A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?
Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?
Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.
Új építésűnél leszerződtek a nevedben egy nagyobb/jobb tájolású lakásra ami +3 milla a megbeszélt lakáshoz képest?
Mert az nehezen hihető, hogy a szomszéd házát három millával többért vették meg az általad kialkudotthoz képest és szerintük így jobban jártál.
Én pedig még mindig nem értem, hogy minek egy magyarországi nyaraló annak, aki csak nagy ünnepekkor jár haza. Egy ingatlannal intéznivalók és kötelezettségek vannak, rendben kell tartani stb. stb. Még az ország másik végéből is körülményes.
Igen, mindenre meg lehet kérni vagy fizetni valakiket, de aztán ne csodálkozz, ha minden egy kicsit másképp lesz intézve, mint te akarod, határidők elfelejtve, a kötelezettségek elmulasztva - mert hát ők nem a sajátjukként foglalkoznak vele.
Netán beázások, állagromlások nem lesznek vagy tessék-lássék lesznek kijavítva.
Nagy terhet vesz a vállára az, aki úgy vesz ingatlant, hogy nincs lehetősége rendszeresen személyesen ellenőrizni az állapotát, személyesen eljárni az azzal kapcsolatos ügyekben.
#45 Te arra mutatsz rá, hogy mekkora kretének is vannak közöttünk.
Áldozathibáztatás. "Minek ment oda!" És emellett pofátlanul túrsz a zsebébe.
46 de a meghatalmazásban pontosan benne van a hrsz. vételár.
Ha ezzel ellentétesen cselekedtek akkor a jogügylet semmis, a foglaló ha bukó azt a mamáéktól ki lehet követelni jogszerűen.
Tehát megkérted őket egy x lakás megvételére, odaadtad nekik a pénzt, ők pedig vettek y lakást, tehát egy másikat + 3 millióért, és nem kérdeztek meg róla?
Nem veszekednék, csak bevasalnám a pénzem, az összeset.
Kérdező: amikor tudattad velük, hogy nem tetszik, amit csináltak, hogy reagáltak a szüleid? Elnézést kértek, és megígérték, hogy kártalanítanak, vagy felháborodtak, hogy "akkor ne velük intéztesd az ügyeidet, ha nem teszik, amit csináltak"?
Mert ha az utóbbi a reakció, akkor tényleg átbsztak, szándékosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!