Anyám folyamatosan ellenőrizgeti a számlámat, mit tegyek?
Szóval anyámnak van valami ismerőse a banknál, ahol mindketten vagyunk és rendszeresen ellenőrzi a számlatörténetem, hogy mire költök és aktuálisan mennyi az egyenlegem. Elvileg a testvéremét is. 21 éves vagyok és nem költöm a pénzt se drogra, se italra, se cigire, se luxustermékekre, szóval nem értem mivel érdemeltem ezt ki. Hogy honnan tudom? Ő maga mondta.
Milyen megoldást ajánlotok, hogy ezt meg tudjam valahogy akadályozni? A legtöbb banknál van szerződése szóval nem tudom mennyire oldaná meg a helyzetet, ha átmennék máshova.
Előre is köszi.
Ha a banknál mindent lemonitoroznak, ami feltehetően tényleg így van, akkor az egyes pont lép életbe, vagyis hogy az állítás nem igaz, mert a banki dolgozó nem bolond az állásával, sőt, a teljes büntetőjogi felelősségével játszani.
7-es, aki képes nyilvánvaló törvényszegést elkövetni, az nem ijed meg holmi megfenyegetéstől. Az illegálisan készült hangfelvétel pedig nem használható fel a bíróságon. Ha még oda kerülne is az ügy, az anya jegyzőkönyvben közölné, hogy csak viccelt, és a bizonyítéknak annyi.
Biztos vagy benne, hogy anyud ezt teszi? Nem lehet, hoyg csak mondja? A tranzakcióidat elmondta neked úgy, hogy sehonnan máshonnan nem kaphatott tudomást róla, csak attól a bankos ismerősétől? Mert ha nem mondott konkrét tranzakciót, amit végeztél, akkor lehet, hoyg csak mondja.
Ha tényleg nem csak mondja, bizonyíték kell. Ezen még érdemes lehet gondolkozni, mi lehet bizonyíték. Ezekkel a bizonyítékokkal már feljelentheted a bank munkatársát, aki kiad információt anyudnak.
Mindenképp érdemes lenne a bankba elmenned, és felhívni a figyelmüket, hogy ne adjanak ki információt senki másnak, még családtagnak se a banki ügyeidről, mert illegális dolgot tesznek, ha kiadnak, és mondd azt, hogy könnyen hozol majd bizonyítékokat is és feljelentés lehet a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!