Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan ellenőrizge...

Anyám folyamatosan ellenőrizgeti a számlámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval anyámnak van valami ismerőse a banknál, ahol mindketten vagyunk és rendszeresen ellenőrzi a számlatörténetem, hogy mire költök és aktuálisan mennyi az egyenlegem. Elvileg a testvéremét is. 21 éves vagyok és nem költöm a pénzt se drogra, se italra, se cigire, se luxustermékekre, szóval nem értem mivel érdemeltem ezt ki. Hogy honnan tudom? Ő maga mondta.

Milyen megoldást ajánlotok, hogy ezt meg tudjam valahogy akadályozni? A legtöbb banknál van szerződése szóval nem tudom mennyire oldaná meg a helyzetet, ha átmennék máshova.

Előre is köszi.

2022. dec. 31. 15:53
 31/96 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten bűnösök. És honnan lehet tudni, hogy más adatait nem adja ki? Senkinek nem adhatja ki!
2022. dec. 31. 17:15
 32/96 A kérdező kommentje:
Testvéremtől tudom, hogy belenézett, mert érdekelte, hogy mi az egyenlegem. Egyebet nekem nem mondtak. Mondom, hogy testvérem számlatörténetéről láttam egy másolatot, de ennyi.
2022. dec. 31. 17:16
 33/96 A kérdező kommentje:
Nem megy kivonat, testvérem már réges-régen minden ilyesmit úgymond letiltatott.
2022. dec. 31. 17:17
 34/96 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt ismetetlenül keresztre feszítitek a banki ügyintézőt:

Kérdező, milyen számlád van?

Mert a gyerekeimnek pl. OTP junior, és annak bizony saját magam meg tudom nézni a netbankban a számlakivonatait.

2022. dec. 31. 17:30
 35/96 anonim ***** válasza:
100%

Felhívod a bankod és név szerint panaszt teszel az ügyintéző ellen — a hívás referenciaszámát írd fel!

Ha tényleg indokolatlanul nézegeti a számlád az ügyintéző, akkor ki fogják deríteni

2022. dec. 31. 17:31
 36/96 A kérdező kommentje:
Se nekem se nővéremnek nem ilyen jellegű a számlánk.
2022. dec. 31. 17:32
 37/96 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azt sem akarom, hogy anyámat felelősségre vonják."

Akkor hadd csinálja, nem? Akkor mi a gond?

Ha zavar, tegyél panaszt a banknál.

2022. dec. 31. 17:44
 38/96 anonim ***** válasza:
98%
Az biztos, hogy jelezném a banknak, hogy ilyen történik. Vizsgálják ki és rúgják ki azt az ismerőst. Ha nem teszik, akkor a bankfelügyelet, vagy a nyilvánosságra hozatal is segít.
2022. dec. 31. 17:47
 39/96 anonim ***** válasza:
82%

Ez kb. ugyanaz, mintha egy fordító egy az egyben nevekkel, adatokkal (kisatírozás, kitakarás nélkül) kitenne minden anyagot, amit valaha fordított, mint referenciát, hogy kedves ügyfelek, én így tudok fordítani, bízzatok meg!

Nem, ez még kisatírozással, adatok kitakarásával sem lenne legális. Ha valaki ilyet tesz, az - mondjuk szabadúszó (szak)fordító esetében - a hírneve lejáratásával ÉS súlyos perekkel (pénzbüntetésekkel) játszik, banki alkalmazott esetében pedig szintén súlyos belső fegyelmikkel, komoly jogi perekkel és sok-sok millióra rúgó pénzbüntetéssel, valamint vélhetőleg ebben a konkrét esetben még akár börtönbüntetéssel is játszhat.

20. hozzászólóval egyetértve jelzem, hogy vélhetőleg anyád akár börtönbe is kerül(het) majd ezért, téged pedig valószínű kiutál majd a húzásodért a teljes rokonság (ha nem tudod valaki másra rákenni, vagy megkérni valakit, hogy helyetted ő tegye meg a szükséges jogi lépéseket - feljelentést. Mivel te vagy a sértett, más mondjuk sajna ezt aligha teheti meg.

2022. dec. 31. 17:52
 40/96 anonim ***** válasza:
100%
A banknál felnyomnám az ismerősét meg őt magát. Ez olyan szintű visszaélés, hogy nagyon meg fogja ütni a bokáját a kedves ismerős.
2022. dec. 31. 18:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!