Köteles vagyok eltartani a feleségem 20 éves fiát?
Tavaly érettsegizett, azóta 1 percet nem dolgozott. Egész nap csak döglik, meg a számítógép előtt ül. Buta, igénytelen, szociális kapcsolatai nincsenek, kommunikációs képessege nulla. Szerintem van nála vmi kis fogyatékosság, mert kb egy 10 éves gyerek életét éli. Legózik, meg ilyen baromságok. Életképtelen, semmi felnőttes dolgot nem csinál.
Marhára unom már, hogy nekem kell eltartani.
De én most nem értem, mi itt a tényleges kérdés.
Köteles vagy-e eltartani? Nem.
Ennyi. De hiába írod le itt százszor, milyen semmirevaló a gyerek, elhisszük mi ezt neked, de ha nem akarsz miatta komolyan konfrontálódni a feleségeddel, akkor nem tudom, milyen választ vársz.
A jelek szerint vagy elfogadod őket együtt, vagy meneszted az asszonyt is, nincs ezen mit túlmagyarázni.
Lehet nem mutatkozott ki annyira fiatalabb korában. Hallottam már olyanról, hogy valaki felnőtt korban jön rá, mert korábban nem volt jele vagy nem akkora jele volt, hogy feltűnjön.
A helyedben én azt csinálnám, hogy első körben leülnék a párommal, hogy már 5x túl vagyunk ezen a témán/beszélgetésen, mégse történt semmi. Ez nem mehet tovább, most amúgy is drágul minden, a kiadások nőnek, úgyhogy a fiának be kell szállnia a rezsibe, vagy költözzön el. Igazából minden jó megoldásban benne van, hogy találjon munkát. Professionön jelentkezzen bármire, ahova elég az érettségi. Nincs olyan, hogy valahova jelentkezik aztán hónapokig "várja a választ". Adj 2-3 hónapot (ha nagyon jófej akarsz lenni, akkor januárig), addig a fiúnak munkát kell találnia, mindegy mit, csak legyen valamilyen munkája. Ha nem tetszik neki, ez van, ameddig dolgozik, nézhet magának valami más munkát, de legalább pénzt keres addig is. Mondd meg a párodnak, hogy muszáj, mert oltári módon bele lehet kényelmesedni abba, ahogy most a srác él, és így 40 évesen is ott fog lakni, anyuci pénzéből, mert nem fog dolgozni. Ha a párod csak babusgatná, vagy nem halandna sehova az egész, akkor a határidő lejártakor zárcsere és a holmijaik az ajtónál várják őket. Ez olyan helyzet sajnos, ahol muszáj keménynek lenni, különben nem érzik a súlyát.
"Mintha autista lenne. Jó anya lehet az, aki ennyire leszarja a fia állapotát."
Nem kell mindent elhinni. Meghallgattam a másik felét is.
Nem tanul? Anyja nem dolgozik?
Hát akkor kérdező, te tényleg madár vagy.
Gyakorlatilag eltartod a feleséged meg a gyerekét. És igen, ahogy írta valaki, ha a feleségeddel valami történik, örökre a nyakadon marad. Mondjuk, ha nem történik, akkor is.
Én a nőt választás elé állítanám: a srác elkezd önállósodni, vagy válás lesz, és akkor mehetnek mind a ketten. Ha elég hatásosan mondod, megvan az esély, hogy összekapják magukat. Vagy mert szeret téged vagy mert nem tudná még magát se fenntartani.
Sajnálom, de nincs olyan opció a helyzetedben, hogy a káposzta is meg maradjon és a kecske is jól lakjon.
Hasonló helyzetben vagyok én is, de mi nem költöztünk össze mert tudtuk, hogy nem működne, de elvagyunk több mint tíz éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!