Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jószándékkal nagy...

A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?

Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.

2021. dec. 13. 13:20
 81/124 anonim ***** válasza:
0%
79, persze nem muszáj elfogadniuk az ajándékot, de mondom ha probléma, hogy mi lesz a 3 milliójukkal, kaphatnak belőle valamekkora részt az ingatlanból. Pénzt semmiképp nem fizetnék nekik.
2021. dec. 13. 15:27
 82/124 anonim ***** válasza:
96%

Ahogy a 80-as mondja. Jól is néznénk ki ha minden további nélkül rá lehetne íratni házakat másokra. :D A kérdező adott X összeget egy ingatlanra a szülei meg X+3Mért vettek egy másikat, és most a plusz 3M-t is követelik rajta.

Amúgy a meghatalmazás akkor max egy otthon lefirkantott valami volt? Gondolom az kb semmire se jó, mégha van is rajta 2 tanú. Az ingatlanügylet amúgy hogy áll, megvolt az adás-vétel szüleid nevére szóló szerződéssel? Vagy csak foglaló, esetleg vételi szándék?

2021. dec. 13. 15:30
 83/124 anonim ***** válasza:
96%
#81 Na azzal b@szna csak ki magával a kérdező, közös ingatlan a szülőkkel, utána nem rendelkezhetne vele szabadon.
2021. dec. 13. 15:31
 84/124 A kérdező kommentje:
Sajnos az, hogy jogilag hogy tiszta, nem sokat segít a problémámon. 19 éves korom óta külföldön élek, egyértelmű volt, hogy a szuleimre fogok támaszkodni. Jövő héten megyek Magyarországra, megnézem a papírokat, beszélek ügyvéddel.
2021. dec. 13. 15:45
 85/124 anonim ***** válasza:
95%

#82 Nem minden további nélkül, hanem meghatalmazással. Ami annyiból sántít, hogy az adásvételi szerződést ellenjegyző ügyvédnek azt át kell engedni, sőt, még a földhivatalhoz is csatolni kell a szerződés mellé azt hiszem.

Ha saját névre vették a szülők akkor övék a vagyonszerzési illeték és egyenes ági ajándékozás volt tervben ami illetékmentes. Ha így volt akkor kérdezőnek nem sok választása van, sőt,öt évig szépen is kell viselkednie, nehogy az ajándék visszavételét kezdeményezzék a szülők méltatlanságra hivatkozva. Vagy csak mert az anyagi helyzetük olyan mértékben változott, a megélhetésük veszélybe került.

Jó lenne, ha visszajönne a kérdező.

2021. dec. 13. 15:45
 86/124 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, a te neveden van a nyaraló, láttad a tulajdoni lapot, vagy csak a szüleid beszélnek róla? Vagy a saját nevükre vették, azzal, hogy "úgyis te öröklöd"?
2021. dec. 13. 15:46
 87/124 anonim ***** válasza:
90%
# 84 Kérj időpontot már most, rövid hét lesz jhét, sok iroda ki sem nyit, vagy csak egy jelöltet ültetnek be ügyeletbe.
2021. dec. 13. 15:47
 88/124 anonim ***** válasza:
97%
Kezd olyan érzésem lenni, hogy a kérdező szülei úgy tekintik, övék a nyaraló (csak a gyerek fizeti...), azért ők is választották ki. valószínűleg tényleg az ő nevükre került, a kérdező távollétében...
2021. dec. 13. 15:50
 89/124 anonim ***** válasza:
97%
Pedig nagyon nem mindegy jogilag mi a helyzet. Azt írtad masik nyaralót “intéztek”, nem mindegy hol áll az adás-vétel , vagy egyáltalán mi az hogy intéztek… adtak a Jóskának 500E Ft-öt hogy ne adja el másnak a hétvégi házat?…nagyon sokféle verzió lehet.
2021. dec. 13. 15:55
 90/124 anonim ***** válasza:
86%

Remélem nem ment bele kérdező olyan forgatókönyvbe mint amit 85-ben leírtam :-(

Az én anyám anno a pofámba röhögött volna egy ilyen szituban mikor indultunk volna az utolsó fejezetben az ajándékozást megcsinálni.

Mindegy kérdező, mentsd ami menthető, ahogy írtam még most kérj egy terminust valami ügyesebb ügyvédnél. Szüleiddel meg legyél kedves, ha esetleg hülyeséget csináltál akkor nehogy kihúzd a gyufát és tényleg rossz vége legyen a történetnek.

2021. dec. 13. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!