Feldolgozni, elfogadni, hogy a lányunkból semmi nem lesz? Hogyan?
Nyár óta van egy párkapcsolata, ott a férfinek már van egy kislánya. Ismerjük a férfit is, a kislányt is, nincs velük gondunk amúgy.
Azzal viszont igen, hogy a lányunk tegnap tényként közölte, hogy nem kezdi el a tavaszi félévet az egyetemen. Mikor kérdeztük, miért, azt mondta, hogy mert most elsős a kislány, sokat kell vele hétköznap foglalkozni, mert jár sportolni, angolra, zongorára, szolfézsra iskola után, utána még otthon is tanulnak, játszanak, vacsoráznak. És hogy neki ez egyetem mellett nem megy, mert hogy a párja 5-ig biztos dolgozik, van, hogy tovább. A gyerek anyja Svájcban él, rá ilyen tekintetben nem tudnak számítani. Nagyszülők vidéken.
Mondtuk, hogy akkor menjen át levelezőre, az nem jó, mert úgy hétvégére nem tudnának semmi programot szervezni.
Ismerem a lányunkat, tudom, hogy nem fogja ő azt a szakot folytatni 3-4 év múlva. Azért is fáj, mert az ember szeretné, ha a gyereke megállná a helyét az életben. Valamint amióta ő egyetemista, mi a férjemmel, szüleinkkel erőnkön felül támogattuk. Az én fizetésem konkrétan nem elég rá egy hónapban... Mi fizettük a havi kiadásait (albérlet, bevásárlások stb.). Szüleim a kevés nyugdíjukból félévente kigazdálkodták a tandíját, anyósomék két lakáskasszát vezetnek neki évek óta. Most azt érzem, hogy milliókat dobtunk ki éves szinten az ablakon... A nagyszülőknek még el sem mertük mondani. Férjem magában forrong, meg hogyha vége lesz a szerelemnek, ide ne jöjjön.
108# nem pocskondiázás ez.
Attól, hogy valami negatív, még igaz. Milyen örömről beszélsz???
Attól, hogy valaki szülő, még láthatja a gyereke hátrányos tulajdonságait.
Sajnos ebben az esetben a 101 nem írt semmit ami nem lenne realitás. A kérdező lánya úgy tűnik ilyen. Vannak ilyen emberek, mindnek van anyja.
Szóval ne sarkosíts, meg ne csúsztass!
111, "kitartott, ingyenélő, semmirekellő, hülye, libuska"
Ezek hangzottak el. Ha szerinted az rendben van ha a gyerekedre ilyesmiket mondanak, akkor te is tök feleslegesen hoztál létre egy embert.
Illetve remélem hogy nem tetted, és a jövőben sem teszed.
Vagy csak más gyerekére szabad ilyeneket mondani, ha a sajátodról lenne szó, akkor már más lenne a helyzet? Nem kell válaszolni, költői volt.
113# persze, hogy nem kell válaszolni, hiszen kitekert gyenge csúsztatás volt.
Lefedted azt is ha van gyerekem és azt is, ha nincs. Ostoba:)
Fordítva is használd, a magadfajta vak anya akinek a gyereke sz4rja rózsaparfüm neveli a társadalom legalját, szóval te vagy sz4ranya vagy, vagy a jövőben se csinálj gyereket. (csinálj, pont lesz4rom)
A lány kitartott. Az? Igen.
Ingyenélő? Igen.
Semmirekellő? Hát, nagyon úgy tűnik.
Hülye? Az! Extrémen hülye! Szerintem ha valamiben egyetért itt mindenki, az, hogy az ilyen nő hülye! Huszon2-3 évesen elvált pasi gyerekének nevelése és gyerekszülés miatt eldobni a jogi egyetemi végzettséget, hát arra a legenyhébb szó ez.
Libuska? na ez tűrhetetlen, igazad van!
Nem azért de én 4 műszakos munka mellett el tudtam menni levelezőn jogász szakra. Szerintem nem is érdekli. Belekóstolt, és rájött hogy nem is neki való. Rengetegen vannak így. Szerintem movel mindent a s3gge alá tettetek, nem igazán van felelősség érzete, nem érzi a súlyát hogy ti mennyi pénzt beletoltatok a kis egyetemi hóbortjába. Jobb lett volna ha diákhitelt vett volna fel. Nem a szegény nagyszülőket csupaszította volna le. Ha az ő pénze bánná, akkor valószínű hogy nem így állna a dologhoz. Otthon lenni a pasi gyerekével lazább élet.
Én tuti elzárnám a pénz csapot, tartsa el a pasija.
112 a lány semmilyen kudarc elől nem menekült, miről beszélsz? Pont, hogy a kudarcot az elején szépen vette, most semmilyen kudarc nincs neki. Csak szerelmes és egy "idegen" kisgyerek gardírozása -aki a hétköznapokon iskolában van- leköti annyi idejét, hogy nem tudja a félig levégzett jogot befejezni. Illetve a meg nem született gyereke miatt sem vállalja tovább a jogi egyetemet.
Fél éves kapcsolat amúgy.
A gyerek apjának így nem kell különórára vinni a gyerekét, maradhat a munkahelyén karriert építeni. Mindeközben kérdező lánya egy érettségivel van, illetve benyelte a családjától a pármilliót a semmire.
"TARTJUK EL, HA A KAPCSOLATÁNAK VÉGE LESZ."
Minek? Felnőtt, majd megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!