Hogyan közöljem?
A tesóm anyumekkal él a feleségével és a gyerekével, semmibe nem segítenek, se rezsibe,se ételbe, takarításba sem.
Anyu ezen sokat idegeskedik,de szólni nem szól a békesség miatt, apa strokot kapott, de mindenki tisztára ingerült, idegbeteg otthon, apum sincs jól fizikailag.
Anyu nekem sokat panaszkodik, de ma jutottam el arra a pontra, hogy szólok, hogy ami otthon megy ,nekem nem tetszik, tönkre teszik egymást.
Ti bele szólnátok?
Csak így mindig szorongok,hogy mi van otthon :(
Én már rég elköltöztem.Mérgezö otthon a légkör.
Anyámnak szólnék, hogy ha neki ez megfelel, ne panaszkodjon, mert nem vagyok kívancsi ra.
Te feleslefesen pattogsz, ez nem a te dolgod, felelősseged. A szüleid felnőtt emberek, ha nem tetszik nekik ez a helyzet, akkor tegyék helyre a gyereküket.
Mellesleg, ha ilyen élősködők a testvéredék, akkor hiaba beszélnel velük, nem fogja őket érdekelni, a szüleid meg láthatóan nem fognak valtoztatni.
Fogadd el, hogy nem a te dolgod megoldani más felnőtt emberek konfliktusait. Te annyit tehetsz, hogy világosan közlöd anyaddal, ha nem tetdzik, valtoztasson, ha nem teszi, türjön, ne neked panaszkodjon.
Véleményem szerint ők kell hogy lerendezzék egymás közt, megbeszéléssel, az általában sose jön ki jól, ha "valaki panaszkodik olyannak, aki nincs jelen" és az illető aki "nincs jelen", odamegy és megpróbál rendet tenni az alapján ahogy neki az egyik fél panaszkodott. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a panaszkodó félnek nincs igaza, hanem azt hogy akit érint, azokkal kellene megbeszélni.
Az életben ez a "másoknak panaszkodok, nem annak akit érint" általában nem vezet jóra.
#14 simán ki lehet hagyni a storyból a panaszkodást.
Odamegy a kérdező, és elkezd beszélgetni a testvérével. Menkérdezi, hogy nem e akarna végre valamit kezdeni, mert amit csinál, azzal csak tönkre teszi a szülőket.
15, de minek?
Szerinted a kérdező testvérét érdekli, magától nem tünt még fel neki, hogy semmit nem segítenek?
Teljesen felesleges, ugyanis ANYÁD képtelen kiosztani a testvéredet.
Annyit tehetsz, hogy megkéred anyucit, ne járjon hozzád sírni, hanem nyissa ki a száját és mondja meg a tesónak, hogy mi merre mennyi.
Ja, ez nem fog megtörténni, szóval itt a témát le is lehet zárni.
Anyádnak a hallgatás,meg a békesség mennyivel jobb mint ami most van? Kérdezd csak meg tőle! Most is szenved ugyanúgy. Talán,ha kinyitná a száját,akkor változna valami. Fél? Mitől? Ennél rosszabb nem lehet. Max megsértődnek tesódék,és igyekeznek elköltözni.
Mondjuk én megmondanám anyámnak ilyen helyzetben,hogy ha aanyira játsza a némát,akkor velem is tegye ezt. Ne nekem panaszkodjon,mert ebben a helyzetben segíteni csak magán tudna.
Ha a here testvéredet és a feleségét még az sem érdekli, hogy apád sztrókot kapott, úgy te mit tudnál elérni?
A szüleid tudnának útilaput kötni a talpukra, de anyád
1. inkább panaszkodik
2. apád inkább "leesik a lábáról".
De fő a béke, ugye..?
Azért én a másik felet is meghallgatnám, mielőtt bármit is lépnék.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy mi voltunk a "szülők nyakán elősködők". Egyszer a sógorom majdnem nekiment a páromnak, hogy hogyan nézheti végig, hogy a szüleik nyomorognak a saját telkükön a pici nyárikonyhás házban, mi meg terpeszkedünk a családi házban. A gyógyszereiket se tudnák kiváltani, ha ők nem adnának nekik rá, takarodjunk el a saját házunkba, amit vettünk a szüleikből elősködés révén stb. Utána meg csak lesett, mikor tisztáztuk velük, hogy a szülői házat vettük meg hitelből 28M-ért, de még ez sem fedezte a szüleik tartozását, akik egyébként egy vasat sem adtak a közösbe, mert kell cigire és piára és amúgy a gyógyszereiket azért nem váltják ki, mert akkor nem jutna elég ezekre és amúgy azért nincs kajájuk, mert ahelyett és a rezsi helyett is mást vesznek mi meg nem vagyunk hajlandóak támogatni őket ebben az életmódban.
Nem hitt nekünk. Külön ügyvédet fogadott, hogy átnézesse a papírokat, aki mindent hivatalosnak talált. Mikor erre rákerdezett az anyjanál, jött a sírás, hogy már az ő agyát is átmostuk, elveszitette őt is. A mostani mesét az egyik unokatesó hallgatja, itt már mind a két gyerek csaladostól rajtuk élősködik és nyomorba donti őket, de csak a gyerekeik, hát nem akarnak nekik rosszat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!