Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagymamák, ti így segítetek a...

Nagymamák, ti így segítetek a lányotoknak?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok, lebetegedtem, mindenem fáj, szerintem corona vírus mert a nyakam tarkom is beállt de mindegyis. Csak fekszem és megkértem anyukámat jöjjön fel segíteni, a 2 évessel vagyok itthon. Férjem dolgozik. Megjött anya, én felmentem az emeletre aludni, tényleg őszinten mondom nem vagyok jól. Ő feljött 2 óra múlva és felébresztett hogy én miért alszom tán nem aludtam éjjel? Jó lementem, ránéztem a kicsire, pakoktam de szédültem uh újra feljöttem. 1x még lementem ennivalóért és vízért. Majd megjött férjem hozta haza a 2 másik gyerkőcöt. Mondtuk anyanak menjen haza nyugodtan. Én fent feküdtem. Nem ment el, írt nekem messengeren hogy menjek le ami elég fura, nem tud feljönni

Rámnézni?visszaírtam hogy szédülök nem vagyok jól, nem tudok lemenni. Majd 1 óra mulva elment köszönés nélkül. Én nem akarom elhinni hogy ő az anyukám. Ha jól lennék lementem volna dehát azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. Tényleg ennyit nem lehet kérni az anyukámtól? Miért sértődött meg? Írtam neki most éjjel hogy anya egyszerűen nem értelek miért viselkedsz így velem. És meg van sértődve. Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek, de hogy még ígyis viselkedik velem amikor tényleg szükségem lenne rá nagyon bánt! Ti nagymamák segítetek ilyen helyzetben?

jan. 9. 01:59
 11/92 A kérdező kommentje:
En teljesen elmondtam mindent neki. Ezaz h nem ertem mi baja itt nem a kommunikacioval van gond. Nem ertem ez h jön ide
jan. 9. 07:20
 12/92 A kérdező kommentje:
Ha arra gondolsz tudta h azert jön fel mrrt beteg vagyok.tisztaban volt vele. Nem titkoltam el
jan. 9. 07:22
 13/92 anonim ***** válasza:
74%

Ne foglalkozz a sok éjjeli trollal. Az egy dolog, hogy anyádnak nem kötelessége segíteni, persze, hogy nem, de teljesen wtf egy családban, hogy lázas betegen fekszik valaki, és megsértődnek rá a többiek, hogy nem pattog körülöttük.

Talán 2 ilyen betegségre emlékszem az én gyerekeim kiskorából, egyiknél hétvége volt és a férjem tartotta a frontot, de konkrétan pisilni alig tudtam kivánszorogni, a másiknál meg anyós átjött, látta, hogy vagyok, felcuccolta a 3 gyereket és hazamentek, hogy aludhassak egyedül.

Ettől még nem a csokra szültem a 3 gyereket, és az elmúlt 16 év mínusz 2 napban aránylag jól elboldogultam velük, de a betegség az betegség. Szomorú, akinek gyógyszerrel és fogcsikorral akkor is hajtania kell a verklit.

jan. 9. 07:27
 14/92 anonim ***** válasza:
14%

"Vagy jusson eszedbe ha a lanyod beteg lesz. Remelem te fogsz még élni h segithess neki. Vagy ne segits neki akkor igazan jo edesanya maradsz...."

Segítek neki.

"Nézd, ha az én gyerekem azt mondja, nem érzi jól magát, az 10 esetből kilencszer konkrétan annyit jelent, nincs kedve valamihez. Ennek ellenére én segítek neki. Fordított esetben ő nem segít.

jan. 9. 07:31
 15/92 A kérdező kommentje:
Kedves 3. Ja nem köteles akkor mi sem leszünk kötelesek segíteni mielőtt elpatkolnak és pelenkázni kell őket. Rohadjon meg mindenki és ne segítsük egymást szülő gyerek kapcsolatban. Borzaszto mivé lett ez a vilag. Ha mar a saját anyukamtol nem tudok segitséget kerni akkor senkitől
jan. 9. 07:31
 16/92 anonim ***** válasza:
69%

Anyád egyszerűen buta ember.

Biztos nem ez volt az első gyökér húzása. Hány éves amúgy?

Nekem sem volt soha segítségem, de anyámnak reggelire a nagymamám rántott húst sütött, amikor azt kívánta terhesen. (Együtt is laktak.)

Tőlem meg 2 kicsivel elvárta volna, hogy sütit süssek, befőzzek neki is nyáron és egyéb idióta ötletek, amit a nagyik szoktak a gyerekeik, unokáik felé adni.

A szüleink generációja kikímélt volt az 1 munkafeladatra 10 ember felállásban, 50-es korukban nyugdíjba vonultak, a saját gyerekeikkel meg önző nyomorékok.

jan. 9. 07:34
 17/92 anonim ***** válasza:
26%
HA szédülsz. ne lódj a telefonon és a gyakorin, mert a közelre fókuszálástól csak rosszabb lesz. Ja, annyira nem szédülsz? :D
jan. 9. 07:35
 18/92 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as jo fej anyosod van legalabb! Nalunk meg ők nem segítenek de semmit a 14 ev alatt. Bekoltozzunk 3 gyerekkel 1 ures házba megkertuk h vigyazzanak rajuk amig butorokat veszünk. Na hat akkor se segitettek. Es anyukam is mar azt mondja h akkor ő se foglalkozik unokákkal ha anyosom sem. Ha mondom jo nem kell aztán erdekes mod mindig unokázni szeretne
jan. 9. 07:36
 19/92 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os 60 éves de nagyon fiatalos. Igen az ő anyukaja 40 evesen nyugdijba ment. Én konkretan a mamámmal nőttem fel. Egesz nyárra elvittek de hetköznap is 1-2 napot ott aludtunk. Igen sajnos nagyon sok huzasa van en mar többször megmondtam h ne jöjjön ide ö meg jönni akar. Most kivetelesen én hivtam mert szükségem volt rá. De pl ha elmentünk vasarolni az abbol állt h én vittem neki a ruhákat a probafulkebe, ki se kellett jönnie, személyes öltöztetöembere voltam. Mindig segitettem neki amiben csak tudtam, még egyetem alatt is én takaritottam náluk pedig mar nem laktam otthon csak sokat dolgozott. Amiota a gyerekek vannak valoban nem segitek neki...de az a baj h szerintem meg mindig elvárja es ezert nem tudja ezeket a helyzeteket kezelni h beteg vagyok pl
jan. 9. 07:42
 20/92 anonim ***** válasza:
17%

"Ja nem köteles akkor mi sem leszünk kötelesek segíteni mielőtt elpatkolnak és pelenkázni kell őket"

Nem, ti sem vagytok kötelesek őket ápolni. De te qmuyg ezekszerint azért valalltal 3 gyereket, hoyg legyen majd aki téged apol.

jan. 9. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!