2023. febr. 3. 20:28
 50/93 anonim ***** válasza:
6%
#46 ha tudnál olvasni, és értelmezni amit olvasol, abból kirajzolodott volna, hogy már késő este volt. Hazafele tartott. Nem hívom fel, ha 5 percet, félórát késik.
2023. febr. 3. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!