Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
53%

"hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul"

ez hatalmas bunkóság én be sem engednélek

örülnek hogy elköltöztél, te meg simán rájuk törsz, amikor végre élvezhetnék a nyugalmat

2023. jan. 14. 13:01
 2/73 anonim ***** válasza:
45%
Jogos igen. Az, hogy te ezt hogy dolgozod fel, az a te belső munkád. Anyukádnak nincs hozzá köze.
 3/73 anonim ***** válasza:
57%
Igen, jogos. Külön élsz, anyadeknal vendég vagy
 4/73 anonim ***** válasza:
66%
Fura mindkét fél.
2023. jan. 14. 13:02
 5/73 anonim ***** válasza:
80%
A lepontozok szerint az is normális lenne ugye, ha anyu allitana be időnként csak úgy a kerdezohoz meg a parjahoz?
2023. jan. 14. 13:05
 6/73 A kérdező kommentje:

FYI én pénzkidobásnak tartottam az összeköltözést, mert mindketten a városban lakunk eredtileg is, de a võlegényem erõsködött, hogy már jó lenne kettesben lakni, függetlenül, meg jegyesek is vagyunk.

Az anyám is azt mondta, hogy pont ebben a korban kell leválni, fõleg, ha van hátszél is és pár is.

7/73 anonim ***** válasza:
87%
Ha tényleg váratlanul mész akkor jogos. Már nem ott élsz, illik szólni
 8/73 anonim ***** válasza:
88%
Akkor miért koltoztel? Mondjuk elég röhejes is lenne ha a vőlegény meg a menyasszony nem együtt lakna...
2023. jan. 14. 13:07
 9/73 anonim ***** válasza:
86%

El kell fogadnod, hogy a szüleidnek is van élete. Tudom, hogy azt tartjuk ideálisnak, ha a szülő a gyerekéért él és miután az kirepül akkor mély depresszióba kell zuhannyon a magánytól... de anyukád nagyon is jól kezeli a távolságotokat. Valószínűleg ő is tudja, hogy a vőlegényednek ez akár kényelmetlen is lehet.

Gondolj bele: mennyire lenne vonzó neked egy olyan férfi aki önálló életet él, albérletben lakik, de azért heti 2-3x elmegy a szüleihez mert onnan kényelmesebb az élet?

2023. jan. 14. 13:07
 10/73 anonim ***** válasza:
65%

Hát nem tudom,nekem ez furcsa..az én anyám biztos nem viselkedne így,természetes lenne nálunk.

De minden család más.

2023. jan. 14. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!