Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?
20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.
Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.
Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.
Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.
Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).
"hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul"
ez hatalmas bunkóság én be sem engednélek
örülnek hogy elköltöztél, te meg simán rájuk törsz, amikor végre élvezhetnék a nyugalmat
FYI én pénzkidobásnak tartottam az összeköltözést, mert mindketten a városban lakunk eredtileg is, de a võlegényem erõsködött, hogy már jó lenne kettesben lakni, függetlenül, meg jegyesek is vagyunk.
Az anyám is azt mondta, hogy pont ebben a korban kell leválni, fõleg, ha van hátszél is és pár is.
El kell fogadnod, hogy a szüleidnek is van élete. Tudom, hogy azt tartjuk ideálisnak, ha a szülő a gyerekéért él és miután az kirepül akkor mély depresszióba kell zuhannyon a magánytól... de anyukád nagyon is jól kezeli a távolságotokat. Valószínűleg ő is tudja, hogy a vőlegényednek ez akár kényelmetlen is lehet.
Gondolj bele: mennyire lenne vonzó neked egy olyan férfi aki önálló életet él, albérletben lakik, de azért heti 2-3x elmegy a szüleihez mert onnan kényelmesebb az élet?
Hát nem tudom,nekem ez furcsa..az én anyám biztos nem viselkedne így,természetes lenne nálunk.
De minden család más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!