Nagymamák, ti így segítetek a lányotoknak?
34 éves vagyok, lebetegedtem, mindenem fáj, szerintem corona vírus mert a nyakam tarkom is beállt de mindegyis. Csak fekszem és megkértem anyukámat jöjjön fel segíteni, a 2 évessel vagyok itthon. Férjem dolgozik. Megjött anya, én felmentem az emeletre aludni, tényleg őszinten mondom nem vagyok jól. Ő feljött 2 óra múlva és felébresztett hogy én miért alszom tán nem aludtam éjjel? Jó lementem, ránéztem a kicsire, pakoktam de szédültem uh újra feljöttem. 1x még lementem ennivalóért és vízért. Majd megjött férjem hozta haza a 2 másik gyerkőcöt. Mondtuk anyanak menjen haza nyugodtan. Én fent feküdtem. Nem ment el, írt nekem messengeren hogy menjek le ami elég fura, nem tud feljönni
Rámnézni?visszaírtam hogy szédülök nem vagyok jól, nem tudok lemenni. Majd 1 óra mulva elment köszönés nélkül. Én nem akarom elhinni hogy ő az anyukám. Ha jól lennék lementem volna dehát azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. Tényleg ennyit nem lehet kérni az anyukámtól? Miért sértődött meg? Írtam neki most éjjel hogy anya egyszerűen nem értelek miért viselkedsz így velem. És meg van sértődve. Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek, de hogy még ígyis viselkedik velem amikor tényleg szükségem lenne rá nagyon bánt! Ti nagymamák segítetek ilyen helyzetben?
Nekem anyukám szívesen segít, ha beteg vagyok, vagy volt olyan is, hogy műtét után voltam. Hozott enni, felajánlotta, hogy bevásárol. Mindig hívott, hogy szükségem van-e valamire.
Nekem fura lenne, ha ennyire nem érdekelné, hogy mi van velem.
Ismerős helyzet, sajnos.
Anyám mindent is megkapott az anyósától (ház, kocsi, ruha, pénz, kaja, segítség, mindent!) Mi is nagyszülőknél voltunk lepasszolva állandóan.
Anyám mindig szívta a vérem, hogy mikor lesz már unoka, mert ő unokázna, én meg kiöregszem ugyebár. Nos, megszületett a várva-várt unoka. Látogatni is alig jött el, nemhogy segíteni, pedig napi szinten hozta a kutyáját hozzánk a kertbe, szóval csak ránk kellett volna nyitni az ajtót.
Mikor a kisfiam 4hónapos volt,ételmérgezést kaptunk a 90éves nagymamámmal együtt. (rendelt kaja, mivel egyetemen is tanultam nem volt időm főzni, így rendeltünk) Semmi erőm nem volt 4napig,1 banán 5perc alatt átment rajtam, lázas voltam. Mindemellett szoptattam is. Szerinted hozott egy tányér levest? Nem. Sajnálkozott egy kicsit az udvaron, majd ment a pasijához. Férjem rohant haza külföldről, hogy ellássa a babát.
Miután összeszedtem magam 1,5hónapot még nagyimat is én etettem, fürdettem.
Ideje is lett volna segíteni a heti 1 napos munkája mellett. Sok nagyon mocsok húzása volt, amiket le se írok. Lassan 1éve már,hogy nem beszélek vele.
Én sem fogok tüsténkedni mellette, ha rá lesz szorulva!
Sajnálom, hogy te se számíthatsz senkire. Mikor kiírtam ezzel kapcsolatban kérdést, sokaktól megkaptam, hogy magamnak szültem, oldjam meg, úhogy megoldom 🙂
"Egyre többször látom ezt a gondolkodást, hogy a naccságos felnőtt gyerek szerint ha az ő anyja sok segítséget kapott a saját szülőjétől, akkor valamiféle kontón ez továbböröklődik és alanyi jogon jár neki is. Valami hihetetlen."
...hát ez az, ezt egy bölcs írhatta mert tényleg ez megy...
Ráadásul mindezeket úgy várják el, hogy nem is laknak egy házban a szüleikkel, mert azt mãr nem tudják elviselni, ha kicsit is alkalmazkodni kell. Még ha hitelből is, vagy ha épp a szülők segítségével, de nekik külön lakás kell ugye. A kisgyerekekhez vagy jelen esetben Miss anyucihoz zarándokoljanak csak az idősek...
Na és mi lesz pár év múlva? A kérdező felteszi S kérdést, hogy ugye nem szemétség az, ha bedugom az idős és beteg szüleimet idősek otthonába, mert nekem nincs időm a munkám mellett rájuk, még messze laknak és különben is van három gyerekem, blabla?
Hát.... No komment, jobbulást mindenkinek...!
"Segít a saját gyermekének, akit ő vállalt."
A kérdező meg magának vállalta a gyereket, nem a nagyinak.
"Ez amúgy akkor is elvárható lenne, hogy segítsen 3 gyerekkel, ha csak egyedül lennél otthon. "
Nem kéne idős emberekről is lehúzni a 3. bőrt. Ha nem bír három gyerekkel, akkor nem kell három gyereket vállalni. Már megint a nők. A nagypapák miért nem kerülnek soha képbe?
#38 de azzal, hogy vállalsz egy gyereket, azt is vállalod, hogy a gyerekednek majd lesznek gyerekei. Nem csak 18 évre vállal normális ember gyereket, hanem egy életre. Persze vannak az ilyen galanférgek, akik lepetéznek, majd mennek tovább azzal a mondattal, hogy" Én élni akarok gyerek nélkül, elegem van a gyerekekbol, minden álmom az, hogy megrohadjak egyedül, mert egy önző szar vagyok"
De attól még ez nem normális és nem emberi dolog. Ha valaki még a saját gyerekének se képes segíteni, akkor az nagyon sokmindent elárúl róla. Az ilyen embereket kell majd 2 hétig pelenkában hagyni egy szívószállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!