Haragszom apámra, pedig már meghalt. Hogyan tudnám ezt a rossz érzést feldolgozni?
Apám alkoholista volt, ivott, verte anyamat.
Meg kiskoromban elvaltak, sosem fizetett gyerektartast, neha nyaron jott es elvitt a nagymamahoz, akit szerettem, es halalaig jartam hozza.
Azutan semmi hirem nem volt apamrol, csak amikor meghalt. A temetesere nem mentem el
Gyerek koromban sokat nelkuloztunk, 4-en laktunk egy szobaban (van ket lanytesom) volt, hogy telen futeni sem tudtunk.
Mindezt azert mert apam az italt jobban szerette mint a sajat gyerekeit.
Nem tudom ezt feldolgozni es megbocsatani neki, de ez a harag engem is felorol. Jo lenne ezen tul esni.
Menj ki a sírjához, lehet, hogy ott el tudod engedni végleg, ha látod hol nyugszik.
Ha utána sem megy az elengedés,akkor szerintem is keress fel szakembert.
Kedves Posztoló, hat nagyon aterzem a helyzetedet. Valóban jó lenne ezt egy szakemberrel meglepned. Ha azzal mégsem, akkor vhogy ki kene dühöngened magadat, párnát utve, levelet írva, vagy mindkettő.
A megbocsajtasrol viszont annyit, h nem kell megbocsajtanod…de haragudnod se. A megbocsajtas azt jelenti, h elfogadod azt, h ő ilyen volt. A harag azért harag, m az meg azt jelenti h nem fogadod el h ivott és nem foglalkozott veletek…pedig a tény az, h ivott és nem foglalkozott veletek. A megbocsajtassal nem legitimalod a tetteit és az életvitelét, hanem kimondod: akármennyire is faj, de a tény az, h ő ilyen volt. Szóval kiduhongod magad a serelmeid miatt és utána elfogadod a tényt, h apad egy alki sz@rkupac volt (ami ellen se akkor, mostmár meg végképp nem tudsz tenni). (Nekem is az volt az apám, már nem el, és anyám is az.)
Bárhogy is, sok sikert! Ja, és nem miatta fontos, hanem magad miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!