Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?
16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.
A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.
Szerintem akik itt a legjobban tiltakoznak a nyomkövető ellen, azoknak tuti nincs gyerekük!
Azért ez a mai világ merőben más, mint anno a mi gyerekkorunkban.
Sokkal, de sokkal veszélyesebb!
És szinte zéró a mai közbiztonság, sajnos! :(
Tavaly sírva hívott a lányom, akkor 17 volt még. 6 fiú körbe állta, és nem engedték tovább menni. Én mentem érte. Teszem fel nem tud hívni!
Nincs más, mint megnézni merre van.
Persze vannak érvek mellette-ellene. De a helymeghatározásban szerintem nincs semmi kivetnivaló.
"Ha felrakja, látványosan hagyd mindig otthon a telefonodat, amikor elmész valahova."
Nem bírná ki, fogd már fel! :))))
Ez az alkalmazás egyedül arra jó, hogy a szülőknek megnyugtatást ad, a valóságban azonban pont a legfontosabb helyzetekben nincs semmi haszna.
#32 Örülök, hogy jó vége lett, de ha nem tudott volna felhívni a lányod, önmagában a nyomkövetővel mit kezdesz? Honnan tudod, hogy bajban van a lányod? Vagy csak random húszpercenként becsekkolsz nála, és ha nem veszi fel elsőre a telefont, repülőszülő üzemmódba kapcsolva mész a telefon által meghatározott helyre? A helyzetben az a szerencse, hogy fel tudott hívni, szerencse, hogy így alakult. De plusz infó nélkül a nyomkövető nem sokat ért volna.
#33 Milyen butuska komment. :) De, kibírná, mert egyrészt a barátai telefonját még mindig használhatja, másrészt pedig akár hiszed, akár nem, ilyen helyzetekben fontosabb az, hogy a kontrollnak ellenálljon, mint maga a telefon.
Egyébként egyszerűen ne add oda apukádnak a telefont. Gondolom kóddal van zárva, magától nem tudja feltenni.
Az összes többi kommentnek pedig, akik azt állítják, hogy ahol a telefon van, ott a gyerek is – ez általában nyilván így van, kivéve a legfontosabb helyzetekben. Ha valaki elrabolja őt, szerintetek nem az lesz az első, hogy kidobják a telefonját?
"kibírná, mert egyrészt a barátai telefonját még mindig használhatja"
Nem csak arról szól a telefonfüggőség, hogy legyen a közlben "egy telefon", hanem hogy a sajátja lehessen mindig nála, ugyanis - tadaaaammm - nem telefonálás céljára kell :), hanem arra, hogy össze legyen kötve a virtuális világgal, amihez meg az kell, hogy eleve be legyen lépve minden appba, ami fontos, hogy minden értesítés pittyenjen neki, stb., másképp úgy érzi, nem is él már, de legalábbis mindenből kimarad, mindenről lemarad, és ettől vagy depis lesz, de nagyon, vagy egyenesen agresszív.
#36 hogyan jössz te ahhoz, hogy nyomdafestéket nem tűrő stílust engedsz meg magadnak? Ki vagy te, hogy ilyen stílusban írsz?
Modorizáld magad!
Ha megy!
Mint írtam felhívott!
De, ha nem hív!
Ha nem jön haza, akkor látom merre van! Esetleg hívom, és többször nem veszi fel, tudom merre keressem.
Jah!
És ez már késő este volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!