Gyermekmentesek! Mi a kedvencetek, amivel az ismerősök és a családtagok megpróbálnak rábeszélni arra, hogy legyen gyereketek?
"Ti is tudjátok hogy igazam van.Inkább alapítsatok családot"
korabban azt irtad nem kotelezo. most akkor megis az??
Nekem a kedvenceim a: "már benne vagy a korban"-20 vagyok-"az én feleségem a te korodban már terhes volt az első gyermekünkkel"
Oké, de én meg épp csak leérettségiztem, barátom/barátnőm sincs, kinek szüljem?
"Az élet értelme a gyerek" valakinek lehet, de apám is ezt mondja, közben heti 10 percet beszél velem, miközben egy fedél alatt élünk
"Magányos leszel idős korodra" Mamámnak itt volt a papa, anyám (lánya), apa, én és a tesóim + állatok minden nap, de ennek ellenére mégis magányos volt, mert megviselte őt a nővérei halála, amik pár hónapon belül voltak
"Ketyeg a biológiai órád" és ketyegni fog 10-20 év múlva is, ráérek
"De a kora húszas éveid a legjobbak erre" Szerintem ezt mindenki döntse el maga. Szerintem a gyereknek nem az a legjobb, ha egy csóró egyetemista az anyja
Egyébként én szeretnék gyereket, de kiakasztanak ezek a mammerek és papperek, akik azzal jönnek, hogy ők a múlt század kétharmadán huszonévesen vállalták ezt (gondolom 15-16 éves korukig tanultak vagy idősebb partner, szülői segítség volt). Akkor sokkal ingerszegényebb volt a világ és tényleg mindenkinek volt 1-2 szava az életükhöz, nagyobb volt a társadalmi nyomás, kb mindenki gyerekeket potyogtatott magából. Ma már máshogy mennek a dolgok és személy szerint örülök, hogy nincs mindenkinek gyereke, nem mindenkiből lesz jó szülő, még, ha akarta is őket, hát még, ha a háta közepére se kívánja, a jó szülőség esélyei még kisebbek.
Ha lesz gyerekem egyszer, nem fogom magam többnek tartani másoknál, szexelni és szülni nem bonyolult, max más anyákkal szemben lesz (talán) felsőbbrendűségi érzésem, de ez már egy másik sztori...sok hibbant anyuka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!