Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
Négy hónapja lakom külön.
2023. jan. 14. 13:37
 22/73 A kérdező kommentje:
Nem, öt hónapja.
2023. jan. 14. 13:37
 23/73 anonim ***** válasza:
89%
Nem akartál költözni, most pedig éjszakákra otthagyod egyedül a vőlegényedet. Itt valami nem stimmel.
2023. jan. 14. 13:42
 24/73 anonim ***** válasza:
81%

Először is a pároddal beszéld meg, mert nem sokáig fog tartani ez a kapcsolat, ha csak úgy ad hoc jössz, mész.

Másodszor -ha fontos- előbb telefonálj, hogy vizsga előtt, stb. szeretnél 1-2 napot szüleidnél aludni.

2023. jan. 14. 13:47
 25/73 anonim ***** válasza:
83%
Vőlegénnyel külön lakni, na ne viccelj. Felnőttek vagytok, az a normális, ha együtt éltek, plusz lakva ismerszik meg az ember. Mi alig vártuk, hogy együtt élhessünk.
2023. jan. 14. 13:53
 26/73 anonim ***** válasza:
19%

Ennyire fáj a házimunka páros lakban, amit a mamszi már nem csinál meg és párod nem is fog? :DDD

Kisjányom, ha saját háztartásba mentél jóó nagy hátszéllel, legyél nő-asszony és vezessed!

Ha lesz gyereked, azt is félretolod, hogy ne kelljen már korán kelni a kocogáshoz? :DDD

Ezt a sírást párod olvasná, már el is hagyna bár már lehet forog fejében, amikor egyedül a közös ágyban:DDD

2023. jan. 14. 13:54
 27/73 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
80%

"Abból egy negyed vagy fél lakás is kijönne"

Na igen, de ugye azt sem te fizeted. Más pénztárcájába meg nem túrkálunk, legalábbis így tartja a mondás.

Nekem is fura az egész kapcsolat. Kérdező, nem a szüleid erőltetik rád ezt a kapcsolatot? Azért ha nekem lenne egy barátnőm, egész nap vele akarnék lenni és nem akarnék nélküle aludni.

Én csak azzal tudom magyarázni anyuka viselkedését is, hogy ezt a férfit valójában ő akarja megfogni a családnak, nem pedig a lány akarja férjéül.

2023. jan. 14. 14:02
 28/73 anonim ***** válasza:
75%

Én 21 évesen költöztem össze párommal, alig vártam és imádok vele élni. Ha megyek anyukámhoz, akkor hozzá megyek, nem a házához = felhívom, megkérdezem ráér e, mehetek e és semmi kedvem ott éjszakázni/ aludni, megyek haza páromhoz.

Ez így olyan, mintha azért mennél szüleidhez, mert hiányzik neked a ház. Próbáld a pároddal közös albérletben otthon érezni magad, arra törekedj, hogy ott is jól érezd magad. Ha viszont nem szeretsz a pároddal lakni/élni, akkor ott gond van és inkább ne házasodjatok.

2023. jan. 14. 14:05
 29/73 anonim ***** válasza:
80%
Ha már eljegyzéssel, összeköltözéssel a diplomát sem tudtátok megvárni, akkor ideje mindenben felnőttnek lenni. Párodnak nem esik rosszul, hogy nem alszol ott?
2023. jan. 14. 14:12
 30/73 anonim ***** válasza:
89%

Én se értem, minek vagy együtt a vőlegényeddel. Én 21 voltam, mikod összejöttünk a most már férjemmel, alig vártuk, hogy együtt lakhassunk és mikor összeköltöztünk, nem járkáltam haza anyukáékhoz, merr izgulok egy vizsga miatt.

Tök nevetséges ez az egész sztori. Te nem vagy még kész egy felnőtt kapcsolatra, pláne nem egy házasságot pedzegető együttélésre, amivel nincs baj, csak nem értem, akkor minek mentél bele. Költözz haza anyukádékhoz, ha óvodásnak érzed magad

2023. jan. 14. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!