Nagymamák, ti így segítetek a lányotoknak?
34 éves vagyok, lebetegedtem, mindenem fáj, szerintem corona vírus mert a nyakam tarkom is beállt de mindegyis. Csak fekszem és megkértem anyukámat jöjjön fel segíteni, a 2 évessel vagyok itthon. Férjem dolgozik. Megjött anya, én felmentem az emeletre aludni, tényleg őszinten mondom nem vagyok jól. Ő feljött 2 óra múlva és felébresztett hogy én miért alszom tán nem aludtam éjjel? Jó lementem, ránéztem a kicsire, pakoktam de szédültem uh újra feljöttem. 1x még lementem ennivalóért és vízért. Majd megjött férjem hozta haza a 2 másik gyerkőcöt. Mondtuk anyanak menjen haza nyugodtan. Én fent feküdtem. Nem ment el, írt nekem messengeren hogy menjek le ami elég fura, nem tud feljönni
Rámnézni?visszaírtam hogy szédülök nem vagyok jól, nem tudok lemenni. Majd 1 óra mulva elment köszönés nélkül. Én nem akarom elhinni hogy ő az anyukám. Ha jól lennék lementem volna dehát azért hivtam fel hozzánk mert nagyon nem vagyok jól. Tényleg ennyit nem lehet kérni az anyukámtól? Miért sértődött meg? Írtam neki most éjjel hogy anya egyszerűen nem értelek miért viselkedsz így velem. És meg van sértődve. Az ő anyukája (mamám) rengeteget segített neki régen, én a negyedét nem kapom meg annak a segítségnek, de hogy még ígyis viselkedik velem amikor tényleg szükségem lenne rá nagyon bánt! Ti nagymamák segítetek ilyen helyzetben?
"Nem azért reagal igy mert bunko hanem mert ö ilyen."
És szerinted teljesen rendben van, hogy meg is dögölhetsz mellette, "mert ő ilyen". Ennek szültél három gyereket. Csak gratulálni tudok. És még anyádat kéred számon, hogy nem ugrál körbe eléggé? Most komolyan? Nem érzed, hogy mennyire visszás ez?
Mi lesz, ha neadjisten kórházba kerülsz a negyedikkel, vagy egyszerűen csak szigorú fekvésre ítéltetsz akármi miatt? Szomjan halsz, mert majd eszel-iszol, ha felkeltél? Éhen halnak a gyerekeid, mert nem az ő dolga őket ellátni? Tényleg nem érzed, mekkora ordító probléma ez?
78
Az "is" jelentését ugye ismered? Mellé ha megy az értelmező olvasas is, akkor sikerülne meg is érteni a mondat konkret tartalmát.
Na, ez a végére lett igazán jó. Az nem baj, hogy a férjed egy ordas nagy bunkó, hogy ha kérsz tőle vizet akkor se visz, és szó szerint felfordulhatsz mellette, a gyerekeitekkel együtt, de az baj, hogy anyád nem pattog úgy körülötted, ahogy te kigondoltad?
Nem érzed, hogy mekkora gáz van a fejedben?
Egyébként ilyen súlyos rosszullétet okozó betegségnél eszembe nem jutna egy tőlem évtizedekkel idősebb embert odahívni...Teljesne mindegy, hogy hol vagy, az otthonotok légkörében is kitetted a fertőzésveszélynek. A tahó férjedet kellett volna elővenned, hogy a nevelésével kb 18 éves koráig takarózhat, utána lett volna kedves szocializálódni és alkalmazkodni a világ dolgaihoz. Az, hogy te tűröd, hogy vendég a saját családjában, de olyan szinten, hogy annyira sz.rik a fejetekre, hogy szó szerint felfordulhatsz mellette, hát...edd meg, amit főztél , nem anyádra kell kivetíteni a frusztráltságodat.
Csak hogy összehasonlítási alapot adjak:
A múltkor egy néni elesett ahogy szállt le a buszmegállóban a buszról. Vérzett az orra és a feje, alaposan megütötte magát, de tudatánál volt. A férjem mentőt hívott hozzá, a közeli boltból az egyik (szintén férfi) alkalmazott pedig kiszaladt egy elsősegély ládával, vizet és poharat is hozott, amikor látta, hogy baj van. (Mellesleg ő elkönyvelhette "veszteségként" azt az üveg vizet, csak mondom. :)) Együtt megvárták a mentőt. Két férfi és egy vadidegen néni, aki nem kért segítséget, mégis kapott...
Neked a saját férjed nem hajlandó egy pohár vizet tölteni a csapból akkorsem, ha a szájába rágod, vagyis ha megkéred rá, ami szerintem akkor is tök bele kéne hogy férjen, ha mégcsak beteg sem vagy.
Nem, az én férjem sem szent, meg vélhetően az a bolti eladó sem az, egyszerűen csak emberek.
Normalis az IS ha valaki nem szereti az unokait.
Más példa, hátha leesik: normalis az IS, ha valaki homoszexuális, normalisnaz IS, ha valaki nem akar gyereket, normális az IS, ha valaki nem akar főzni, stb, stb.
Kérdező, becsüld meg anyukádat.
Az én anyám, akkor se jött el segíteni,mikor otthon voltam császár után a gyerekkel. Ilyennel ha felhívnám, kiröhögne,mert " anno neki se segített senki" ( arról nem szól a fàma, hogy volt segítsége, de már ki emlékszik arra...). Mikor gyerek voltam, akkor is odafőzőtt egy kancsó teát,azt magamra hagyott. Ha ilyennel felhivom, neki mindig nagyobb a gondja.
Epe műtét után 2 hétre rá jöttek el meglátogatni. Nagy segítség az volt, (férjem előtt megjátsza magát, de én tudom, hogy álnok, kétszínű) -pedig a lelkére kötöttem, hogy ne habarja a főzeléket, jó tejfölösen csinálta a főzeléket. Akkor éjjel máj görcsöm volt. Meg folyton lejárt szavatosságú kaját vett, földről piacon felszedett csörögőket a pár hónapos lányomnak, volt, hogy húszonöt éve lejárt kozmetikumokat, szakad ruhákat és kérdőre vont,miért nem hordom, 2. hely ahol lakom , első lakásomba el sem jött több évig, mert hogy ő megharagudott hogy elköltöztem. (Persze mert az ő terve az volt, hogy majd lelkileg és pénzügyileg is jól lehúz majd-ez ki is volt mondva, hogy ez a gyerek dolga, őt ellátni) én nem kérhetek segítséget, de ha nekik kell valami én is és a férjem is ugorjunk. Hát nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!