Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan ellenőrizge...

Anyám folyamatosan ellenőrizgeti a számlámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval anyámnak van valami ismerőse a banknál, ahol mindketten vagyunk és rendszeresen ellenőrzi a számlatörténetem, hogy mire költök és aktuálisan mennyi az egyenlegem. Elvileg a testvéremét is. 21 éves vagyok és nem költöm a pénzt se drogra, se italra, se cigire, se luxustermékekre, szóval nem értem mivel érdemeltem ezt ki. Hogy honnan tudom? Ő maga mondta.

Milyen megoldást ajánlotok, hogy ezt meg tudjam valahogy akadályozni? A legtöbb banknál van szerződése szóval nem tudom mennyire oldaná meg a helyzetet, ha átmennék máshova.

Előre is köszi.

2022. dec. 31. 15:53
 21/96 anonim ***** válasza:
98%
Nyugodtan feljelentheted őt is meg a kedves munkatársat is, aki szolgáltatja az infót, ugyanis semmi joga ehhez. Előbb azért szerezz egyértelmű bizonyítékot, ha erre vetemednél!
2022. dec. 31. 16:59
 22/96 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék senkit feljelentgetni, csak kirugatni a nőt onnan. Ha ilyen jellegű dolgokat elkövet, akkor gondolom annyira úgysem fontos neki a munkája..
2022. dec. 31. 17:00
 23/96 anonim ***** válasza:
98%
Szerinten a bank fogja feljelenteni, neked nem kell!
2022. dec. 31. 17:02
 24/96 A kérdező kommentje:
Csak azt sem akarom, hogy anyámat felelősségre vonják.
2022. dec. 31. 17:03
 25/96 anonim ***** válasza:
98%
És persze kirúgni is! Én nem szeretném,hogy egy ilyen ember ott dolgozzon!
2022. dec. 31. 17:03
 26/96 anonim ***** válasza:
100%
A 23-as jól írja. Mivel bűncselekmény amit művel, ezért a banknak meg kell tennie a feljelentést.
2022. dec. 31. 17:04
 27/96 anonim ***** válasza:
94%
24. Amiatt ne aggódj. Legfeljebb anyud is máshogy áll majd ezután a dolgaidhoz. De törvényileg nem anyud a bűnös, ő "csak" bepróbálkozott, hogy kaphat-e informáiót. A bűnös a banki munkatárs, aki kiadta az információt, pedig nem lett volna szabad neki. Nem a te dolgot a büntetés megítélése, viszont ha elhallgatod a dolgot és csöndben maradsz (nem szólsz a dologról illetékesnek), azzal csak engeded a bűnt történni, valamennyire te is bűnrészes vagy!
2022. dec. 31. 17:07
 28/96 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád is bűnös. Visszaél az adataiddal, amik alapján beazonosítják a számládat.
2022. dec. 31. 17:10
 29/96 anonim ***** válasza:
100%
Csak mondta a kedvesédesanyád, vagy adott rá bizonyítékot? Pl, hogy mi volt az utolsó tranzakciód?
2022. dec. 31. 17:13
 30/96 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező: papír alapu számlakivonat biztos, hogy nem megy hozzátok? (tudom, manapság sok az elektronikus átállás ilyen téren is de megkérdezem), ezt nagyon fontos tudni.

Anyád nem lesz felelősségre vonva ha besétálsz a bankba és ezt előadod a fiókvezetőnek. Nem az érdekli őket hogy anyád mit csinált, hanem az, hogy egy banki alkalmazott illetéktelenül, a számládat megnézve, információkat adott át. Nem az érdekli őket hogy "kinek" (szerintem), hanem hogy ez megtörtént...

Azt viszont fontos tisztázni hogy papíralapú kivonatot nem láthat -e, nehogy az legyen: papír alapú kivonat megy havonta és azt látja...

Ha megy kivonat, akkor kérd a bankot hogy elektronikusan szeretnéd ennek rendelkezésreállását, netbankban bármikor megtekintheted.

2022. dec. 31. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!