Hogyan közöljem a gyermekemmel hogy ,,nincs” apja?
Szerintem mond majd el neki az igazat, ha ràkèrdez, vagyis, hogy az apja elment. Persze , hogy az "apja egy idióta" rèszt kihagyva.
2023. jún. 21. 14:16
2/14 A kérdező kommentje:
Persze, semmikepp sem fogom szidni, csak nektek írtam le így.
E/1-ben ez fontos. A te érzéseidet. Ne úgy, hogy apa elment, mert nem szeretett minket, meg hogy egy idióta, minden miatta van, hanem hogy apa elment, mert úgy érezte, hogy nem egyezik az elképzelésünk az életről, így esélye van neki is boldognak lenni, és nekünk is. Nagyon szomorú voltam, amikor elment.
Ha nem megy, keressetek teraputát. Egyébként mindenkinek ajánlom, aki itt kérdez idegenektől az életével kapcsolatban.
2023. jún. 21. 14:27
igen, ahogy 1 írja, de feltétlen hozzá kéne tenni hogy miattad ment el és nem miatta hogy ne azzal a sérüléssel induljon hogy ő nem kellett neki.
2023. jún. 21. 14:29
na, ezért kellene egy normális családot összehozni szerencsétlen gyerekeknek. ez nem nagyon akaródzik az embereknek, de a gyereket megcsinálni, az mindenkinek megy.
2023. jún. 21. 14:44
5-ös, fszt provokálsz?
Majd még a nő a hibás, amiért a pasas úgy döntött, inkább kalandozik, lesz.va a gyerekét is.
2023. jún. 21. 15:04
Szerintem egy kisgyereket nem szabad fölösleges infoval terhelni mert traumatizalja. Csak amit képes felfogni
Azt kell mondani hogy dolgozik mas országban, messze
Majd ha megnő véleményt alkot ő az apjáról nem szabad utalni arra h nem szeret stb
2023. jún. 21. 15:14
Szerintem meg egyáltalán nem kell ennyire belemenni. Sok gyereknek nincs apukája, ti így vagytok egy család, ennyi. Annyit elmagyarázhatsz neki, hogy minden család más és nem mindenhol apukából, anyukából és gyerekekből áll.
2023. jún. 21. 15:22
Ha kérdez, válaszolj, magadtól ne kezdj bele egy monológba az apukájáról!!
2023. jún. 21. 15:58
a lényeg hogy ne kamuzz! pl ha azt mondod el kellett mennie külföldre akkor évekig fogja várni hogy hazajöjjön. ilyenkor szokott az lenni, hogy tiniként rájön a gyerek hogy nincs is külföldön az apa, nem is fog hazajönni, és majd az anya szemébe vágja hogy évekig hazudott neki. a valóság kell az ő szintjén, már ami a tényeket illeti. csak érzelmileg kell úgy beállítani hogy ennek nem ő az oka, hanem anya és apa sokat veszekedett mert nem tudták megérteni egymást és apának ez túl nehéz volt ezért elment...
2023. jún. 21. 16:59
Kapcsolódó kérdések: