Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható, hogy nyáron beszáll...

Elvárható, hogy nyáron beszálljon a költségekbe, amikor otthon lakik?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, van egy huszonéves lányod, nappalin tanul. Nyáron otthon lakik, nem a kollégiumban.

Elvárható, hogy beszálljon a költségekbe ilyenkor valamennyivel? Ha ne adj isten nem dolgozik is kap valamennyi árvasági ellátást amúgy, ami tanév közben elég a havi kiadásaira akkor is, ha épp nem dolgozik.

tegnapelőtt 23:41
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
90%
Nem. A szülőtől elvárható, hogy eltartsa, amíg tanul. Célszerű dolgoznia, de azt saját magára költenie.
tegnap 00:23
 2/56 anonim ***** válasza:
89%

Neem, könyörgöm, mit vártok el komolyan? Milyen ember vagy ha még a saját gyermekedtől is próbálsz pénzt szerezni, mit egy zsoldos? Embertelen komolyan...

Max ha 30hoz közel is még ott lakik és semmit nem segít a háztartásban, akkor elvárható lenne. De ha még tanul és az élete elején van, inkább még én adnék neki, hogy tudjon az életben boldogulni, mert kuva szar világban élünk így is, magától nem tudna elindulni könnyen.

Szülők, inkább könnyítsétek a gyerekeitek életét, amíg még van akinek. Több mint valószínű hogy meghálálja.

tegnap 00:33
 3/56 anonim ***** válasza:
69%

#1 Azért ez nem ilyen egyszerű egyes. Oké, szülőtől "elvárható", lehet a szülő is ezzel számolt, de mi van, ha akkor halt meg a másik szülő, amikor már megvolt az a gyerek, ne adj isten elkezdte az egyetemet nappalin, és mindenkinek az volt a terve, hogy a két szülő együtt el tudja tartani?

Ha elég magas árvaságit kap, hogy kijöjjön belőle segítség nélkül, akkor vagy nagyon magas az elhunyt nyugdíjának a harminc százalékának megfelelő összeg, amit kétlek, vagy az életben lévő szülő megváltozott munkaképességű, és hatvan százalékot kap a "gyerek". Nekem az utóbbi tűnik valószínűbbnek.

Alapesetben nem elvárható, én szülőként, ha nem szorulunk rá, akkor nem várnám el. De ha arról van szó, hogy nincs rendes kaja hó végén, akkor azért ne legyen már az, hogy ül a pénze felett/szórja, úgy, hogy azért két fűszálat nem kellett keresztbe tennie.

tegnap 00:33
 4/56 anonim ***** válasza:
56%
Én levelezősön voltam és mellette főállásban dolgoztam minimálbérért, amit 100%-ban le kellett adnom anyámnak. Cserébe volt fedél a fejem fölött, és minden nap vihettem üres margarinos kenyeret a melóba uzsonnára. Ennek már 12 éve, és mióta lediplomáztam rá sem nyitottam az ajtót a kizsákmányoló anyámra.
tegnap 02:07
 5/56 anonim ***** válasza:
100%

A kollégiumot hogy oldja meg? Saját maga fizet mindent? A szülő ezek szerint özvegy, ő hogyan él?

Felnőtt vagyok, huszonéves gyerekkel, külföldön élek és évente egyszer megyek haza anyamhoz Magyarországra. Kb terulj asztalka van minden nap, el vagyok látva mindennel az alatt a 3-4 het alatt, amíg ott vagyok. Semmit nem fizethetek, mindent ő rendez. Mivel tudom, hogy anyagilag nem áll jól és az én ötcsillagos ellátásom azt jelenti, kb hónapokig koplalni fog, én csomagokat szoktam neki küldeni olyan dolgokkal, amiket tudom, hogy használni fog és amire szüksége van. Ha engedné, vagy kérné, nekem egyértelmű lenne, hogy mindenbe beszallok, amíg otthon vagyok

tegnap 06:28
 6/56 anonim ***** válasza:
100%

szüksėg van rå hogy beszåljon? tehåt nyáron nincs pénze szülönek ,

mert az megértenėm.

tegnap 06:41
 7/56 anonim ***** válasza:
92%

Kontextustól függ. Ha az anya napról napra él, és fillérre ki van számolva a pénz, akkor kénytelen beszállni.

A rezsit annyira nem dobja meg plusz egy fő nyáron - mert nem fűtünk, és jellemzően az kerül nagyon sokba -, de a kaja árak is az égben.

tegnap 07:14
 8/56 anonim ***** válasza:
92%

Sztm amíg nappalin tanul nem és én úgy se varnám el, ha már pár hónapja pl dolgozik...a saját életét építse belölle.

Év közben miből fizetitek a kolit és az egyébb költségeket?

tegnap 07:24
 9/56 anonim ***** válasza:
89%
Miért, a szülőnek nincs pénze nyáron?
tegnap 08:08
 10/56 anonim ***** válasza:
16%

9

Nyilván van. De az azért meg van, hogy két személyre vásárolni x összegből pont kétszer annyiba kerul? Hogy 2 ember több vizet, áramot, akarmit fogyaszt, mint egy?

tegnap 08:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!