Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki gyerekként nem kapott...

Senior Séf kérdése:

Aki gyerekként nem kapott szeretetet, simogatást, ölelést, puszikat, stb, tud adni a saját gyerekének?

Figyelt kérdés
Én sohasem kaptam és nem tanultam meg ezeket. Most, hogy a gyerekeim szülő korban vannak, jövök rá, hogy részemről ez kimaradt az életükből.
tegnap 16:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Igen

Anno en sem kaptam de a gyerekimet puszolom olelem simogatom ... Oke meg kicsik...

tegnap 17:03
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem inkább habitust lehet örökölni. Van, aki nem szereti ha ölelgetik és ő sem ölelgetős. Nekem még az ugyanolyan nemű gyerekeim is nagyon különbözőek ebben, hogy igénylik vagy sem.

Mindenesetre a kapott mintákat is persze érdemes folyton megvizsgálni, felülírni, ha kell szakember segítségével, hiszen az élet élethosszig tartó fejlődés kellene legyen - sosem vagyunk készek. (Sőt, ahogy öregszik az ember, pont az a jó hozzáállás, ha még tudatosabban kihasználja az időt és nem elengedve fülét-farkát várja a halált.)

tegnap 17:32
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos én is így jártam. De legalább nem püföltem őket. Ennyit sikerült javítanom. Viszont sokkal többet kellett volna szeretgetnem, dédelgetnem őket kiskorukban. Amire én is csak akkor ébredtem rá, amikorra már felnőttek. 😢
tegnap 17:45
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Az én anyám sem kapott az ő szüleitől, elég "ridegtartásban" nevelkedett. Ha volt otthon kaja akkor evett, ha nem volt akkor megoldotta magának abból, amit talált otthon. Már gyerekként megtanult a "semmiből" is finomat főzni. Ölelés, simogatás, jó szó, szeretet, ezek ismeretlen fogalmak voltak az alkoholista anyjától (nagyanyámtól) és a "nemtörődöm a gyerekkel" apjától (nagyapámtól). Anyám valahogy mégis ösztönösen szuper jó szülő. Nem csak nekem és a tesómnak tud adni a benne lévő gondoskodásból, szeretetből, törődésből, hanem mindenkinek. Nagyon szeretik őt az emberek a munkahelyén, a családban is, az egész ismerősi körében. Nagyon jó természete van.
tegnap 18:31
 5/11 MTamas2 ***** válasza:
89%
Bizony, ezek a tanult dolgok sokszor generációkon át "öröklődnek". Ha valaki meg tudja törni ezt a családi átkot, annak gratula.
tegnap 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Igen, én nem kaptam sosem es nem is tartom a kapcsolatot az anyammal (apám nem volt, lelépett).

A saját gyerekimmel viszont szoros a kapcsolatom, sokat ölelem, simogatom őket, sokszor elmondjuk a férjemmel, mennyire szeretjük őket.

tegnap 19:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát szerintem értelmes ember érzi, ha valami hiányzik... És ha jó ember, és nem a saját gyermekének szivatása a célja, akkor megadja a gyerekének azt, ami neki hiányzott! Persze ha ennek különösebb anyagi korlátja nincs. Márpedig egy ölelés nem kerül pénzbe...

Szerintem sokkal jellemzőbb, hogy valaki annyira megakarja adni, ami neki hiányzott, hogy közben egész mást meg elfelejt megadni, ami szintén fontos lenne.

Másik meg, hogy ha valakinek annyira hiányzott valami gyerekkorában, akkor annyira tökéletes életre, tökéletes párra és családra vágyik, hogy szándékosan nem akar hibázni, hogy végül nem talál se párt, se gyereke nem lesz....

tegnap 19:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Anyám nulla empátiával, nulla érintéssel és szeretettel egy fap...na volt.

Én pedig akaratlanul is, de túlkompenzáltam a saját lányomnál, ölelgettem, érintettem, magamhoz szorítottam (azért a múlt idő, mert már felnőtt, de ha jön, mindig meleg ölelés van:)

tegnap 19:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy milyen az adott személy személyisége.
tegnap 21:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem is sokáig nyomasztott ez a kérdés...

Igen tud,mert akar! Ha akar, megtalálja az eszközét.

Ha nem akar,akkor nem tud.

tegnap 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!