Feldolgozni, elfogadni, hogy a lányunkból semmi nem lesz? Hogyan?
Nyár óta van egy párkapcsolata, ott a férfinek már van egy kislánya. Ismerjük a férfit is, a kislányt is, nincs velük gondunk amúgy.
Azzal viszont igen, hogy a lányunk tegnap tényként közölte, hogy nem kezdi el a tavaszi félévet az egyetemen. Mikor kérdeztük, miért, azt mondta, hogy mert most elsős a kislány, sokat kell vele hétköznap foglalkozni, mert jár sportolni, angolra, zongorára, szolfézsra iskola után, utána még otthon is tanulnak, játszanak, vacsoráznak. És hogy neki ez egyetem mellett nem megy, mert hogy a párja 5-ig biztos dolgozik, van, hogy tovább. A gyerek anyja Svájcban él, rá ilyen tekintetben nem tudnak számítani. Nagyszülők vidéken.
Mondtuk, hogy akkor menjen át levelezőre, az nem jó, mert úgy hétvégére nem tudnának semmi programot szervezni.
Ismerem a lányunkat, tudom, hogy nem fogja ő azt a szakot folytatni 3-4 év múlva. Azért is fáj, mert az ember szeretné, ha a gyereke megállná a helyét az életben. Valamint amióta ő egyetemista, mi a férjemmel, szüleinkkel erőnkön felül támogattuk. Az én fizetésem konkrétan nem elég rá egy hónapban... Mi fizettük a havi kiadásait (albérlet, bevásárlások stb.). Szüleim a kevés nyugdíjukból félévente kigazdálkodták a tandíját, anyósomék két lakáskasszát vezetnek neki évek óta. Most azt érzem, hogy milliókat dobtunk ki éves szinten az ablakon... A nagyszülőknek még el sem mertük mondani. Férjem magában forrong, meg hogyha vége lesz a szerelemnek, ide ne jöjjön.
130
Nem vágom, pénzéhségből miért kell rádumálni embereket olyan szakmákra, amikhez nem is biztos, hogy van fogékonyságuk, érdeklődésük, bármi. Annyi értelme volt ennek a hozzászólásnak, mintha azt javasoltad volna neki, hogy tanuljon meg mélytorkozni inkább és menjen prostituáltnak.
Nem tudom, pár kolléga hogy lehet szellemileg ekkora egy buta segg. Komolyan nem értem.
Nem értem az egészet.
Aki jogra akar menni, az valószínűleg már 18 évesen is egy komolyan gondolkodó, érett fiatal. Az ilyennél ritka az ekkora pálfordulas, hogy oké, mégis inkább háztartásbeli akarok lenni.
Ha jól értem, a fele már megvan. A jognak a második része már picit könnyebb. Néhány évet kellene feláldozni úgymond az életéből, levelezon abból is csak 20-25 hétvégét évente, ki lehet bírni. Nem élete végéig lesz ez így. Ezt lehetne esteleg tudatosítani benne.
Én is ki lennék akadva. Nem csak a kidobott pénz miatt, hanem azért, mert mi az esélye, hogy együtt marad azzal, akibe 22-23 évesen belehabarodott? Nem sok. Ott áll majd minden nélkül.
136 azért vagy lepontozva mert hülyeséget írsz, a te eseted teljesen más.
A lány akarta a jogot és simán elfogadta évekig a milliókat, amit a család hordott össze, hogy jogot tudjon tanulni. Érthető ha nem tetszik a családnak, hogy ennyi pénzt feleslegesen dobtak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!