Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
76%

62

Pont az a baj, hogy a kérdező alkalmatlan az önálló életre :D Van saját lakása, ahol a párjával él(ne) :D

2023. jan. 14. 19:24
 62/73 anonim ***** válasza:
66%

én örültem mikor összeköltöztem a leendő férjemel. saját lakås ,sajåt élet sajåt szabålyok. ėn sem ėltem külön fėrjem előtt egyedül mėg is tudtam hogy kell mosni,vasalni takaritani bevásárolni ,ha nem tudtam egy receptet ki kerestem a netről.

te még gyerek státuszba szeretnél maradni. ahol nem neked kell háztartåst vezetni tanulni völegényedel is együt lenni minden ami felnőtt ėlet velejåroja.

mit csinálj beszėld meg völegėnyedel,és szüleidel problėmådat. mi nem tudjuk megoldani te problémád.

2023. jan. 14. 20:15
 63/73 anonim ***** válasza:
81%

Sajnálom, hogy megsértettelek, de ha nem inged, ne vedd magadra. Ha ti kivételesek vagytok is, az "ide se kell szólni, állítsatok be nyugodtan bármikor" hozzáállás többnyire az olyanokra jellemző, amilyenekről írtam. A többieknek igénye szokott lenni a jelzésre, ez nem távolságtartás, csak minimális privát szféra, mint ahogy valakinek a szobájába sem rontunk be kopogás nélkül.

2023. jan. 14. 20:23
 64/73 Darius- ***** válasza:
12%
Nemet irok
2023. jan. 14. 23:54
 65/73 anonim ***** válasza:
72%
Jó lenne először is belátnod, hogy illemből nem szabad férjhez menni. Anyukádnak nincs igaza. Olyan mintha minél gyorsabban meg akarna tőled szabadulni. Sajnos fel kell nőnöd mert bábuként bánik veled amíg hagyod.
2023. jan. 15. 06:05
 66/73 anonim ***** válasza:
81%
Egyrészt: nem normális, hogy neked ilyen fiatalon, nulla együtélés nélkül már vőlegényed volt, az sem, hogy nem akartál vele összeköltözni, és így nyilatkozol róla, hogy jobb lett volna külön, meg spórolni NEKED, az meg egyenesen hajmeresztő, hogy anyád ennyire szabadulni akart tőled. Vond le a következtetéseket: anyád szabadulni akar tőled, a vőlegényed meg kontrollálni (azért mert ő készen áll, meg dolgozott már...legyél csak te is készen). Mivel otthon nem tűrnek meg most se, ebből a helyzetből csak szakítással szabadulsz, de amíg kiszolgáltatott vagy és nincs mozgástered (munka, megélhetés), addig tűrnöd kell. Amit tehetsz, hogy igyekszel a saját malmodra hajtani, amit csak tudsz, aztán ha biztos talajt érzel, lelépsz és vissza se nézel!
2023. jan. 15. 07:20
 67/73 anonim ***** válasza:
71%

Igen, jogos, ugyanis te nem ott élsz, hanem van saját életed.

Én sem örülök az olyan családtagoknak, akik random beállítanak hozzánk - bármennyire szeretem őket, szóljon előtte egy nappal, hogy tudjak róla.

Miért? Mert a saját dolgommal foglalkozok, amellett az, hogy épp otthon vagyok, nem jelenti azt, hogy szívesen látok random beesett vendéget, sőt.

Felnőttél, elköltöztél, te már a vőlegényeddel élsz együtt. Gondolom te sem lennél boldog, hogyha a random elfoglaltségod közepette beesne anyukád, mondván, hogy jött cseverészni, virágot ültetni, stb.

2023. jan. 15. 09:14
 68/73 anonim ***** válasza:
75%
Azért az is sokat elmond rólad, hogy nem akarsz összeköltözni a vőlegényeddel :D Nekem addig lennél a jegyesem, amíg ezt meg nem tudnám.
2023. jan. 15. 09:16
 69/73 anonim ***** válasza:
89%
Nem értem a válaszokat, ennek a kérdésnek semmi köze ahhoz amiről a legtöbb válasz szól és messze nem a kérdező a hibás. Ő csak az elszenvedője annak, amit az idióta környezete csinál, hogy döntéseket hoznak helyette és belekényszerítik olyan helyzetekbe, amiket ő nem akar. Mivel így nőtt fel és teljesen kiszolgáltatott, ezért szerencsétlen nem is tud mit kezdeni a helyzettel. Ez nem életképtelenség stb., hanem teljesen normális. A legideálisabb az lenne, ha függetlenedni tudna ezektől az emberektől, de erre sajnos nagyon kicsi esélyt látok én is. Maximum ha felvennék kollégiumba és dolgozna az egyetem mellett, de egyetemistaként tisztában vagyok vele, hogy ez sem ilyen egyszerű mint leírni. Érzelmileg pedig nyilván borzasztó nehéz lenne.
2023. jan. 15. 13:36
 70/73 anonim ***** válasza:
82%

Nem mindenki olvassa végig a 70 választ, amik között valóban mondott olyan infókat a kérdező, amelyek alapján teljesen máshogy fest a szituáció.

2023. jan. 15. 13:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!