Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam legalább az anyámnak...

Elmondjam legalább az anyámnak a titkomat? Vagy a kiborulás garantált egy ilyen helyzettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok, a családom átlagos. Mikor felvettek ide, tudtam, hogy sok támogatásra tőlük nem számíthatok és nem azért, mert ne szeretnének/akarnának támogatni, hanem mert nagyon nincs miből. De dolgoztam 16 éves korom óta, szóval úgy voltam vele, hogy majd vállalok diákmunkát az egyetem mellett, sokan csinálják. Viszont hiába volt néha két munkám is, pénzem alig. Mellé a sulira sem tudtam annyi időt és energiát szánni, amennyi jó lett volna… Úsztam a tanulással, 0-24 fáradt voltam, semmire nem volt időm és mellé még pénzem se nagyon. Azt éreztem, hogy ezek lennének a legszebb, leginkább gondtalanabb éveim, mégis csak erre a robotolásra fogok emlékezni majd belőlük.

Nyáron, a vizsgáim után éltem egy barátnőm ajánlatával, hogy bemutatna valakinek… Azóta tart a dolog.

Igen, fizet nekem azért, mert vele vagyok, értsétek ezt minden értelemben. De egyenesbe is jött az életem, nem kell izgulnom az anyagiak miatt, nem 2-3 lakótárssal élek együtt és jut időm mindenfélére. Legyen az az egyetem, nyelvtanulás, sport, hobbi, bármi. Csinálhatom azt, amihez kedvem van, mert időm is és pénzem is van rá. Mindig szerettem volna utazni, világot látni, most sorban pipálhatom ki a bakancslistás helyeimet, élményeimet. De sokszor van, hogy szeretnék beszélni erről valakinek/valakivel. Vagy csak úgy megosztani a gondolataimat, aktuális problémákat.

A szüleim semmit nem tudnak erről, nem is gondoltam, hogy ez eddig fog tartani (még mindig tart)… Anyukámmal beszélünk minden nap, reggel-este és néha annyira szeretnék vele őszinte lenni, de nem tudom, hogyan fogadná.

Kényes, nehéz téma ez.

Tudom, hogy sokan élnek így, főleg korombeli lányok. Nem büszkeségből írom ki a kérdést, vagy hogy bárkit is megsértsek, provokáljak. Tanács kellene, mert erről senkinek sem beszéltem még.

2022. máj. 10. 15:13
 121/170 anonim ***** válasza:
96%

A kérdező karrierútja az lesz, hogy hozzámegy egy gazdag pasashoz aki eltartja. Ez messze látszik a hozzáállásából. Oké, a koli nem jó, de neki közös albérlet se mert az sem felel meg. Jaj a munka sok időt elvesz és rosszul is fizet… amúgy is milyen már kávét fozni meg krumplit sütögetni…aki havi bőséges apanázst kap kvázi a semmiért, az nem fog elmenni ingyen gyakornoknak, de még átlagos fizetésért se. Az első nehezebb hét, vagy az első lecseszés (pl mert valamit nem jól vagy lassan csinált meg), azt mondja majd hogy hát a pasitól többet kapok mint a ti fizetésetek, megyek én a fenébe innen. Persze majd ezzel a hozzáállással el fogja tűrni hogy neki feladatokat szabjanak, tulorazzon és hogy ahogy írta ne legyen ideje semmire. Írta is hogy egyetemistakra nem bíznak komoly feladatot, akkor nem tudom mi a terv? Egy hónap alatt sztárügyvéd?

A jót és a könnyen jött pénzt nem nehéz megszokni. Nem tudom mi felelne meg neki, ügyvéd 40 ezres óradíjjal vagy jogi felsővezető, de egyik se reális neki.

Ha az anyukájának meg elmondja, azzal kb a képébe vágja hogy miattuk van mert nem tudták olyan szinten pénzelni mint ami neki megfelelne (hogy full egyedül lakjon egyetemista létére - ezért nem ez az átlag). Orulj hogyk tanulni tudsz ha nem álltok jól pénzügyileg, biztos ezt se volt egyszerű megoldani a szüleidnek. Az anyja meg éljen örökké ezzel a titokkal, akivel maga a kérdező se bír. Ha ez kell neked, tanuld meg feldolgozni.

2022. máj. 11. 08:13
 122/170 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a lányom valóban jogot tanult.

A Nespressonál dolgozott egy üzletükben 5 évig. A Kúriára jelentkezett államvizsga után, ahol pozitívumként vették, hogy munkát vállalt és nem ugrált már diákként sem. Hát ennyit arról, hol érdemes dolgozni...

2022. máj. 11. 08:18
 123/170 anonim ***** válasza:
97%

Ebben az egészben csak az a gáz, hogy hozzászoktatod magad egy színvonalhoz, amit te nem tudsz majd egyedül biztosítani. Szóval vagy visszaesel az általad annyira megvetett küzdelembe, vagy maradsz a pénzes pasival, aki egyre öregebb lesz... mert a fiatalabb pasi a 20 éveseket választja, nem a 30-asokat.

Ha te jogot tanulsz és nincsenek kapcsolataid, akkor nehéz élet vár rád. Kivéve, ha pénzes pasi majd benyom valahová kezdetben. És akkor majd büszke lehetsz magadra, hogy "tettél a karrieredért".

Szóval ne mondd el anyádnak. Nem úgy tűnik, hogy akkora bensőséges viszonyban vagytok. Egyébként is mit akarsz erről beszélgetni? Ha boldog vagy és minden megvan, amit akartál, mit akarsz annyit lelkizni, amit a barátnőd nem hajlandó meghallgatni?

2022. máj. 11. 09:17
 124/170 anonim ***** válasza:
93%

“ A starbuckos kávéfőzést sehol nem fogják releváns munkatapasztalatnak nézni, ha te egy mérnöki pozira jelentkezel. De ha lesz ott más pályázó, aki igaz, hogy nem diákmunkázott végig egyetem alatt pl. gyorsétteremben, de cserébe TDK-n vett részt, a magyar mellett beszél még két másik nyelvet is és még gyakornok is volt valahol, akkor ő lesz az esélyesebb.”

Na ha jogot tanulsz nem ártana ennél pontosabban kifejezni magad, illetve egyenlő alapon csinalni az összehasonlítást. Aki diakmunkazott az is beszélhet két idegen nyelvet, ezt miért csak a TDK-val kapcsoltad össze? E három közül pedig elhiheted, hogy a legnagyobb pirospont a releváns gyakornoskag az egyetemi évek alatt, utána a bármilyen diákmunka, és csak ezután jön az, hogy egyszer összeollóztál/becsülettel megírtál egy TDK dolgozatot.

De neked ez úgyis mindegy, a te munkádat aztán végképp nem tudod majd beírni sehova. Csak ne csodálkozz ha egyetem után nem fognak olyan nagy tárt karokkal és 600 ezres nettoval fogadni sehol.

2022. máj. 11. 10:11
 125/170 anonim ***** válasza:
97%
124, egy joghallgató már eleve két középfokkal megy az egyetemre, mert megszerzik a gimiben... a kérdező egyetemet fotón látott.
2022. máj. 11. 10:15
 126/170 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg nem kell ezt olyan véresen komolyan venni. Elméletben lehetne a barátod is, akivel össze akarsz házasodni. Hány olyan nő van, akinek a férje sokkal idősebb és a pénzéért ment hozzá! Lehet, hogy még együtt lesztek 10 évig, az alatt meg más már 3-szor elvált.

Anyádéknak ne mondd el és én a helyedben keresnék egy hasonló helyzetben lévő lányt, akivel összebarátkozol és meg tudod ezt beszélni.

2022. máj. 11. 10:18
 127/170 anonim ***** válasza:
91%

Ahhoz képest magabiztosan osztja az észt a témában. 😁 Vagy inkább csak önigazolást keres, hogy neki aztán tényleg semmi de semmi más lehetősége nem volt mint ez a megoldás amit most csinál.

És még van képe azokról szólni ilyen felsőbbrendű hanggal akik koliban laknak vagy a mekiben dolgoznak. Elvárás az van. Külön lakás egyetem alatt, még lakótárs se legyen. Valaki nagyon felnőttet akar játszani csupasz seggel. 😀 Nem baj ha valaki k…nak áll, de akkor szépen csendben húzza meg magát, ne még ő nézzen le tisztességes becsületes embereket akik lehetőségeikhez mérten tesznek a jövőért.

2022. máj. 11. 10:21
 128/170 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, így 13 oldal után bennem is elég erősen tudatosult, hogy nem az anyám, vagy a családomból bárki a megfelelő ember arra, hogy megbeszéljem vele a problémáimat, dolgaimat. Privátban javasoltak pszichológust, valószínűleg ezzel a megoldással fogok élni.

2022. máj. 11. 10:22
 129/170 anonim ***** válasza:
89%

“ Igen, fizet nekem azért, mert vele vagyok, értsétek ezt minden értelemben.”

Hát nem tudom azért a feleségnek a férj nem szokott a kezébe nyomni szex után pár húszezrest. Nem kell ezen semmit szépíteni, a kérdező az ami. Ő is tudja, leírta hogy a pasi nem a párja és semmi komolyat nem tervez vele. Legalább magának ne hazudjon.

Lehet hogy együtt lesznek még tíz évig? Nincsenek együtt most se…

2022. máj. 11. 10:26
 130/170 anonim ***** válasza:
100%

Te sem leszel fiatalabb, viszont fiatalabbra simán lecserélhetnek.

A valódi társkereséssel viszont lehetnek gondok, hiszen valahol a mostanival hasonlítod össze: mindent megkapsz egy kis szexért, aztán csodálkozol, ha a valódi párkapcsolat nem ilyen, és nem találsz társat, vagy csak nehezen. Idősen egyre nehezebben.

De ez is csak egy nézőpont. Nyilván te tudod, hogy meddig akarod ezt csinálni, mert jó szórakozni, stb. de mindegy is.

nem követem tovább a kérdést, szerintem mindent elmondtunk már, csak ismételjük magunkat.

2022. máj. 11. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!