Hogyan közöljem?
A tesóm anyumekkal él a feleségével és a gyerekével, semmibe nem segítenek, se rezsibe,se ételbe, takarításba sem.
Anyu ezen sokat idegeskedik,de szólni nem szól a békesség miatt, apa strokot kapott, de mindenki tisztára ingerült, idegbeteg otthon, apum sincs jól fizikailag.
Anyu nekem sokat panaszkodik, de ma jutottam el arra a pontra, hogy szólok, hogy ami otthon megy ,nekem nem tetszik, tönkre teszik egymást.
Ti bele szólnátok?
Csak így mindig szorongok,hogy mi van otthon :(
Én már rég elköltöztem.Mérgezö otthon a légkör.
Igen,hisz apának is napok óta faj a feje, tiszta szívemből sajnálom őket. Én egyszer mondtam anyunak ,hogy szólni fogok nekik, hogy ez így nem mehet, de anyu egyből mondta, hogy Ö marad köztük, ne csináljam a kellemetlenséget , kicsit rosszul esett ,hisz nekik akarok jót...
De igy, hogy hallom ,hogy otthon mi megy ,elegem van!!
Tiszta idegbeteg anyu is, apa is, és így lebetegednek .
Köszönöm a válaszokat!
Pulsz, anyukád neked mondja el ezeket. Mind az ami benne van és zavarja, azt te hallgatod. Valamilyen szinten te is bele vagy rángatva a dologba.
Szóval teljesen oké hogy szólsz, viszont én nagy változásban nem reménykednék. Két felnőtt ember akik ilyen élősködő életmódot folytatnak (tesód és felesége) és még egy ilyen komoly, megterhelő helyzetben (apukád állapota) mem jutnak el oda maguktól hogy változzanak, hiába szólsz nekik, úgyis csak elszámoltatásnak érzik majd. Még te leszel majd q hibás.
Van rá opció vagy tervezet hogy tesódék elköltöztek? Amikor odamentek anyádékhoz akkor csak átmeneti megoldás volt az ott lakás? Hány évesek és q gyerek mennyi idős? Dolgoznak tesóék?
Én anyunak szoktam mondani, hogy miért nem szólsz ,akkor egyből mondja,mert nem akar vitát,jobb a békesség, de így is van mindig vita,mert anyu is frusztrált és Ö is levezeti.
Csak így nekem is rossz, néznem, hallanom ahogy tönkre teszik egymást.
Kérdező, anyádat nem tudod megváltoztatni. Nyilván utál konfontálódni; vagyunk így ezzel páran :)
Annyit tehetsz, hogy elmondod neki: sajnálod, de ezt neki kell megoldani. És megkéred, hogy téged ne használjon siratófalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!