Anyám folyamatosan ellenőrizgeti a számlámat, mit tegyek?
Szóval anyámnak van valami ismerőse a banknál, ahol mindketten vagyunk és rendszeresen ellenőrzi a számlatörténetem, hogy mire költök és aktuálisan mennyi az egyenlegem. Elvileg a testvéremét is. 21 éves vagyok és nem költöm a pénzt se drogra, se italra, se cigire, se luxustermékekre, szóval nem értem mivel érdemeltem ezt ki. Hogy honnan tudom? Ő maga mondta.
Milyen megoldást ajánlotok, hogy ezt meg tudjam valahogy akadályozni? A legtöbb banknál van szerződése szóval nem tudom mennyire oldaná meg a helyzetet, ha átmennék máshova.
Előre is köszi.
79.
Az ügyintézőnek valahogy be kell azonosítani a számlát. Kellenek hozzá adatok, pl.: név, szül. dátum, anyja neve. Ezek személyes adatok. A kérdező anyja visszaélés a kérdező személyes adataival, ami bűncselekmény.
Kérdező!
Te le szoktad kérdezni a számla egyenleged/számla történeted?
"Netbankáron, illetve az appon szoktam nézni"
Ehhez felhasználónévre és jelszóra van szükség.
Nálam még a belépéshez kell a mobilra aktuálisan érkező kód is.
Nem tudom nálad hogy van ez "konfigurálva".
Hogy van ez Nálad?
87, szerintem ma már mindenkinek kétlépcsős azonosítója van és a kevert billentyűzettel jó eséllyel a jelszót se lehet "kilesni".
Amúgy itt az anya a leggázabb; mi köze van a felnőtt gyermekének a számlájához? Na jó, az ügyintéző sem piskóta (sőt!), ha igaz a történet.
# 88, 89
Elfogadom, de valami sántit a történetben, de nem tudom, hogy mi, ha elfogadom azt, hogy valaki az állásával, netán büntetőjogi felelősséggel játszik.
Nehezen fogadom el, hogy ennyit kockáztat.
Mert ha minimumként kirúgják, az fegyelmi lesz, és akkor az életben nem dolgozhat bizalmi munkakörben.
A válaszoló szerint pedig ez az egyetlen lehetséges forrás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!