Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekmentesek! Mi a kedvence...

Gyermekmentesek! Mi a kedvencetek, amivel az ismerősök és a családtagok megpróbálnak rábeszélni arra, hogy legyen gyereketek?

Figyelt kérdés
Miért?

2022. ápr. 14. 06:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/172 anonim ***** válasza:
64%
Engem senki sem próbál meggyőzni. Rossz emberekkel vetted körül magad.
2022. ápr. 14. 21:54
 42/172 anonim ***** válasza:
97%

Anyám, aki kb három havonta 5-10 percre találkozik a párommal, *látja* rajta hogy nem bánná, ha egyszer csak bejelenteném, hogy gyereket várok. Aha, ahhoz képest szerintem befeküdne az ágyba és sírna hogy úristen ne. De persze anyám az aki szült már, biztos jobban látja hogy a párom mennyire áll készen, mint én, aki több mint 3 éve együtt élek vele. Meg neki az volt a terve, hogy 25 éves koromra legalább egy unokát szülök neki. De amúgy leadta a rendelést is, hogy ő kettőt akar.

Több rokontól is megkaptam eleinte, hogy "nehogy felkoppintson" a barátom, amikor 19 évesen összejöttünk és 2 hónap múlva már albit béreltünk. Ma már nem értik, hogy hogy húztuk ki eddig egyetlen gyerek nélkül, hiszen az a normális élet része. Megbeszéltük, hogy kb 30 éves korunkig nem beszélünk gyerekről, jelen állás szerint még azon is röhögünk, hogy lehet egy kiskutyára sem állunk még készen :D

2022. ápr. 14. 23:45
 43/172 anonim ***** válasza:
93%
Úgy nyilatkozunk ahogy akarunk, semmi közöd hozzá. Elég nőies vagyok, és szívrohamot kapnál ha hallottad volna, mások hogy nyilatkoznak a kölykökről. Kismiskák vagyunk hozzájuk képest. Csak az én nevemben tudok nyilatkozni, anyám gyerekszerető volt és nagyon kedves nő. Semmi köze ehhez hogy valaki gyerekszerető vagy sem. Én speciel a kortásaimat sosem szerettem, muszájból barátkoztam kisiskolás koromban meg gimiben a gyerektársaimmal. Én a felnőttek között szerettem lenni.
2022. ápr. 15. 08:44
 44/172 anonim ***** válasza:
82%
43, nekünk meg pl abból van elegünk h munkahelyen csomószor mi szívunk kölykösék miatt
2022. ápr. 15. 09:04
 45/172 anonim ***** válasza:
88%

Még egyenlőre semmit se gondolnak a családtagjaim azzal kapcsolatban, hogy nem szeretnék gyereket.

Egyébként tényleg nem szeretnék, de ezt nem én döntöm el, hanem a hormonok, majdha 30+ leszek és még mindig nem szültem, akkor kiderül, hogy a józan ész mennyire tudja még kordában tartani a hormonokkal táplált anyai ösztönöket. Nálunk nőknél ez nem olyan egyszerű, jöhetünk azzal, hogy a lelkünk mit diktál, akkor is csak matériák vagyunk és a biológiai determinizmus igenis létezik.

2022. ápr. 15. 09:32
 46/172 anonim ***** válasza:
85%
Az biztos! Ha fingik egyet a kölyök azért nem jön be, ha esik az eső azért, ha süt a nap azért. Egy taknyosság miatt is képes otthon maradni mert Ödönke jaj taknyos... Más meg dolgozzon helyette. Egy áruházban a kassza mellett megfigyeltem egy kiírást, hogy engedjük előre a gyerekeseket. Az én időm nem értékes, csak azé aki szült egy kölyköt? Micsoda dolog ez. Csak azért se engedném előre, várja ki a sorát ahogy én is kivárom.
2022. ápr. 15. 09:32
 47/172 anonim ***** válasza:
92%

43: Van időm (és pénzem) magammal foglalkozni, kialszom magam. Csinosan öltözöm, rendszeresen járok fodrászhoz és kozmetikushoz. Igényes, ápolt a megjelenésem, hetente többször edzem. Ezerszer nőiesebb vagyok a leharcolt, csontig rágott, idegroncs kisgyerekes anyukáknál. Én teljes nyugalommal letagadhatok 5-6 évet a koromból, ellentétben a gyerekes barátnőimmel, akik pont ennyivel néznek ki többnek a valóságnál. Nem attól lesz valaki nőies, hogy szül, hanem hogy valaki igényes magára, és van önbizalma, tudja mit szeretne, és azt el is éri. Ez rohadt szexi. A tejfoltos póló nem az.

Anyám meg nagyon szeretett engem és a nővéremet is, ennek semmi köze ahhoz, hogy én nem akarok gyereket.

A stílus meg.. Kinek milyen a szóhasználata. A kölyök az én szememben teljesen normális (ha az zavar, hogy az állatnak van kölyke, akkor tulajdonképpen ez nem a gyerekre vonatkozó "sértés", hanem a szülőre), a kell a tökömnek meg valóban nyers, de semmiképp se vulgáris. Valakinek már a terhes szó is negatív.

2022. ápr. 15. 09:38
 48/172 anonim ***** válasza:
95%
Egy ovi és egy bölcsi mellett lakok. Látom az anyukákat.... idegbetegek, üvöltenek a gyerekekkel, nem egyszer hallottam a "siess már te szerencsétlen", mondatokat bölcsi és ovis korú gyerekekre használva. Az ilyen akkor milyen otthon? Zsíros hajúak, lepukkantak, sokan elhízottak, látszik az arcukon a világfájdalom. Én nem akarnék így élni. Én eljárok kozmetikushoz, fodrászhoz, körmöshöz, edzést is újra elkezdem. 34 éves leszek, de 24-25-nek néznek. Májustól lesz egy rohadt jó munkám, és nem kell remegve néznem hó elején, hogy na mikor jön a családi pótlék. Olvastam olyat, hogy úristen mikor jön meg a családi, mert nincs mit tenni az asztalra enni. Ezt irigyeljem?
2022. ápr. 15. 09:43
 49/172 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nőiesség? A pasik meg férfiatlanok ha nem akarnak gyereket? Pont az a lényege az egésznek, hogy nem szeretik/jük a gyerekeket, akkor minek vállaljak? Nem vállalok gyereket ha tudom előre, hogy szó szerint NEM vagyok hajlandó lemondani sok dologról csak azért, hogy a gyerek akit nem is akartam de a társadalmi elvárás miatt megszültem megkapjon dolgokat. Egyébként kb 9 és 18 éves korom között a család meg a szüleim és az ő barátaik kb bezártak az ovis vagy annál fiatalabb gyerekeikhez hogy vigyázzak rájuk, részben hogy "beleedződjek", részben mert minden vágyuk volt legalább arra a pár órára megszabadulni a gyerekektől. Konkrétan hallottam hogy arról beszélnek hogy majd én lefoglalom őket és addig lesz idejük "bulizni.". Amúgy se igazán érdekelt soha, hogy gyerekeim legyenek, de azok az évek csak jobban erősítették ezt. Tudom magamról, hogy semmi kedvem meg türelmem a gyerekekhez, most tényleg szüljek egyet, akit még ha valahol szeretnék is, koloncként tekintenék rá (mert igen, annak érezném) és egy depressziós ember lenne belőle, mert az anyja apja nem szeretettel bánik vele? Köszi nem.

Rengeteg ember nem alkalmas arra hogy szülő legyen, lásd olyanok akik kb éheztetik a gyereket mert inkább alkoholra/cigire/drogra költik a pénzt, vagy akik sorra potyogtatják a gyerekeket de még egyet sem tudnak rendesen ellátni.

2022. ápr. 15. 11:43
 50/172 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó, én is hasonlóan jártam. 12-13 lehettem mikor barátainkkal nyaraltunk, akiknek akkor volt 2-3 éves a lányuk. Az anyja flegmán engem utasított, hogy "Játsszál már xy-al".Persze semmi kedvem nem volt hozzá, és bántott a flegmatikus hangnem. Azóta utálom a gyerekeket.
2022. ápr. 15. 11:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!