Feldolgozni, elfogadni, hogy a lányunkból semmi nem lesz? Hogyan?
Nyár óta van egy párkapcsolata, ott a férfinek már van egy kislánya. Ismerjük a férfit is, a kislányt is, nincs velük gondunk amúgy.
Azzal viszont igen, hogy a lányunk tegnap tényként közölte, hogy nem kezdi el a tavaszi félévet az egyetemen. Mikor kérdeztük, miért, azt mondta, hogy mert most elsős a kislány, sokat kell vele hétköznap foglalkozni, mert jár sportolni, angolra, zongorára, szolfézsra iskola után, utána még otthon is tanulnak, játszanak, vacsoráznak. És hogy neki ez egyetem mellett nem megy, mert hogy a párja 5-ig biztos dolgozik, van, hogy tovább. A gyerek anyja Svájcban él, rá ilyen tekintetben nem tudnak számítani. Nagyszülők vidéken.
Mondtuk, hogy akkor menjen át levelezőre, az nem jó, mert úgy hétvégére nem tudnának semmi programot szervezni.
Ismerem a lányunkat, tudom, hogy nem fogja ő azt a szakot folytatni 3-4 év múlva. Azért is fáj, mert az ember szeretné, ha a gyereke megállná a helyét az életben. Valamint amióta ő egyetemista, mi a férjemmel, szüleinkkel erőnkön felül támogattuk. Az én fizetésem konkrétan nem elég rá egy hónapban... Mi fizettük a havi kiadásait (albérlet, bevásárlások stb.). Szüleim a kevés nyugdíjukból félévente kigazdálkodták a tandíját, anyósomék két lakáskasszát vezetnek neki évek óta. Most azt érzem, hogy milliókat dobtunk ki éves szinten az ablakon... A nagyszülőknek még el sem mertük mondani. Férjem magában forrong, meg hogyha vége lesz a szerelemnek, ide ne jöjjön.
"Arról már nem is beszélve, hogy egy ledobott pali, egy gyerek aki az anyjának sem kell! A mami amúgy mit csinál Svájcban?"
A kislányt nem kell bántani, nem arról van szó, hogy az anyjának sem kéne... Mikor elváltak, úgy egyeztek meg, hogy váltott láthatás lesz, 2 hétben az apjával lesz, 2 hétben az anyjával. Utána új párkapcsolat lett az anya oldalán, egy ideig ment a távkapcsolat, de végül kiköltözött a párjához és össze is házasodtak. Jó a kapcsolat amúgy, nem volt csúnya válás egyáltalán, a kislányt is szépen nevelték utána is.
Ja, szépen nevelik.
A lányod kárára!
Hát ha iskolás a gyerek mindenképpen egy "idegennel" van napközben, a tanárra gondolok.
Nem tudom hányadikas a kislány meddig van suliban, de simán beleférne az egyetem. Mások meg dolgoznak még is szépen nevelik a gyermeküket.
Lehet a férfi nem akarja, hogy a lányod tanuljon? Jobb neki ha otthon van, majd ő fizet mindent, ez így elég kiszolgáltatott helyzet.
Ha lányod ezt nem érti sokat nem tudsz tenni, mert nem fog bejárni úgysem (pedig lenne rá lehetőség, a kislány csak kifogás).
24# én is szívtam a rómával. 1-el is, kettővel is. Ha a pp sikerült a lányodnak és nem megy tovább akkor most menj át hozzá és küldj le neki két akkora sallert, hogy a nyakán menetet vágjon a takony.
Aztán menjen át levelezőre szeptembertől. Akár még most újra felvételizhet is, akkor ha már van esetleg dékánija az is törlődik.
Neki azzal a kisgyerekkel nincs ilyen mértékű kötelezettsége! De, ha ezen az úton indítanál offenzívát:) kisgyerek megy harmadikba, a tanárok szemébe jóval nagyobb respekt lesz, ha dr X, mintha egy érettségis anyuka. A többi szülő között is jobb helyen lesz a táplálékláncban és amikor a gyerek értelmesebb lesz, büszke lesz rá, hogy az ő egyik anyukája ügyvéd (nem az, de a gyereknek, sőt sok felnőttnek az jön le a jogászról).
Ha nekünk egy fillérünkbe nem kerülne, azt mondanám, rendben. Vagy ha lenne már egy diplomája, végzettsége, amihez nyúlhat, ha gond van.
De ha szakítanak, ugyanúgy a mi feladatunk lesz a kaució és albérlet fizetése, a tandíj nyögése stb.
És igen, szerintem hogyha mindent megadtunk neki egész életében, akkor ne elégedjen meg annyival, hogy hozza-viszi a kislányt iskolába, különórákra, táncra és az a napi program, hogy szórakoztatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!