Hogyan közöljem finoman a szüleimmel, hogy nem nagyon
értenek a főzéshez, meg háztartáshoz, viszont nekik
mindig igazuk van?
Figyelt kérdés
Sajnos se anyám, se apám nem tudnak igazán főzni. Anyu még csak-csak, de apum tényleg nem. Most is olyan ehetetlenül száraz csirkét csinált. Persze próbálok nekik segíteni, de amikor szóvá teszem, akkor én vagyok a hibás, meg ilyen válaszokat kapok, hogy jó egyél máshol vagy nincs is igazad, tök finom ez.
Valahogy a háztartáshoz sincs jó érzékük, meg nagyon idejük se. Én szívesen segítenék nekik, csak hát elköltöztem, ritkán vagyok otthon.
Miért kell ezt közölni velük? Ritkán vagy otthon ezek szerint, kibírod akkor
aug. 31. 15:12
2/19 anonim válasza:
Kitanulunk belőle gyermekem, lesz ez még rosszabb is. 😥 Üdvözlettel anyud egyik kortársa.
Szerintem az embert az időérzéke csalja meg hatvan felett.
Ha nem jó, ahogy csinálják, vedd ki a kezükből teljesen, bár ezt a saját konyhájukban kevesen tűrik. Vagy vigyél készet, vagy hívd meg magadhoz őket.
Jobb tippem nincs.
aug. 31. 15:13
3/19 A kérdező kommentje:
Lehet am tenyleg ez kell. Altalaban en minden nap fozom vagy a parom igy most a hetvegere el akartam magam engedni, most hogy apu foz. De akkor majd igyekszem ezentul jobban segiteni
aug. 31. 15:19
4/19 anonim válasza:
Olyan rosszul egyik se főzhet, ha minimum 30 éve együtt vannak és egymás főztjét eszik. Nem kell mindenbe belekotni.
aug. 31. 15:32
5/19 anonim válasza:
Sehogy, úgyse fognak változtatni semmin, csak a sértődés lesz belőle. Azt felajánlhatod, hogy ha mész hozzájuk, akkor szívesen viszel te ebédet, esetleg segíthetsz nekik keresni valami olcsóbb menüs helyet, ahol minden nap házhoz viszik nekik az ételt. De az is lehet amúgy, hogy bár neked nem ízlik, nekik ez tényleg jó így és nem akarnak segítséget. Akkor csak hagyd rájuk.
aug. 31. 15:33
6/19 anonim válasza:
Azért csak sikerült valahogy felnőnöd a főztjükön. :) MOst, így 30 évesen és elköltözve, ezzel neked már nincs semmi teendőd. Ők megeszik, te néha kibírod, mint ahogy 2x éven kerszetúl kibírtad.
aug. 31. 15:38
7/19 A kérdező kommentje:
Mindenki azt hiszi, hogy olyan sokat főztek, párom is, pedig nem. xD Míg voltak nagyszülők, addig az idő nagy dészében le voltunk adva hozzájuk. Iskolás koromban menza, egyetemen szintén menza. Nagyon ritkán főzött valamit anyám, ami nem zacskós dolog volt.
aug. 31. 15:48
8/19 anonim válasza:
Ez már jobb nem lesz közel 70-hez. Én sem értem miért kell ezt közölni velük. Nekik jó, te ritkán mész. Vagy kibírod vagy nem eszel ott amikor mész néha
aug. 31. 15:53
9/19 anonim válasza:
De MIÉRT KELLENE közölnöd?
Mi közöd hozzá? Már nem rád főznek.
aug. 31. 17:44
10/19 anonim válasza:
Ezt nem tudod finoman közölni. A leírásod alapján már próbáltad, nem volt eredményes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!