Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam legalább az anyámnak...

Elmondjam legalább az anyámnak a titkomat? Vagy a kiborulás garantált egy ilyen helyzettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok, a családom átlagos. Mikor felvettek ide, tudtam, hogy sok támogatásra tőlük nem számíthatok és nem azért, mert ne szeretnének/akarnának támogatni, hanem mert nagyon nincs miből. De dolgoztam 16 éves korom óta, szóval úgy voltam vele, hogy majd vállalok diákmunkát az egyetem mellett, sokan csinálják. Viszont hiába volt néha két munkám is, pénzem alig. Mellé a sulira sem tudtam annyi időt és energiát szánni, amennyi jó lett volna… Úsztam a tanulással, 0-24 fáradt voltam, semmire nem volt időm és mellé még pénzem se nagyon. Azt éreztem, hogy ezek lennének a legszebb, leginkább gondtalanabb éveim, mégis csak erre a robotolásra fogok emlékezni majd belőlük.

Nyáron, a vizsgáim után éltem egy barátnőm ajánlatával, hogy bemutatna valakinek… Azóta tart a dolog.

Igen, fizet nekem azért, mert vele vagyok, értsétek ezt minden értelemben. De egyenesbe is jött az életem, nem kell izgulnom az anyagiak miatt, nem 2-3 lakótárssal élek együtt és jut időm mindenfélére. Legyen az az egyetem, nyelvtanulás, sport, hobbi, bármi. Csinálhatom azt, amihez kedvem van, mert időm is és pénzem is van rá. Mindig szerettem volna utazni, világot látni, most sorban pipálhatom ki a bakancslistás helyeimet, élményeimet. De sokszor van, hogy szeretnék beszélni erről valakinek/valakivel. Vagy csak úgy megosztani a gondolataimat, aktuális problémákat.

A szüleim semmit nem tudnak erről, nem is gondoltam, hogy ez eddig fog tartani (még mindig tart)… Anyukámmal beszélünk minden nap, reggel-este és néha annyira szeretnék vele őszinte lenni, de nem tudom, hogyan fogadná.

Kényes, nehéz téma ez.

Tudom, hogy sokan élnek így, főleg korombeli lányok. Nem büszkeségből írom ki a kérdést, vagy hogy bárkit is megsértsek, provokáljak. Tanács kellene, mert erről senkinek sem beszéltem még.

2022. máj. 10. 15:13
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 161/170 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező: a lelki megkönnyebbülés útjának-módjának megtalálása és dilemmáid feloldása érdekében szerintem kérd pszichológus segítségét.

Az igazi szakember objektív és nem ítélkezik, nem előítéletein keresztül fog e problémára nézni.

2022. máj. 12. 05:44
 162/170 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kerdező! Ha tényleg egyetemista vagy, akkor arra számíts, hogy ez egy kicsi ország. Ha vmi fontos pozícióra fogsz valaha pályázni, akkor mindenkinek utána kérdeznek. Minél nagyobb a biztonsági kockázat, annál jobban. Kezdőként senkit nem fog érdekelni a multad, de 40 évesen már igen. Látnak ezzel a férfivel, az ő körei tudják köztetek milyen kapcsolat van. És előbb utóbb lesz egy kollega, főnök v beosztott aki azt tudni fogja és fel fogják használni ellened.

Kövesd Zim*****ny# Lind#### életét. Hiába van jogi diplomája.

2022. máj. 12. 08:59
 163/170 anonim ***** válasza:
95%
160 persze, tudni fogjak, nekem lesülne a bőr a képemről így odaàllítani.
2022. máj. 12. 09:23
 164/170 anonim ***** válasza:
87%
Minden nő sír az életben. Az erkölcsössek fiatalon. Az erkölcstelenek idősen.
2022. máj. 12. 16:43
 165/170 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt inkább tartsd magadban. Ha ez kiderül, soha az életben nem fogsz találni magadnak rendes pasit, mert egyik sem fogja tudni lenyelni hogy a barátnője egy kitartott qurva volt.
2022. máj. 12. 16:49
 166/170 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, a legtöbb pasi nem ilyen nőt képzel el majd a gyerekei anyjának.

Eleve mit tanítasz majd nekik? Erkölcsöt, morális értékrendet, miközben te meg pénzért szexeltél?

Eszedbe ne jusson elmondani még anyádnak se. Ha te nehezen tudsz ezzel a titokkal élni, szerinted neki menni fog? Elég hamar kiderülne mi vagy.

2022. máj. 12. 17:14
 167/170 anonim ***** válasza:
26%
Nem is értem ha van gyomrod hozzá, akkor miért nem tudod megkeményíteni a szíved,és hallgatni mint ha mi sem történt volna. Pedig hosszútávon a hallgatás a kifizetődő, a pasast pedig ha lesz elég pénzed pl házra Budapesten otthagynám idővel a helyedben ( akármikor lecserélhet különben is, tehát ebből következik, hogy ő is kihasznál, tedd te is azt). Félre ne értsd, nem ítélkezem,de a helyedben nem kirándulásokra stb szórnám el hanem kérném kp. ba azt jólvan, ugyanis a nélkül is annak a bizonyosnak néznek, akkor miért nem kéred kp bán..? Az én szívem kemény, zord, sebzett; tudomásul kell venned, hogy vagy te eszel VAGY TÉGED ESZNEK, ez a világ sajnos ilyen. Az emberek ge*ik. Ezért én, ha már odáig jutnék, hogy hajlandó lennék megalázkodni,akkor már biztos szemrebbenés nélkül csinálnám előre egyeztetve mit vállalok mennyiért, csakis óvszer mellett, és 7 pecsétes titkon. Én emiatt úgy vagyok vele, hogy az is munka amit most csinálsz, szolgáltatást kínálsz amiért fizetnek. Ennyi. Nincs ezen semmi különleges. Az vesse rád az első követ aki nem vágyik a jobb életre.Csak van aki elviseli, van gyomra hozzá, van aki nem. Mind emberek vagyunk ezt jegyezd meg, nem vagy kevesebb emiatt másoknál.
2022. máj. 13. 02:52
 168/170 anonim ***** válasza:
30%
Előző vagyok, még annyit, hogy végigolvasva a hozzászólásokat, abban igazuk van másoknak, hogy nem helyes lenézően viselkedni, azokkal akik olyan helyen dolgoznak ami neked nem volt megfelelő. Biztos ígyis úgyis támadnak, de ez utóbbi csak olaj a tűzre. Én se ítélkezem, te se viselkedj elitélően más munkájával kapcsolatban. Másik dolog: Elhiszem hogy lelkileg ez nehéz, de mint mondtam ez egy ilyen világ, gondolj csak a most zajló háborúra, ott emberek halnak meg, nőket is erőszakolnak. Ezen tényeket minden uszítás nélkül, általánosság miatt, szemléltetésként említem meg.
2022. máj. 13. 03:29
 169/170 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én érzékelem rosszul, de nekem olyan, mintha a Kérdezőnek a legfőbb gondja a saját lelkiismerete/lelke lenne.

Mármint, hpogy tudod hogy ez nem "helyes" út, de mégis ez kell a jelenlegi életszínvonalhoz, amit te élsz, ezért ellentétben van a lelked meg az eszed, és ebből jönnek a lelki bajok. Az eszed mondja, hogy tedd ezt, mert jó életminőség, pénz, "nem kell akciókat lesni", stb, a lelked meg jelzi, hogy ez amúgy nem okés, hazugság az életed otthon, kamu kamu hátán, nincs őszinteség, stb.

Lehet, hogy tök rosszul érzékelem, de nekem valahogy ez jött le a sok-sok komment olvasása végén, hogy teljes ellentét van benned.

Aztán lehet nincs igazam.

2022. máj. 14. 11:06
 170/170 anonim ***** válasza:
100%
Na, valamelyik másik kamukérdése miatt úg tűnik, kivágták a nagyságát :D
2022. máj. 19. 15:24
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!