Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
32%

71 az igaz hogy a kérdező anyja nagyon furcsán gondolkodik és hogy a kérdező konkrétan csapdában van.

Viszont ő is egyetért azzal hogy pusztán illemből érdemes férjhez menni, tehát azért ő is vastagon benne van a történetben.

2023. jan. 15. 13:45
 72/73 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ebben az is szerepet játszhat ám, hogy az eljegyzésről is teljesen máshogyan gondolkoznak a különböző generációk. Manapság, pláne ebben a korban a világon semmit nem jelent. Nyilván nem tudom a kérdező párjának mi volt a szándéka, de ha a saját környezetemből indulok ki, akkor azt kell mondjam semmi jelentősége nincsen és nem kell komolyan venni. Én 23 éves vagyok, rengeteg korombeli vagy nálam fiatalabb (pl. a barátaim fiatalabb testvérei is 18-19 évesek) lányt jegyzett el a barátja a környezetemben is, mert ez egy gesztus, egy kedvesség, egy ajándék, x éve együtt vannak, szeretné valamivel kifejezni mennyire fontos neki stb. Viszont elmondásuk alapján egyikük sem gondolkozik komoly hosszútávú tervekben, nem akarnak még se összeházasodni se semmi ilyesmi és a legtöbben nem is élnek együtt. Rengetegen azért költöztek össze mert egy városba mentek továbbtanulni, valahol lakni kell és akkor már a párjukkal költöztek össze. Ettől még olyan a kapcsolatuk amilyen, valakik tényleg szeretik egymást, valakik nem stb., nem ez határozza meg. Nem tartom normálisnak a kérdező helyzetét, mert én azt gondolom alapvetően az anyja hajszolhatta bele ebbe a kapcsolatba. Csak azt mondom, hogy szerintem egy fiatal pár eljegyzésére és összeköltözésére vagy akár kapcsolatára nem úgy kell tekinteni mint egy idősebb, mondjuk akár csak 10 évvel idősebb pár esetében.
2023. jan. 15. 13:53
 73/73 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező eltünt .
2023. jan. 15. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!