Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos az anyám döntése, hogy...

Jogos az anyám döntése, hogy ne járjak haza tanulni/aludni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, elsõéves egyetemista. A võlegényemmel lakom albérletben ugyanabban a városban. Nyáron dolgoztam, egyetem alatt alkalmi, kiemelt órabérū munkákat szoktam vállalni. A szoctámot megkapom, illetve a szüleim fizetik az albérlet rám esõ részét, mondván azt mindenhol kell fizetni. Karácsonykor kaptam ruhákat, tõlük van az egyetemi laptopom, a telefonom, és érettségi ajándékként elvittek Portugáliába nyaralni, tehát bõkezūen bánnak velem. Amikor összeköltöztünk, szüleimmel nem haragban váltunk el.

Az albérletünk a párom munkahelyéhez van közel, viszont az egyetemi kar a szüleim lakásától 10 perc gyalog. Amikor nagyon korán volt óra vagy kicsit izgulok a vizsgák/zh-k miatt és otthon akarok tanulni/aludni, vagy el akarok menni futni és a karhoz tartozik egy futópálya, ahova eljárok, ha van idōm, az anyám “tol” kifele, hogy ne állítsak be csak úgy váratlanul, amikor van egy kényelmes albérletem. Ha nem megy ott a tanulás, van aula, könyvtár.

Azt mondja, hogy én ezt meg fogom neki köszönni, mert egy felnõtt már sose költözzön vissza a szülōi házba, ha nincs ráutalva és az ilyenekbõl lesznek azok, akik félig-meddig sose költöznek el hazulról.

Az apámat nem zavarja a jelenlétem, örül, ha jövök, és nem zavar tanulás/pihenés közben.

Nem heti szennyest adok le (kivéve egy-két pólót vagy pizsamát ha ottalszom).

2023. jan. 14. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:

Az eljegyzés inkább arról szólt, hogy a párom kijelentette, hogy õ készenáll, megvette a gyūrūt, én meg nem mondtam nemet

Az anyám meg azt mondta, hogy felnõtt vagyok, X ideje együtt vagyunk, õ megkért, megvagyunk, nem “illik” nemet mondani.

2023. jan. 14. 14:22
 32/73 anonim ***** válasza:
95%
Na és ezt a vőlegénye is tudja? Mármint hogy te nagyon nem akarsz q menyasszonya lenni, meg vele élni, csak azért nem mondtál nemet, mert anyad szerint nem illik?
2023. jan. 14. 14:24
 33/73 anonim ***** válasza:
81%

33

Papa-mama-pasi eltart, nem illik nemet mondani:DDD

2023. jan. 14. 14:28
 34/73 anonim ***** válasza:
90%
És neked 20 évesen még ebben is anyukád mondja meg, mit csinálj? Tényleg nagyon gyerek vagy még....
2023. jan. 14. 14:30
 35/73 anonim ***** válasza:
90%

"Az anyám meg azt mondta, hogy felnõtt vagyok, X ideje együtt vagyunk, õ megkért, megvagyunk, nem “illik” nemet mondani."

Szűzanyám, anyád nem normális!

Eszedbe ne jusson hozzámenni ehhez a szerencsétlen fickóhoz, mert egyértelmű, hogy nem ő a "Nagy Ő" számodra.

Még a szerelemből kötött házasságok nagy része is válással végződik, akkor egy "illemből" kötöttnél mire lehet számítani?

Jól írta előttem valaki, ezt a házasságot csak anyád akarja, ezért is nincs helyed otthon.

2023. jan. 14. 14:34
 36/73 anonim ***** válasza:
89%
Jó sztori. Ez innentől már hihetetlen.
2023. jan. 14. 14:34
 37/73 anonim ***** válasza:
80%
Nekem sosem mondanának ilyet. A szüleim szerint a családi ház örökre az otthonunk, akármi lesz velünk.
2023. jan. 14. 14:37
 38/73 A kérdező kommentje:
Nem rossz sztori. Tudom, hogy olyan, mintha meghasadt személyiségem lenne, mert egyrészt érzem, hogy nevetséges, és utoljára 100 évvel ezelõtti regényekben írtam ilyesmirõl, másrészt meg engem így “neveltek” ettōl meg nem tudok így elszakadni.
2023. jan. 14. 14:42
 39/73 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk a Kérdező eljegyzésről írt bejegyzése szó szerint ijesztő...

Remélem, troll.

2023. jan. 14. 14:43
 40/73 anonim ***** válasza:
62%

Lényegében Te még szeretnél gyerek státuszban maradni.. Pedig nem vagy már az.

Ha ahhoz elég felnőttnek érzed magad, hogy eljegyezzenek, akkor legyél ahhoz is, hogy felnőtt módjára viselkedsz.

Igaza van anyukádnak.

Elköltöztél. Ne használd a szülői házat átjárónak.

2023. jan. 14. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!