Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható, hogy nyáron beszáll...

Elvárható, hogy nyáron beszálljon a költségekbe, amikor otthon lakik?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, van egy huszonéves lányod, nappalin tanul. Nyáron otthon lakik, nem a kollégiumban.

Elvárható, hogy beszálljon a költségekbe ilyenkor valamennyivel? Ha ne adj isten nem dolgozik is kap valamennyi árvasági ellátást amúgy, ami tanév közben elég a havi kiadásaira akkor is, ha épp nem dolgozik.

tegnapelőtt 23:41
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
62%

#29 és akkor neked mibe is fáj, ha a gyereked nyáron veled lenne? Gondolom semmibe. Annyira azért nem több 2 ember kajája, mint 1nek. Főleg egy lány nem eszik olyan sokat. Rezsivel is, lehet spórolni neki is. Ha magát el tudja tartani, és te nem támogatod év közben, egy ennyivel te is támogathatod, hogy azt a pénzt legalább félre tegye, és kezdjen magának valamit.

Mit csinálnál ha te kéne fizesd az ottlétét? Nem fizetnéd? Hagynád, hogy a gyereked is szar sorsban éljen, mint te(gondolom ha ennyire megvagy szorulva, hogy a saját gyerekeket is lehúznád, nem vet fel a pénz, vagy van neked is, csak olyan dolgokra koltod amire nem kéne) és élete végéig kínlódjon? Tény, az egyetem nem biztosít mindent, de azért több esélyt ad az elhelyezkedésre, mint egy érettségi.

Szóval lég, szépen felelősségteljes szülő, és ha volt eszed megcsinálni, legyen eszed támogatni is, nem csak lehúzni.

tegnap 12:12
 32/55 anonim ***** válasza:
34%

"Annyira azért nem több 2 ember kajája, mint 1nek."

Tenyleg? Tehát egy adagot osztom ketté? Mert ha nem, akkor kétszer annyit kell készíteni. Kétszer annyit készíteni akkor lehet, ha kétszer annyit vásárolok, ergo ketszer annyiba kerül. Nem agysebeszet.

tegnap 12:34
 33/55 anonim ***** válasza:
46%
#32 nem agysebészet az se, hogy ha valaki tud főzni, fillérekért meg tudja oldani, hogy ugyan ott legyen, mintha egyedül enne. Nekem ne mondd, hogy nem így van. Én éltem egyedül is, akkor is majdnem annyit költöttem kajára, mint most a párommal. Mind a ketten jóllakunk, és eléggé színvonalas kajákat csinálok. Csak hát ehez ész is kell.
tegnap 12:39
 34/55 anonim ***** válasza:
60%

33

Valoban? Tehát te egyedül egy szelet rántott húst eszel, ha meg ketten vagytok, elfelezitek, ugye? Rántotta egy személyre két tojás, két személyre is csak kettő. Ügyi vagy. Úgy 35 éve vezetek háztartást és mindennap főzök. Nálunk 5 személyre ötször annyi kell, mint egyre. Szimpla matek. Ehhez valóban ész kell.

tegnap 12:58
 35/55 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az otthoni munkákba segítsen be. Közben megtanulni főzni, sütni, ha már egyedül él ezeket legalább nem akkor kell tanulnia, meg a koliban is jó ha tud egy-két gyorsan készülő kaját megcsinálni. A pénzét meg tegye félre a következő tanév költségére, meg vis major esetekre.
tegnap 13:09
 36/55 anonim ***** válasza:
40%

#34 Mondjuk amiket felhoztál te, abból biztos, hogy több kell. De lehet élni rántotta nélkül is, mondjuk olcsóbb kajákon. Millio plusz egy dolog van, ami olcsóbb és finomabb is, és jobban is kijössz belole, mint mondjuk amiket te ide felsoroltál. Pl egy levesbe 2 bögrével több víz, 1 kanállal több tejföl, és egy picit több zöldség, ami azért annyira nem megterhelő. Vagy édesanyám kajái pl hagymatokány, túrós puliszka, sajtos makaróni, mákos, diós laska stb, nem annyira drága érelek. Vagy akár a párolt zöldség se. Most ha 1-2 szelet hússal több sütődik(ennél többet egy lány nem hiszem, hogy megeszik), nem terhel le senkit annyira, hogy hónap végén az utcán álljon kéregetni. Plusz a krumplival annyi féle köretet lehet készíteni, ami laktató, hogy estig tudnám őket sorolni. Az se drága. Szóval igen, kétszer többet kell csinálni, de ha az ember okosan gazdálkodik, nem lesz vészes. Plusz még nem kell 5× annyi. Lehet még annyit nem fog pazarolni sem, mert mondjuk sokszor többet készített, mint kellett volna.

Lehet főzni olcsón is, csak még mindig azon az elven vagyok, hogy tudni kell. Attól, hogy te háztartást vezetsz 35 éve, nem azt jelenti, hogy tudsz is.

tegnap 13:11
 37/55 anonim ***** válasza:
31%

De, bizony azt jelenti, hogy tudok is. Menutervet készítek úgy 15 éve, lista alapján házhoz rendelek. Nálunk nincs semmi élelmiszer kidobva, nincs pazarlás. Valóban, lehet tésztán meg krumplit élni, az valóban egészséges is. Alapvetően 2 ember élelmiszere többé kerül, mint egy emberé. Amúgy meg q két bögre víz is pont kettővel több, az sincs ingyen, csak azt uyge nem számolja senki.

De tökmindegy, ha a szülő elvarja, hiyg a gyerek adjon haza, akkor haza kell adnia. Ennyi.

tegnap 13:21
 38/55 anonim ***** válasza:
83%
#37 És ha majd a szülő a saját kakijában fog dekkolni napokig, mert az anyja fillérb@szó volt, és még ezt is kicsikarta belőle, ott fog csücsülni. Ez van, mert a gyerek nem akarja gondozni.
tegnap 13:25
 39/55 anonim ***** válasza:
21%
Ja és a rántott hús és az olajos rántotta is nagyon egészséges és tápláló étel. Inkább élek salátákon, mint azt a mocskot egyem sokáig. :)
tegnap 13:26
 40/55 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem szép egy szülőtől, a 20-as évei elején ezzel nyüstölnie a gyerekét...természetesen ez alól az kivétel, ha nagyon rossz az anyagi helyzetük, de akkor meg gondolom egyébként is dolgozna a gyerek, hisz nem élnének meg...
tegnap 13:49
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!