Sikeres, jómódú szülők hogy tudják feldolgozni ha gyerekük sikertelen lesz?
Láttam pár ilyet, hogy gyerek drogfüggő lett, nem motiválta semmi.
Nem is értem hogy sikeres példáként ott vannak szülei és ő mégsem tudja követni?
Mert általában fordítva szokott lenni: csóró, sikertelen szülők gyerekei ugyanazt a szegény életet viszik tovább.
Mit jelent nálad a sikeres szülő? Ha azt, hogy a szülők kőgazdagok - ez egyébként a szememben nem a sikeresség jele - az tipikusan azért van, mert a pénzt mindenek felett szeretik. Olyannyira, hogy a gyerekkel alig foglalkoznak és mivel van pénz dögivel, így mindent megadnak neki. Ennek a kettőnek a kombója az, hogy lesz egy elhanyagolt gyerek, akinek semmit nem kell csinálnia. Csodálkozol, hogy drogfüggők lesznek?
A lányom mondhatni egy elit oviba jár, ahol volt egy bemutató. Az egyik kislánynak a szülei csak a bemutatóra jöttek el, aztán rögtön leléceltek és a bébiszitterre hagyták a többit. Szerinted mennyire foglalkoznak vele otthon?
Az asszony rokona kőgazdag a feleséggel együtt. Hiába a pénz, a gyerekek életképtelenek.
#5-el egyet értek. Szüleimnek van összesen 6 gyereke, én vagyok a közös, többi 5 féltesóm.
Én most is szüleim vállalkozásában dolgozom, azt szeretnék ha átvenném, én nem biztos, hogy ezt szeretném, mert sok idegesség, de ugyanakkor nem tudom mit csinálnék helyette. A többi 5-ből 2 az kapott saját céget, effektíve, oda lett adva nekik meglévő boltok "majd kifizeted" alapon. Mindkettő becsődölt, egyikük visszajött ide dolgozni, a másik emberileg is becsödölt. A maradék 3-ból 1 külföldön dolgozik, felesége is van, az is kint dolgozik, kint élnek, néha jönnek haza, mégis azt veszem észre, hogy apu mindig adogat oda is kölcsön, de elvileg azért, hogy ne kelljen váltani az eurót. elkönyvelhetjük félsikernek. A maradék kettőből az egyik megélne, ha nem találkozott volna a párjával, aki egy egoista barom, és baromságokra szórják a pénzt, a másik meg egy tanulatlan 30as, aki agyilag kb 15 év körül járhat, valami betegség miatt, de akkor is.
Egyszóval a sikeres szülő nem biztos, hogy ki tud termelni sikeres gyereket.
Mondjuk ha pl megtehetik,hogy lakást vegyenek a gyereknek,de nem teszik,jó,hogy nem lesz motivált a gyerek.
Én olyat jómódút nem ismerek,aki alá nem tettek volna sok dolgot,és ne lett volna motivált.
A csórók azért motiválatlanok,mert nincs mire motiváltnak lenniük.
Gyakorlatilag az egész életük a munkából fog állni,vagyonnal nem nagyon rendelkeznek,max nyugdíjas korukra.
Gazdagéknál van egy fukat,jégcsap réteg,akik még a saját gyereküktől is sajnálnak mindent.Nem csoda,ha ezek az emberek depressziósak lesznek.
Mivel nem vallják be maguknak, hogy "Igen, mi baxtuk el, mert lebaxtuk a dadának, ahelyett, hogy vittük volna magunkkal bábszínházba pl., úgy Isten igazából meg se hallgattuk, stb.", még akkor is hárítanak, még akkor is, ha a gyerekük öngyilkos lesz. Nyugi, utóbbi esetben a temetésen látnál olyan krokodik könnyeket, hogy csak lesel.
Hasonló szülőt ismertem, kb. 30 év alatt 3 mondat, ha elhangzott összesen a két gyerekéről, mert amúgy más se érdekelte, hogy hogy néz ki és, hogy minél feljebb törtessen a karrierjében. Neki nemrég meghalt az egyik gyereke, aki drogfüggő volt, volt, hogy kereskedett is vele. A srác mindent megtett, hogy tényleg érdemlegesen elbeszélgessenek vele, hogy valódi figyelmet harcoljon ki-mondjuk igen infantilis módon, mert nevelni nemigen nevelték-, de inkább csak kifizették a magán dokit vagy az ügyvédet, hogy ne égjen a pofájuk, hogy ennyi pénzük van és nem mentik ki a gyerekük seggét. De amint ez sikerült, ugyanúgy nem foglalkoztak a sráccal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!