Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam legalább az anyámnak...

Elmondjam legalább az anyámnak a titkomat? Vagy a kiborulás garantált egy ilyen helyzettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok, a családom átlagos. Mikor felvettek ide, tudtam, hogy sok támogatásra tőlük nem számíthatok és nem azért, mert ne szeretnének/akarnának támogatni, hanem mert nagyon nincs miből. De dolgoztam 16 éves korom óta, szóval úgy voltam vele, hogy majd vállalok diákmunkát az egyetem mellett, sokan csinálják. Viszont hiába volt néha két munkám is, pénzem alig. Mellé a sulira sem tudtam annyi időt és energiát szánni, amennyi jó lett volna… Úsztam a tanulással, 0-24 fáradt voltam, semmire nem volt időm és mellé még pénzem se nagyon. Azt éreztem, hogy ezek lennének a legszebb, leginkább gondtalanabb éveim, mégis csak erre a robotolásra fogok emlékezni majd belőlük.

Nyáron, a vizsgáim után éltem egy barátnőm ajánlatával, hogy bemutatna valakinek… Azóta tart a dolog.

Igen, fizet nekem azért, mert vele vagyok, értsétek ezt minden értelemben. De egyenesbe is jött az életem, nem kell izgulnom az anyagiak miatt, nem 2-3 lakótárssal élek együtt és jut időm mindenfélére. Legyen az az egyetem, nyelvtanulás, sport, hobbi, bármi. Csinálhatom azt, amihez kedvem van, mert időm is és pénzem is van rá. Mindig szerettem volna utazni, világot látni, most sorban pipálhatom ki a bakancslistás helyeimet, élményeimet. De sokszor van, hogy szeretnék beszélni erről valakinek/valakivel. Vagy csak úgy megosztani a gondolataimat, aktuális problémákat.

A szüleim semmit nem tudnak erről, nem is gondoltam, hogy ez eddig fog tartani (még mindig tart)… Anyukámmal beszélünk minden nap, reggel-este és néha annyira szeretnék vele őszinte lenni, de nem tudom, hogyan fogadná.

Kényes, nehéz téma ez.

Tudom, hogy sokan élnek így, főleg korombeli lányok. Nem büszkeségből írom ki a kérdést, vagy hogy bárkit is megsértsek, provokáljak. Tanács kellene, mert erről senkinek sem beszéltem még.

2022. máj. 10. 15:13
 151/170 qkker1 ***** válasza:
96%

"A starbuckos kávéfőzést sehol nem fogják releváns munkatapasztalatnak nézni, ha te egy mérnöki pozira jelentkezel"

Azt bezzeg igen, hogy kurvä voltál!

2022. máj. 11. 20:53
 152/170 anonim ***** válasza:
100%

151, ráadásul senki nem írta hogy releváns tapasztalatnak számítana, csak hogy előny. Azért aki jogot tanul nem ártana ha minden részletre figyelne, hiszen pont egy jogszabály értelmezésekor minden szó számít ami oda van írva vagy éppen nincs odaírva.

Értem már miért nem az eszével keresi a pénzt.

2022. máj. 11. 20:55
 153/170 A kérdező kommentje:

148-as válaszoló, nem szórakoztattalak semmivel. Megkértelek, hogy fejezd be azt, hogy hazugnak próbálsz beállítani, vagy írd le, mi a problémád velem és lépj tovább. De úgy látszik, csak akkor megy a privát üzengetés, ha te zaklatsz másokat! :)

A problémáimról:

Nem tudom, miért kell úgy beállítani, hogyha már van pénze az embernek, akkor fogja be a száját és ne merje elmondani, ha zavarja valami. Nem, tényleg nem az a problémám már, hogy hónap végén az ezerforintosokat kell beosztanom, vagy hogy vadásszam az akciókat a Lidl-ben. De ettől még vannak gondjaim, amiket szeretnék megbeszélni valakivel. Mivel az anyám mégiscsak az anyám, ezért rá gondoltam.

Szerintem azok után, ahogy itt a válaszadók jó része viselkedett velem, tiszta, hogy nem fogom leírni a további gondjaimat, bajaimat. Minek, hogy röhöghessetek egy jót és még pár oldalon szidjatok, kiforgassátok a szavaimat?

2022. máj. 11. 20:58
 154/170 anonim ***** válasza:
96%

De a kérdésed még mindig nem az egyéb problemaidrol szólt, hanem arról, hogy elmondd-e otthon hogy qrva vagy. 😀

Ez a lenéző hangnem megint… meg is érdemled a sorsodat. Lehet valaki beosztja a pénzt hó végén, de legalább nem kapcája senkinek se.

2022. máj. 11. 21:01
 155/170 A kérdező kommentje:
Igen, és azóta ezen lovagolnak páran, hogy ugyan mi más problémám lehetne.
2022. máj. 11. 21:02
 156/170 anonim ***** válasza:
95%
Hát az egyéb dolagidat nyugodtan beszéld meg otthon. Vagy ha abból fakad minden gondod hogy kva lettél, akkor pedig mást fentebb…. 😀
2022. máj. 11. 21:03
 157/170 anonim ***** válasza:
100%
Lásd*
2022. máj. 11. 21:03
 158/170 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem ebből a szituációból adódik a gondod, akkor nyugodtan megbeszélheted. Nem kell kitérni rá, hogy hol laksz, stb.

De azért bírom ezt a dumát, hogy "ha valakinek pénze van, stb." Itt nem neked van pénzed, te csak beleültél és használod másét. Nem tűnik fel, hogy azért kapod a sok beszólást, mert úgy viselkedsz, mintha ebből bármi is a te érdemed lenne? Lehet, a barátnődnek is emiatt a stílus miatt van elege a nyávogásodból.

2022. máj. 11. 21:30
 159/170 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem amíg élsz ne mondd el senkinek. Te lazán veszed ezt az egészet, de akkor is csak egy prosti vagy és mindenkinek ez fog rólad eszébe jutni. Okos lány vagy elvileg, hát akkor hallgass róla, mert anyudnak szerintem hatalmas trauma lenne. Pénzért b@szni a legnagyobb szégyen egy nőnek.
2022. máj. 11. 21:31
 160/170 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy mi vagy ki fog derülni a gyakornoki helyeden nagyon hamar az ottani dolgozók nem hülyék.maguktol rá fognak jönni,és ki kezdenek.

Javaslom hipper gyorsan kezdj el magad gyakornoki helyeket keresni pályázni hogy magadért vegyenek fel.

2022. máj. 12. 05:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!