Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan ellenőrizge...

Anyám folyamatosan ellenőrizgeti a számlámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval anyámnak van valami ismerőse a banknál, ahol mindketten vagyunk és rendszeresen ellenőrzi a számlatörténetem, hogy mire költök és aktuálisan mennyi az egyenlegem. Elvileg a testvéremét is. 21 éves vagyok és nem költöm a pénzt se drogra, se italra, se cigire, se luxustermékekre, szóval nem értem mivel érdemeltem ezt ki. Hogy honnan tudom? Ő maga mondta.

Milyen megoldást ajánlotok, hogy ezt meg tudjam valahogy akadályozni? A legtöbb banknál van szerződése szóval nem tudom mennyire oldaná meg a helyzetet, ha átmennék máshova.

Előre is köszi.

2022. dec. 31. 15:53
 11/96 anonim ***** válasza:
99%
A dolgozot ezért siman kirughatnák amugy.
2022. dec. 31. 16:19
 12/96 A kérdező kommentje:
Az a célom, mert ez már nem az első eset és megelègeltem.
2022. dec. 31. 16:20
 13/96 anonim ***** válasza:
86%

Ha a banknál mindent lemonitoroznak, ami feltehetően tényleg így van, akkor az egyes pont lép életbe, vagyis hogy az állítás nem igaz, mert a banki dolgozó nem bolond az állásával, sőt, a teljes büntetőjogi felelősségével játszani.

7-es, aki képes nyilvánvaló törvényszegést elkövetni, az nem ijed meg holmi megfenyegetéstől. Az illegálisan készült hangfelvétel pedig nem használható fel a bíróságon. Ha még oda kerülne is az ügy, az anya jegyzőkönyvben közölné, hogy csak viccelt, és a bizonyítéknak annyi.

2022. dec. 31. 16:23
 14/96 A kérdező kommentje:
Elvileg testvérem számlatörténetéről készült nyomtatvány is. Egyszer láttam, azóta nem tudom mi lett a lappal.
2022. dec. 31. 16:25
 15/96 anonim ***** válasza:
98%
Aki anyádat informálja a számlatörténetedről, az BANKTITKOT SÉRT, amiért NAGYON MEGÜTHETI A BOKÁJÁT!
2022. dec. 31. 16:31
 16/96 anonim ***** válasza:
98%
Beballagsz a bankba, kéred, hogy beszélhess ott a legfőnökebb emberrel. Elmeséled neki, hogy anyád ezt állítja. Ha normálisan reagál (pl. azt mondja, hogy ő nem hiszi, de azért leellenőrzi, hogy ki és mikor csekkolta a számlatörténetedet), akkor megköszönöd a segítségét, majd utána nyitsz egy revolut számlát. Ha nem normálisan reagál, akkor hirtelen megszünteted a számládat, és nyitsz máshol egy újat.
2022. dec. 31. 16:34
 17/96 anonim ***** válasza:
95%
Nyiss másik bankba számlát és kérd a kivonatokat bankban maradóra. Így anyád nem fogja megtudni, hogy hol van számlád. Addig meg vedd le a pénzedet és így pláne nem látja, hogy hol vásároltál.
2022. dec. 31. 16:39
 18/96 anonim ***** válasza:
98%

Biztos vagy benne, hogy anyud ezt teszi? Nem lehet, hoyg csak mondja? A tranzakcióidat elmondta neked úgy, hogy sehonnan máshonnan nem kaphatott tudomást róla, csak attól a bankos ismerősétől? Mert ha nem mondott konkrét tranzakciót, amit végeztél, akkor lehet, hoyg csak mondja.

Ha tényleg nem csak mondja, bizonyíték kell. Ezen még érdemes lehet gondolkozni, mi lehet bizonyíték. Ezekkel a bizonyítékokkal már feljelentheted a bank munkatársát, aki kiad információt anyudnak.

Mindenképp érdemes lenne a bankba elmenned, és felhívni a figyelmüket, hogy ne adjanak ki információt senki másnak, még családtagnak se a banki ügyeidről, mert illegális dolgot tesznek, ha kiadnak, és mondd azt, hogy könnyen hozol majd bizonyítékokat is és feljelentés lehet a vége.

2022. dec. 31. 16:52
 19/96 anonim ***** válasza:
98%
Bemész a bankba és elmeséled a sztorit. Ki fogják vizsgálni és ha igaz, anyukád barátnője kereshet új állást. Ilyen egyszerű. Szerintem monitorozza a rendszerük, hogy ki, milyen adatokat kér le.
2022. dec. 31. 16:53
 20/96 anonim ***** válasza:
100%
#15-nél a pont. Anyád ismerőse olyan belső információkat ad ki amit nem lenne szabad. Sőt csak úgy Ő maga sem nézheti meg kedve szerint csak akkor ha TE magad mész oda és erre megkéred/felhatalmazod ügyintézés vagy egyeztetés céljából! Mivel anyádnak kiadja a TE bizalmas adataidat meg akárkiét teljesen mindegy anyád is megütheti a bokáját mert Ő kéri meg erre ismerősét hogy olyan dolgokat adjon ki amit nem szabad. Ha nem áll le akkor tedd meg a szükséges feljelentést azügyben hogy tudomásod van arról hogy a bizalmas adataidat a bank egyik dolgozója kiadja illetékteleneknek és nem csak a sajátodról tudsz. Ebből iszonyatos balhé lesz tehát számíts arra hogy a család, rokonság valószínű utálni fog téged egy ilyen húzás után, mert az embert igen csak megrángatják ezért, akár letöltendő is jár érte.
2022. dec. 31. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!