Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekmentesek! Mi a kedvence...

Gyermekmentesek! Mi a kedvencetek, amivel az ismerősök és a családtagok megpróbálnak rábeszélni arra, hogy legyen gyereketek?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. ápr. 14. 06:23
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/172 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy olvasom,páran félreértik a kérdést, pedig pontosan van fogalmazva. A "gyerekmentesség" tudatos döntés, míg a "gyermektelenség" egy állapot.Nagyon nem összetévesztendö a két dolog.

Mi tudatosan gyerekmentes házasságban élünk több mint tiz éve a férjemmel.

Az esküvönkön mindenki ott volt, aki számít. Akkor és ott bejelentettük, hogy nem tervezünk gyereket,tehát előre is megválaszoltuk a "Mikor jön már a Babuci?" kérdéseket.

A"gyerMek az élet értelme/Nem is tudod, milyen az IGAZI szeretet, amíg nincs gyerMeked ": ezeket szoktam hallgatni random idegenektől.Ásítok látványosan egyet, ezzel le is van rendezve. Minden válasz meg van adva. Értelmezzék kedvük szerint.

Az a helyzet, hogy engem a legteljesebb mértékben hidegen hagy, kinek mi az" élet értelme ". Mi gyerek nélkül élünk teljes értékű életet. Nekünk így jó. 😊

2022. ápr. 16. 19:11
 62/172 anonim ***** válasza:
95%
39-es tőlem 145653246 pontot kapsz. Pontosan így lenne, ha hajlandó lennék ilyen vitákba belemenni.
2022. ápr. 16. 19:22
 63/172 anonim ***** válasza:
96%

Nagyszülők:

Van-e párod vagy barátod?Udvarolnak-e neked?(Az összes uncsimnak van gyereke csak nekem és tesómnak nincs.

2022. ápr. 16. 20:39
 64/172 anonim ***** válasza:
81%
Soha senki nem erőltette rám a gyerekvállalàst. Ha kérdezték (ami természetes,hiszen az emberek szoktak érdeklődni a másik iránt)válaszoltam, s tudomásul vették hogy nem lesz. Több gyerekes kollégám ha hiányzik is a beteg gyereke miatt, mindent megtesz,hogy ezzel mást ne terheljen. Tehát ha helyettesíteni kell viszaadja...stb. Úgy gondolom,-s ez nem csak saját tapasztalat-hogy a gyerekmentesek között ez a téma erősen túl van lihegve.
2022. ápr. 16. 22:20
 65/172 anonim ***** válasza:
95%
Neked kivételesen jó kollégáid vannak. Én meg azt tapasztalom, hogy a gyerekre hivatkozva az előnyöknél a gyermekes kollégák az elsők, a munkában meg az utolsók.
2022. ápr. 16. 22:27
 66/172 anonim ***** válasza:
92%
Életem során sok helyen dolgoztam. Sosem tapasztaltam ezt. Aki ilyen beállítottságú az gyerek nélkül is ilyen lenne. Csak másra fogná. Ő lenne beteg, a kiskutyája,bármi csak lógni lehessen. Tehát nem gyerek,hanem személyiségfüggő inkább ez a dolog. Legalábbis szerintem.
2022. ápr. 16. 22:53
 67/172 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg igazad van.
2022. ápr. 16. 22:59
 68/172 anonim ***** válasza:
20%
Nem mindenki akar gyereket. Anyai ösztönök tényleg léteznek, nézd meg az állatvilágot.Az hogy némelyik nőben nincs ma már természetes. A férfiak sem férfiasak.A nők sem nőiesek. Hamarabb mennek inni drogozni, nyaragatni, de egy gyerek nagy felelősség. Ahhoz tényleg félre kell tenni az egót. Szerintem olyan embert aki nem akar vagy nem tud szülni, hagyni is kell a témával.
2022. ápr. 16. 23:27
 69/172 anonim ***** válasza:
94%
68.: Az állatvilágban sincs mindig anyai ösztön. Az pedig, hogy mi a nőies és a férfias, az koronként és kultúraként is változó.
2022. ápr. 16. 23:56
 70/172 anonim ***** válasza:
96%
Nem, nincsen olyan, hogy “anyai ösztön”. Nyugodtan utána lehet olvasni, csak azért mert valaki nő, még nem fogja automatikusan tudni, hogy hogyan kell fogni azt a gyereket, hogyan kell ellátni, hogyan kell “jó anyának” lenni, sőt vágyni sem fog az anyaságra, csak azért mert puncival a lába között született. Ez a szöveg csak bazi terhet ró a nőkre, akik azt hiszik nekik mindezt puszta ösztönből tudniuk kell. Nem, nem kell. Egyébként pedig emberek vagyunk, nem állatok!! Nem is értem, hogy lehet a kettőt összehasonlítani. Pont azért vagyunk emberek és nem állatok, hogy ne az ún. ösztöneink vezéreljenek!
2022. ápr. 17. 00:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!