Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható, hogy nyáron beszáll...

Elvárható, hogy nyáron beszálljon a költségekbe, amikor otthon lakik?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, van egy huszonéves lányod, nappalin tanul. Nyáron otthon lakik, nem a kollégiumban.

Elvárható, hogy beszálljon a költségekbe ilyenkor valamennyivel? Ha ne adj isten nem dolgozik is kap valamennyi árvasági ellátást amúgy, ami tanév közben elég a havi kiadásaira akkor is, ha épp nem dolgozik.

tegnapelőtt 23:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
92%
Tőlem és tesómtól nem várták el, hogy dolgozzunk a főiskola mellett, de mindketten magunktól diákmunkázni kezdtünk. Nem adtunk a közösbe, magunkra költöttük, de annyival kevesebbet kellett a szüleinknek ránk költeni. Én a ruháimat, cipő stb. már a saját pénzemből vettem. Rezsibe stb. nem tudtam volna beszállni, annyit nem kerestem diákmunkával. Ahogy végeztem a sulival, munkába álltam, a barátommal összeköltöztünk albérletbe, onnantól egy forintot nem kellett rám költeniük. Tesómra sem.
tegnap 08:21
 12/55 anonim ***** válasza:
20%
Természetesen, de ezt talán mondani sem kellene ilyen helyzetben.
tegnap 08:37
 13/55 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha a szülő effektíve nem tudja kigazdálkozni két fő ellátását, akkor mindegy, hogy elvárható vagy nem, egyszerűen kényszer…

Ha viszont amúgy jól meglennének, akkor nehogymár a saját gyerekét húzza le valaki.

tegnap 08:52
 14/55 anonim ***** válasza:
91%

És két ember nem fogyaszt ugyanannyit az év többi részében?:)

tegnap 08:56
 15/55 anonim ***** válasza:
76%
Azért szültél gyereket, hogy nyerészkedj rajta?
tegnap 09:00
 16/55 anonim ***** válasza:
67%

14

Ahol a gyerek arvasagit kap, ott egy szülő van, tehát nem két személyről van szó. Egy személy, a szülő.

tegnap 09:09
 17/55 anonim válasza:
89%

Körülmény részletek hiányoznak.

Gyereknek telik az árvaságiból (kétlem), otthon meg kong a hűtő (de nem elpiálták), akkor a 'valamennyi' alkalmilag, s.o.s. belefér. Az más kérdés, hogy "otthon" nem szokás gyerektől kérni, inkább lehetőség szerint adni.

tegnap 09:34
 18/55 anonim ***** válasza:
94%

17

"Gyereknek telik az árvaságiból (kétlem), "

"kap valamennyi árvasági ellátást amúgy, ami tanév közben elég a havi kiadásaira akkor is, ha épp nem dolgozik."

tegnap 09:36
 19/55 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés az, hogy én szülőként rá vagyok szorulva az ő pénzére?

Ha nem akkor eszembe se jutna kérni tőle. Költse magára, plánr nyáron. Menjen a barátaival moziba, 1-2 napra utazzon el stb.

Ha szükség van rá akkor megbeszélném vele, hogy a saját kiadásait fedezze magának otthon is. Szálljon be X ezer Fttal a rezsibe, az étkezéshez segítsen bevásárolni (1x én fizetek, 1x ő) stb. Felnőttek vagyunk, tudunk kommunikálni és kompromisszumokat kötni.

tegnap 09:51
 20/55 anonim válasza:
33%

Köszönöm 18: " tanév közben elég a havi kiadásaira akkor is, ha épp nem dolgozik" - nem voltam pontos/részletes: Ha csak a havi kiadásokra telik, az az én olvasatomban a "nem telik" vagy sos telik hazaadni.

Értsd: ha a gyerek ájfón 29-el, meg állandó Wolt-ról rendeléssel él, akkor telik neki segíteni, amúgy nem.

tegnap 09:56
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!