Nagymamák, ti így segítetek a lányotoknak?
34 éves vagyok, lebetegedtem, mindenem fáj, szerintem corona vírus mert a nyakam tarkom is beállt de mindegyis. Csak fekszem és megkértem anyukámat jöjjön fel segíteni, a 2 évessel vagyok itthon. Férjem dolgozik. Megjött anya, én felmentem az emeletre aludni, tényleg őszinten mondom nem vagyok jól. Ő feljött 2 óra múlva és felébresztett hogy én miért alszom tán nem aludtam éjjel? Jó lementem, ránéztem a kicsire, pakoktam de szédültem uh újra feljöttem. 1x még lementem ennivalóért és vízért. Majd megjött férjem hozta haza a 2 másik gyerkőcöt. Mondtuk anyanak menjen haza nyugodtan. Én fent feküdtem. Nem ment el, írt nekem messengeren hogy menjek le ami elég fura, nem tud feljönni
Rámnézni?visszaírtam hogy szédülök nem vagyok jól, nem tudok lemenni. Majd 1 óra mulva elment köszönés nélkül. Én nem akarom elhinni hogy ő az anyukám. Ha jól lennék lementem volna dehát azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. Tényleg ennyit nem lehet kérni az anyukámtól? Miért sértődött meg? Írtam neki most éjjel hogy anya egyszerűen nem értelek miért viselkedsz így velem. És meg van sértődve. Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek, de hogy még ígyis viselkedik velem amikor tényleg szükségem lenne rá nagyon bánt! Ti nagymamák segítetek ilyen helyzetben?
Hát első körben ha csak a gyanúja is felmerülne bennem, hogy koronavírussal (vagy bármi nagyobb bajjal) odahívjam a nagyszülőket. Ami téged padlóra küld, az egy 20-30 évvel idősebb embert szerinted nem?
Szóval ha ilyen beteg vagyok nem hívok nagyszülőket, de egyébként ha bármiben kérem a segítségüket azonnal jönnek és örömmel vannak itt, hagynak pihenni. Még csak hasonló sem fordult elő nálunk soha.
Tudta egyáltalán mikor odahívtad, hogy mennyire beteg vagy? Hogy esetleg koronavírusos vagy? Lehet attól félt, hogy elkapja.
Vagy csak sunyítottál, nem mondtad, hogy ennyire beteg vagy, ő pedig nem értette miért vonulsz félre és nem törödsz semmivel...
"azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. "
Konkrétan leírtad ezt neki? Mert nagyon nem úgy tűnik.
" Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek"
Ennyit se lenne köteles segíteni. Nem neki csináltál gyereket. Nem kellett volna csok királynőt játszani, ha nem bírsz el egyedül 3 gyerekkel. A nagyszülő nem köteles segíteni, ha nem akar.
Nem bunkózásból írom.
Az én anyám is minden segítséget megkapott, minden héten lepasszolta a tesómat és engem valamelyik nagyszülőnek, de arra nem lehet megkérni hogy egy napot vigyázzon a macskáimra. Nem gyerekekre, akikkel foglalkozni is kellene, akikkel gond van, hanem csak kiönteni egy kis tápot és esetleg a kakit kivinni. Neki 3 macskája van, nem lenne idegen feladat...de nem.
Ez van. Szép dolog lenne ha segítene, de nem köteles.
Annyira rettenetesen rosszul vagy, hogy ide azért képes voltál leírni egy kisregényt. Érdekes.
Ahhoz meg semmi közöd, hogy anyád meg az ő anyja miben egyeztek meg, mikor te még a kakát etted magad ki a pelusodból. Két felnőtt ember valamiben megállapodott, te mégis hol szerepelsz a történetben? Miféle “adóssága” lenne anyádnak TEFELÉD? Max nagymamádnak, de nem neked, hiszen téged senki nem kért meg semmire.
Egyre többször látom ezt a gondolkodást, hogy a naccságos felnőtt gyerek szerint ha az ő anyja sok segítséget kapott a saját szülőjétől, akkor valamiféle kontón ez továbböröklődik és alanyi jogon jár neki is. Valami hihetetlen.
Nézd, ha az én gyerekem azt mondja, nem érzi jól magát, az 10 esetből kilencszer konkrétan annyit jelent, nincs kedve valamihez. Ennek ellenére én segítek neki. Fordított esetben ő nem segít.
Amúgy ha nem lenne férj és anyad se lenne valami miatt elérhető, akkor mit csinálnál?
Nekem nincs senkim. Szüleim meghaltak. Anyósom sose segitett semmiben.
6 éves a lányom, voltam beteg nem 1x.
Vegyél be gyógyszert és lásd el a gyereket.
Lehet ez most szarul hangzik, meg amugy én sem vagyok az az ősanya tipus, de ha valakinek ott a 2 éves gyereke nem lehet beteg. Pláne nem infulenzás stb.
Meggyógyulsz ha nem alszol fekszel akkor is.
Oh te jó ég ez vicc. Hat itt is csak gonoszkodas meg.
Nagyon jol tudta hogy beteg vagyok. Sosem szoktam megkérni. Pont ezért se mentem le nehogy elkapja. Öt egyebkent ez nem is érdekli csomoszor volt h én kaptam el töle vmit.
Nem irtam kisregenyt, leirtam mi történt pontossn mert ahogy ti ugy sokan belekötnek ha valami hiányzik a történetbol. Es igen ehhez volt eröm mert halisten tudtam pihenni hajnalig de aztán felébredtem hányni és utána jobban lettem. Fekve elég könnyű írni kb mint filmet nezni ahogy a betegek szoktak. De lépcsőn le föl menni vagy gyerekre vigyázni ugy h hanyingered van szédulsz fáj mindened ugy elég nehez. Ezt nem kene igy elmagyaraznom egy felnött embernek. Sanyaru h itt mar a saját anyukamtoo sem lehet kerni segitséget dögöljön meg az ember ugye? Nevettséges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!