Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Köteles vagyok eltartani a...

Köteles vagyok eltartani a feleségem 20 éves fiát?

Figyelt kérdés

Tavaly érettsegizett, azóta 1 percet nem dolgozott. Egész nap csak döglik, meg a számítógép előtt ül. Buta, igénytelen, szociális kapcsolatai nincsenek, kommunikációs képessege nulla. Szerintem van nála vmi kis fogyatékosság, mert kb egy 10 éves gyerek életét éli. Legózik, meg ilyen baromságok. Életképtelen, semmi felnőttes dolgot nem csinál.

Marhára unom már, hogy nekem kell eltartani.

2022. szept. 3. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/89 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem köteles, még az anyja is szarhatna rá, mivel nem fogyatékos, meg nem pszichés beteg elvileg, vagyis nincs diagnosztizálva. Szerintem ha nem is autusta, valami más pszichés problémája biztos van.
2022. szept. 3. 20:42
 82/89 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles. Ha marhára unod, hogy veletek lakik, és neked kell eltartani, akkor lépj valamit. Kaptál pár tippet. Olyan megoldás nem lesz, amitől mindenki boldog. Írd meg, hogy mit léptél, mert ha csak panaszkodni jöttél, az végképp nem fog segíteni senkin.
2022. szept. 4. 08:08
 83/89 anonim ***** válasza:
83%

Azért kíváncsi lennék a másik oldalra is :D

Mostohaanyám szerint is én voltam a suttyó, semmirekellő paraszt, csak mert nem léptem le 20 évesen.

Azóta már külföldön élek, és 4x annyit keresek mint ő, mert annyira semmire nem vittem :D

2022. szept. 4. 08:42
 84/89 anonymousreview60 ***** válasza:
86%

1. A gyerek(!) jelenleg valóban semmirekellő és lusta viselkedést mutat. Ez nem lesz jó senkinek, se a kérdezőnek, se az anyjának, sem a gyereknek, mert egy vesztes/semmirekellő/incel lesz.

Az, hogy ez az anyja általi nem-nevelés vagy valóban elhanyagolt autizmus miatt van, az kérdéses.

De a gyerek legalább még egy esélyt érdemel, akkor is ha az anyja baszta el a dolgot és akkor is, ha csak most derül ki, hogy autizmusa van, mert ezek egyikéről sem tehet. Az, hogy 20 éves, semmit nem mond a felnőttségéről. Csak vélelmezni szabad, hogy általában ennyi idősen mit „szoktak” tudni, elérni a fiúk.

A kezelés (vagy ha nem autista, akkor az utólagos nevelés) még jelentősen mérsékli a károkat.

2. Ha az anyja nem megy bele a kivizsgálásba, akkor egy ilyen személlyel - annak korlátoltsága vagy a saját kölkével szembeni felelőtlensége miatt - nem akarnék együtt élni, akármennyire jó pina. De ezt a kérdezőnek magának kell eldönteni.

3. A kérdezőnek el kell döntenie, mi jó neki.

3.1 Ha a helyzet megfelel neki (vagy munkamániával, alkohollal el tudja terelni a figyelmét, de ezt nem javaslom), akkor csöndben kell maradni. A kiírt kérdés szerint nem jó ez neki.

3.2 Ha a gyerek autista, azt meg kell tudni, és kezelni kell. Különben a kérdező nyakán marad vagy ha el is költözik majd, anyagilag stb. továbbiakban is - jelentős - teher marad a szociális képességei miatti korlátozott versenyképessége miatt.

3.3. Ha a gyerek nem autista, akkor is igazak a fentiek, de akkor nevelni kell, nem kezelni. A kérdező a gyerekkel és az azt megszült nősténnyel kapcsolatban elkövette a hibát, hogy nem nevelte a gyereket. Akik egy fedél alatt élnek, azoknak alkalmazkodni kell egymáshoz, és ha egy gyerek mostohaszülőhöz kerül, akkor a gyerek részben annak a felelősségévé is válik. Emiatt akkor is van a kérdezőnek beleszólása – és felelőssége - a gyerekkel kapcsolatos dolgokba, ha nem ő nemzette, és 14 éves koráig nem is ő nevelte vagy ezt az egészet nem akarja. Nyilván nem 50% ez, de fennáll. A vonatkozó közmondások: Tehenet borjával. Ha kell a tehén, kelljen a borja is!

2022. szept. 4. 11:38
 85/89 anonim ***** válasza:
98%

Esetleg valamilyen otthonról végezhető munkát nem tudnátok keresni a srácnak?

Ha nem, akkor sajnos két lehetőség maradt:

1.: Tűröd a jelenlegi helyzetet. Marad a párod is, meg a fia is.

2.: Elzavarod a fiút, az anyja pedig nagyon valószínű, hogy vele fog menni. Megteheted ezt is, mert nem vagy köteles eltartani egyiküket sem.

2022. szept. 4. 18:39
 86/89 anonim ***** válasza:
80%
Biztos,hogy csapágyas a gyerek.Egy egészséges 20 éves "férfinak" nem a Minecraft és a rajzfilmek jelentik a világot még akkor sem, ha megmozdulni is lusta.
2022. szept. 6. 17:09
 87/89 anonim ***** válasza:
100%
Nézz streamereket a twitchen hányan Minecraftoznak 30-40 évesen
2022. szept. 6. 18:36
 88/89 anonim ***** válasza:
88%
A streamerek szerintem pénzt (is)kapnak azért,hogy játszanak.A kiscsákó meg azt nézi naphosszat, amit az unokám nézett 7 éves korában.Hobbinak, kikapcsolódásnak jó, de nem egyedüli érdeklődési körnek.Főleg nem 20 évesen.
2022. szept. 6. 19:05
 89/89 anonim ***** válasza:
92%

Akkor most nézzük egy kicsit a gyerek szemszögéből. Nem ismerem őt személyesen, csak a szituációt, ezért ez csak feltételezés.

Az, hogy te mennyire utálod őt, és azt, amit ő csinál, azt ő is tudja, és ugyanannyira utál téged is. Lenézed, megveted. Ha nem is mondod el ezt neki kerek perec, akkor is érzi. Innentől fogva azt, amit te mondasz, azt teljes mértékben irrelevánsnak tartja, vagy tartotta is az elmúlt 6 évben. Aki azt tanácsolja, hogy beszélj a gyerekkel, szerintem felesleges. A gyerek rád nem fog hallgatni. Akár abba az irányba is átfordulhat ez, hogy már csak azért se teszi azt, amit te mondasz, csak hogy ne neked legyen igazad. Nem kizárt, hogy azért jön ki a szobájából csak napi kétszer, mert nem akar látni téged / titeket, az ilyen szintű ellenszenvesség miatt.

Ő nyilván más beállítottságú. Nem lehet elküldeni olyan munkahelyre, ahol a munkatársaival nem tud kijönni, és akik ugyanúgy megvetik őt, azért, amilyen. Ezt ő is tudja, és nem is jelentkezik olyan helyre, nem is vállalná el. Olyan munkahelyre, ahol viszont be tudna illeszkedni, nincs végzettsége. Ne árufeltöltőnek küldjétek el, hanem valami irodába mondjuk, adatot rögzíteni. Vannak olyanok is, akik pályakezdőként diplomával, évekig nem találnak a szakmában munkahelyet. Nem olyan egyszerű ez a történet, hogy 1 éve nincs munkája, dobjuk ki a híd alá.

Arra mindenképpen készülj, hogy legjobb esetben is ő még vagy 10 évig ott fog lakni, még ha dolgozik is, az nem tudom, hogy milyen feltételezés volt, hogy 18-19 évesen majd elköltözik.

2022. szept. 8. 14:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!