Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagymamák, ti így segítetek a...

Nagymamák, ti így segítetek a lányotoknak?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok, lebetegedtem, mindenem fáj, szerintem corona vírus mert a nyakam tarkom is beállt de mindegyis. Csak fekszem és megkértem anyukámat jöjjön fel segíteni, a 2 évessel vagyok itthon. Férjem dolgozik. Megjött anya, én felmentem az emeletre aludni, tényleg őszinten mondom nem vagyok jól. Ő feljött 2 óra múlva és felébresztett hogy én miért alszom tán nem aludtam éjjel? Jó lementem, ránéztem a kicsire, pakoktam de szédültem uh újra feljöttem. 1x még lementem ennivalóért és vízért. Majd megjött férjem hozta haza a 2 másik gyerkőcöt. Mondtuk anyanak menjen haza nyugodtan. Én fent feküdtem. Nem ment el, írt nekem messengeren hogy menjek le ami elég fura, nem tud feljönni

Rámnézni?visszaírtam hogy szédülök nem vagyok jól, nem tudok lemenni. Majd 1 óra mulva elment köszönés nélkül. Én nem akarom elhinni hogy ő az anyukám. Ha jól lennék lementem volna dehát azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. Tényleg ennyit nem lehet kérni az anyukámtól? Miért sértődött meg? Írtam neki most éjjel hogy anya egyszerűen nem értelek miért viselkedsz így velem. És meg van sértődve. Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek, de hogy még ígyis viselkedik velem amikor tényleg szükségem lenne rá nagyon bánt! Ti nagymamák segítetek ilyen helyzetben?

tegnap 01:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
72%

Én megértem a kérdezőt.

Őszintén egy barátnőre anyukára akivel tudjátok egymást segíteni nem gondoltál?

Én szívesen segítenék neked , persze ha néha azért kölcsönös lenne.

De ezért kellenek a baratok hogy segítsünk egymásnak szerintem.

En örülnék ha találnék olyan anyukát akivel egymást néha kisegithetjuk.

Nekem az anyám segítene szívesen, de apám beteg lett, es ot kell segítse ezért nem segitett senki es rohadt szar volt mert nehéz gyerekem volt, egyedül stb a ferjem későig dolgozott alig segitett.

Mindegy , gyógyulj meg hamar

tegnap 09:56
 42/61 anonim ***** válasza:
39%

40

Nem a nagyszülő feladat egész életében robotolni és ugrani. És igen, a nyugdíjas éveket töltse aktívan, nem a családnak ugrálva folyamat.

És rohadt szánalmas, hogy egyesek azzal akarják kizsigerelni a szülőket, mert ha nem, akkor nem fogunk ápolni. Nem kell. Majd bevonulnak a kényelmes otthonba. Már csak azért is, mert senkinek nincs kapacitása 0-24 ápolónak lenni.

A segítség természtes amúgy, de kölcsönösen. SOkan meg át esnek a ló túéoldalára, amikor is rendszeres segítséget várnak, heti többször, bármikor ugráltatva a nagymamát. Érdekes, a nagypapától nem várják el. Nem az a nagyszülők dolga, hogy rendszeresen azn unokát pesztrálják.

Ésd igen, aki megteheti az használja ki a nyugdíjas éveit, éljen, utazzon, ha tud. Nem a család rabszolgája egész életében.

tegnap 10:15
 43/61 anonim ***** válasza:
24%
Mondjuk ahhoz azrt nem kis pofa kell, hogy a 60-65 éves anyádat odahívd, amikor fertőző beteg vagy. Gratulálok.
tegnap 10:15
 44/61 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem, alapból nem volt jó napja. Amikor megkérted, hogy vigyázna-e a gyerekekre mit mondott?

Vagy esetleg nem lehet hogy szó nélkül mentél fel aludni és ő úgy vette hogy eltűntél aludni?

Vizsgáld át jól, mindkettőtök oldalát és akkor rá fogsz jönni, mi lehet a baj.

tegnap 10:20
 45/61 anonim ***** válasza:
68%
Betegség esetén sosem hívom a szüleimet, nehogy elkapják, ha már segítséget kérsz, a férjed vigye át a gyereket hozzájuk és vigyázzanak rá ott, így nem kapják el a betegséget.
tegnap 10:28
 46/61 anonim ***** válasza:
29%
Miert nem maradt otthona kedves férj apolni?
tegnap 10:30
 47/61 anonim ***** válasza:
61%

#42 a kényelmes otthont fizetni kell, és sokaknak majd a nyugdíja a felét nem teszi majd ki annak az összegnek. A gyerek meg minek állja egy olyan ember kiadásait, aki azon kívül h felnevelte nem segített egy percet se neki? De bezzeg neki tudtak szökni a nagyszülők segíteni.

Igen, kölcsönös a segítség, de sok nagyszülő nem fogja ezt fel. És igen, sokan elvárják, hogy idős korukban bevásárolj neki, takarítson neki, főzzél neki, de cserébe ha 2 percet kell vigyázni az unokára már puffog, hogy "nem nekem csináltátok". Lehet egy nagyapa is, nekem édesmindegy. Aki ilyen felfogással van, hogy nem tud önzetlenül segíteni a SAJÁT GYEREKÉNEK az nem ember, csak egy kupac sejt, ami megmaradt az ostoros gondolkodási szintjén(mivel egy állat is lelkiismeretesen, mint ezek az emberek)

tegnap 10:36
 48/61 anonim ***** válasza:
25%
Menjetek vissza élni a Kádár-korszakba, ha már annyira idealizáljátok az ottani állapozokat. 🤷🏼‍♀️
tegnap 10:38
 49/61 Kései Sirató ***** válasza:
44%
Mondd neki, hogy tüdőgyulladásod, van és az orvos szigorú ágynyugalmat írt elő. Én ezt tenném. És kérném, hogy jöjjön vissza a gyerekkel foglalkozni. Ha nem teszi, akkor én se törődnék vele majd, amikor ő szorul rám.
tegnap 11:19
 50/61 anonim ***** válasza:
53%

Lepontozhatsz, de az mondjuk sokat elmond, hogy "nem hívom át, de jönni akar".

Ergo nem akarod, hogy nálad lógjon, mert annyira nem kedveled, de amikor beteg vagy akkor már pattanjon. Ez csak nekem rhadtul visszás?

Hogyha nem kedveled és "nem hívom át, ne jöjjön" - akkor nem kell áthívni akkor, sem amikor segítenie kellene ;)

tegnap 11:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!