Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
76%

10!

Micsoda? Hogy az amúgy elvileg felnőtt, önálló gyereked alkalmanként se szó, se beszéd beesik és ott lebecol, ha neki épp úgy jön ki jól a lépés?

2023. jan. 14. 13:10
 12/73 anonim ***** válasza:
87%

Azt sem értem, neked miért kell hazamenned, ha "izgulsz", vagy ha ennyire nem tudtál még leválni pszichésen otthonról, akkor minek játszol felnőtteset albérletben, meg azt sem értem, anyádnak miért zavaró, hogy ott vagy néha, azt gondolnám, az ember örül a gyerekének.

Ahogy a 4-es írta, mindketten furán vagytok.

2023. jan. 14. 13:15
 13/73 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon érdekes vagy, még csak 20 éves vagy, de már vőlegényed van, de szerinted "pénzkidobás" az összeköltözés, érted, a saját vőlegényeddel, de azért mégiscsak belemész, aztán heti többször visszajárkálsz a szüleidhez, méghozzá bejelentés nélkül, mert rajtad most épp több a stressz vagy neked így kényelmesebb. Eközben persze a szüleid fizetik neked az albérletet is ugyanúgy.

Nekem sem tetszene! És nemcsak anyád helyében, de a vőlegényed helyében is megkérdőjelezném, hogy össze akarok-e házasodni egy gyerekkel.

2023. jan. 14. 13:19
 14/73 anonim ***** válasza:
63%

Úgy látszik nem igazán értem a mai szemléletet, pedig nem vagyok őskövület a 45 évemmel.

Nálunk attól még, hogy elköltözött a gyerekünk, nem tekintjük vendégnek, kulcsa van az otthonunkhoz és akkor jön-megy - bejelentés nélkül! - amikor akar.

Sőt továbbmegyek, a menyünk amikor a vizsgáira készült, ide jött "haza", mert itt volt biztosítva a neki szükséges nyugalom. Vittük neki a kávét, főztük a kedvencét és síri csend volt körülötte.

Biztos mi vagyunk a furcsák, de nekünk a gyerekünk, a menyünk és majd az unokák nem vendégkategóriák.

2023. jan. 14. 13:23
 15/73 anonim ***** válasza:
74%
Te örülnél, ha anyukád heti 2-3x csak úgy beállítana? Ha feknőttnek hiszed magad, akkor épp itt az ideje önállósodni.
2023. jan. 14. 13:26
 16/73 anonim ***** válasza:
73%
Látható, hogy nem értik a válaszolók, hogy teljesen mindegy, hogy kinél hogy van, ki mit hogy csinál, enged, tilt, jogos, nem jogos, ha a kérdezőéknél ilyen a családi dinamika, akkor ez van. Nem is értem ilyenkor mit várnak a kérdezők, meg a válaszolók is miért hiszik, hogy mert náluk úgy van, a kérdezőéknél is úgy lesz.
2023. jan. 14. 13:27
 17/73 A kérdező kommentje:

Az albérlet nagyjából 150 nettó rezsivel, nettel, szemétdíjjal, ha vártunk volna 4 évet, mire végzem az 4*150*12 megtakarítás vagy akár több is.

Abból egy negyed vagy fél lakás is kijönne, vagy egy új autó vagy egy szép esküvõ.

2023. jan. 14. 13:28
 18/73 anonim ***** válasza:
89%

Nos, a szüleid is emberek, és miután te már onnan elköltöztél, akár úgy is dönthetnének, hogy meztelenül járnak otthon, vagy egymás esnek az előszobában, nappaliban, fürdőben, bárhol... Hiszen ott már csak ők laknak, megtehetnék. De aztán te bejelentés nélkül jössz, és lehet, hogy nem csinálnak semmi olyat, sőt általánosan lehet, hogy semmi olyat nem csinálnak a hálószobán kívül, de az őket akkor is zavarja, hogy most már csak az ő életterükbe te váratlanul betoppansz kedved szerint.

Érthető az ő részük.

Hanem másrészt szerintem az embernek nem feltétlen egy otthona van. Együtt élek apámmal, az én tulajdonom a lakás, ő a haszonélvező, de ha elköltöznék, bármikor, akár naponta jöhetnék vissza. Vagy ha ő költözne el, mert mondjuk nyertünk a lottón és végre vehetne egy kertest, oda is bejelentés nélkül mehetnék, max annyiból nem lenne rossz egy telefon előtte, hogy akkor talán rákészülne, de alapvetően telefonálnom se lenne szükséges.

21/l

2023. jan. 14. 13:30
 19/73 anonim ***** válasza:
74%
Igaza van anyukádnak. Te már külön élsz. Nem illik váratlanul beállítani sehova, a saját szüleinkhez sem. Te sem örülnél, ha random időpontokban betoppanna hozzátok anyád.
2023. jan. 14. 13:30
 20/73 anonim ***** válasza:
82%

Elég kellemetlen kontraszt, hogy vőlegényed van, akivel kb össze se akarnál költözni, mert pénzkidobás.

Nekem fura, hogy már nem laksz ott és szó nélkül beállítasz. Alap lenne, hogy odaszólok.

De anyád reakciója is fura, mert azért ennél nagyobb szeretettel fogadja a szülő a gyerekét, főleg, hogy max 2 éve lakhatsz külön (gondolom).

De ennyiből kb borítékolható, hogy milyen komoly lehet a kapcsolatotok, te fejben még kb. 13 éves vagy, és ez nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni...

2023. jan. 14. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!