Apám miért nem érti meg, hogy nem akarok nyomkövetőt a telefonomba?
16 éves lány vagyok. Előjött azzal, hogy felrakná a telefonomra a Family link nevű alkalmazást. Azt mondja látni akarja, hogy hol vagyok és hogy tudja mikor van baj. De nem érti, hogy nem akarom, hogy lenyomzzon és ha baj van se tud azonnal segíteni, ha a város másik felén van. És amúgy is mindig tudják hol vagyok, mert megírom mikor és honnan hova indulok, érkezek.
A másik zavaró dolog, hogy nem csak a helyzetemet tudja megnézni, hanem kb mindent a telefonomban. És bár tagadja, hogy ilyet csinálna, de régebben volt már példa rá, hogy belenézett a beszélgetéseimbe.
Kétgyerekes anyaként mondom, hogy őszintén csodálkozom, hogy ezek a nyomkövetők legálisak. Az én gyerekkoromban (90-es évek), az volt a mantra, hogy a levéltitok a gyereket is megilleti, és a szülők nem bonthatják fel a gyerekeiknek küldött leveleket. Azt is tudtuk, hogy a szüleinknek nincs joguk a naplónkat olvasgatni.
Ehhez képes 25 év elteltével ott tartunk, hogy nyomkövetőt kötünk a gyerekeinkre, és a magánbeszélgetéseiket olvasgatjuk? Nem jelent ez visszafejlődést?
"A telefon magánügy, senkinek nincs joga belenézegetni máséba."
A kérdező 16 éves. Nem felnőtt, a szülei felelnek érte.
"25 év elteltével ott tartunk, hogy nyomkövetőt kötünk a gyerekeinkre, és a magánbeszélgetéseiket olvasgatjuk? Nem jelent ez visszafejlődést?"
40 éve még alap volt, hogy egy 7-8 éves gyerek egyedül megy iskolába akár busszal-villamossal, ma meg minden ilyen idős gyereket a szülők visznek, többnyire kocsival (hogy még azt se tanulhassa meg a gyerek, hogyan kell tömegközlekedni). De igen, visszafejlődés. Viszont akkoriban még szó se volt se szervkereskedőkről, se drogdílerekről, se pedofilokról.
Aki itt az apát védi, örült volna, ha a szülei nyomkövetőt kötnek rá? 38 éves vagyok, nem tini, de nagyin beteg dolognak tartom az ilyesmit.
A nyomkövető nem védi meg semmitől, csak azt mutatja kedves apukának, hogy helyileg hol van a TELEFON.
"Viszont akkoriban még szó se volt se szervkereskedőkről, se drogdílerekről, se pedofilokról."
Attól még, hogy rajta van a nyomkövető, tud drogot venni.
Szervkereskedő alatt azt érted, hogy betuszkolják a fekete autóba, és elrabolják? Ugye ezt te se hiszed el?
Egy 16 évest meg már rég nem kell félteni a pedofiloktól.
"csak azt mutatja kedves apukának, hogy helyileg hol van a TELEFON"
És tekintve, hogy egyesek 5-10 perceket sem képesek telefon nélkül ellenni, elég jó eséllyel a gyerek is ott lenne, ahol a teló.
"Egy 16 évest meg már rég nem kell félteni a pedofiloktól."
Viszont sokkal jobban kell félteni másoktól.
"Aki itt az apát védi, örült volna, ha a szülei nyomkövetőt kötnek rá?"
Hát én nem tiltakoztam volna, mert nem érzem, hogy ez bármiben is gátolt volna engem a szabadságomban, viszont megnyugtató, hogy ha netán összeesek egy kietlen helyen vagy elrabolnak, akkor a nálam lévő teló alapján értem tudnak jönni.
"A nyomkövető nem védi meg semmitől, csak azt mutatja kedves apukának, hogy helyileg hol van a TELEFON."
Ahol a teló, ott lesz a gyerek is! :D
Ha felrakja, látványosan hagyd mindig otthon a telefonodat, amikor elmész valahova. Lássa csak meg, hogy mennyi értelme van az eszetlen kontrollnak, s majd eldönti, hogy mi jobb: megbízni a gyerekben vagy hagyni továbbra is, hogy akkor se tudjon segítséget hívni, ha akar.
De most komolyan, kevesebb mint 2 év múlva el is költözhetsz otthonról a világ végére, ő meg nyomozgatni akar most utánad...
Ezt a nyomkövetősdit meg alapből nem értem. Mit segít az a lánynak, ha délután kettőkor az iskolából hazamentet elcsapja a busz, hogy az apja tudná nézni, hogy épp hol van, ha még nem dolgozna? Vagy ha elrabolják direkt, akkor is az az alap, hogy összetörik az áldozat telefonját vagy kidobják a kocsiablakon. Arról nem is beszélve, hogy csak úgy simán is le tud merülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!